Ü
Üye silindi 123
Herkese merhabalar uzun zamandır burada yoktum. Daha doğrusu üye olarak burada değildim, sadece konuları okuyordum. Ancak forumu üye olarak kullanmak çok daha kolay bu yüzden tekrardan buralardayım. Geri dönmemle birlike belki ilgilenen olur diye böyle bir konu açmak istedim. Bu yazımda 4 farklı Kore markası ramenden bahsedeceğim. Bunlar: Nongshim Shin Ramen, Samyang Buldak Cream Carbonara, Samyang Buldak Quattro Cheese (4 Peynirli) ve Samyang Buldak Kimchi olacak. Ancak Kimchi'liyi henüz denemedim bugün denemeyi düşünüyorum günün ilerleyen vakitlerinde eklemeyi düşünüyorum. Ayrıca herhangi bir gurmelik deneyimim ya da o derecede bir bilgim olmadığı için ve biraz da puanlama yapmayı sevmediğimden sadece kendi deneyimlerimi ve düşüncelerimi yazacağım.
1. Nongshim Shin Ramen
İlk olarak elbette ki acı olduğunu belirtmek isterim ki adı da buradan geliyor Hanja bir karakter olan ve paketin üstünde de bulunan Shin karakteri (辛) acı demek. Ben orijinal tadını merak ettiğim ve benim için bir sorun teşkil etmediğinden helal damgasız aldım ancak müslüman ya da müslüman olmadığı halde domuz hassasiyeti olan kişiler için belirtmeliyim ki ben helal damgalı olanı da gördüm. Bu yüzden eğer denemek isterseniz ona göre arama yapabilirsiniz. Ben tadını beğendim ancak ya yanında Gyoza/Jiaozi/Çin Mantısı/Japon Mantısı artık ne derseniz yediğimden midir yoksa gramajından veya gerçekten doyurucu olmasından mıdır bilmiyorum ki İndomie'nin tek paketi doyurmadığından iki paket yapmıştım ancak yarısını dahi yiyemedim çok doydum. Benim için gerçekten doyurucuydu yani. İçerisinden bir adet toz baharat bulunan paket bir tane de kuru sebze bulunan paket ve noodle çıkıyor. Dediğim gibi ben mantı da yapmıştım yanında ve yerken fark ettiğimde ramende et olduğunu da gördüm ancak mantı ve rameni yerken aynı tavaya koyduğum için mantıdan çıkan et midir bilemiyorum bu yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz. Acı paketini açtığınızda özellikle hassasiyeti olan biriyseniz acısı sizi epey öksürtüyor ve hapşırtıyor sanki karabiber koklamış gibi ancak daha yoğun bir kokusu olduğunu söylemeliyim. Arkasında İngilizce ve Korece şekilde nasıl yapılacağı yazıyor. Bir paket için önerilen su miktarı 550 ml. Bense göz kararı olarak bilerek fazla su koydum çünkü rameni yapmadan önce suyun buharında mantıları pişirdim ve kenara alıp suyun azalması sebebi ile biraz daha su koyarak rameni öyle pişirdim. Ben pişmesine yakın üzerine bir yumurta kırdım ve peynir ekledim birleşip ortaya çıkan tadı sevdiğimden. Uzun lafın kısası benim için başarılı bir üründü ve doyurucuydu.
Not: Helal damgalı olan ile arasında ne kadar tat farkı var bilmiyorum ne yazık ki.
2. Samyang Buldak Cream Carbonara
İlk olarak bunu daha önce bir kere daha almıştım ancak hiç beğenmemiştim çünkü tamamen arkasında yazan şekilde yaptım ve benim için büyük bir hayal kırıklığıydı. Çok önceden bir video izlemiştim bir Koreli Türkiye'de satılan İndomie marka noodleları deniyordu ve Kore'de bulunan noodlelara en çok benzeyenin İndomie Gurme Yeşil Biberli Noodle olduğunu söylemişti ancak ben inanmamıştım çünkü videolarda aşırı iştah açıcı duruyorlardı lakin bu bahsedilen yeşil biberli noodle ise hiç güzel bir tada sahip değildi. Hatta şuanda satılmıyor sanırım kendisi. Videoyu çok uzun zaman önce izlediğim için asla bulamıyorum bu yüzden size bu konuda kesin bir kanıt sunmam mümkün değil ne yazık ki. Sonrasında ben bu Cream Carbonara noodle'ı kendim denedim ve gerçekten aynı tada hatta daha acı ve bana göre asla lezzetli olmayan sadece acı olması için acı olan bir tadı olduğunu fark ettim. Hatta o yeşil biberli ürünün kokusundan çok şikayet edilmişti ancak bunun kokusu onu aratırdı gerçekten. İlk denememde tamamen arkada yazan şekilde pişirdim ve sadece içinden çıkanları ekledim. Sonuç olarak tadı hiç güzel değildi. Hatta Quattro olanla beraber almıştım ve onu yerken acısını hiç koymamıştım korktuğumdan. Ondan az sonra bahsedeceğim. Kısaca ilk denemem tamamen hüsranla sonuçlandı. Ayrıca bunun da içerisinde bir adet toz paket bir adet de sıvı acı paketi ve noodle çıkıyor.
İkinci denememe gelirsek bu çok daha iyiydi çünkü yaparken ilk olarak dümdüz suda haşladım sonrasında arkasında dediği gibi 8 kaşık kadar suyunu bir kenara ayırıp sonrasında süzdüm ve yaptığım tavaya noodleları ve ayırdığım suyu geri koyup üzerine göz kararı olarak süt ve biraz da peynir ekledim. Ayrıca acısının sadece çeyreğini belki de daha azını kattım kalan acıyı ise bir kaba sakladım sonrasında eklemek istediğim yemekler olur diye. Sonrasında tavada bulunanları kısık ateşte peynir eriyene, sütle karışıp kremalı bir kıvama gelene dek karıştırdım ve sonrasında aldım. Bu defa tadı gerçekten çok daha iyiydi. Peynirli kremalı bir makarna yiyormuşum gibi hissettim. Acısını çok az koymamdan ve peynirle süt eklememden ötürü tadı asla sizi öksürtüp mahvedecek cinsten değildi. Kısaca kilit nokta acı miktarı! Kendinize göre az az ekleyin. Ayrıca acıyı çok seven ve toleransı yüksek biri olarak kendinize ''Ben zaten yerim ya'' diye güvenmemenizi ve tabiri caizse elinizi korkak alıştırmanızı tavsiye ederim çünkü asla beklediğiniz gibi olmuyor.
Not: Denediğim ve deneyeceğim Samyang Buldak ramenlerin hepsi helal damgalıydı (Damgasız bulamadım) siz de yine alacağınız zaman dikkat ediyorsanız ona göre alabilirsiniz. Zaten alacağınız yerlerde helal olup olmadığı belirtilir.
3. Samyang Buldak Quattro Cheese
Bunun hakkında pek yorum yapmak istemiyorum çünkü üstte de dediğim gibi bunu denerken facia olan ilk Cream Carbonara denememden sonra endişe edip acı paketini başka bir yere saklamıştım ve buna asla eklememiştim. İçerisinden bir sıvı acı paketi ve yine toz karışım paketi çıkıyor. Kısaca sadece içinden çıkan toz paketi, biraz da kendim süt ve yine peynir ekleyerek yemiştim. Bu yüzden kendi tadını alabildiğimi düşünmüyorum ne yazık ki. Bir daha deneyebilirsem Cream Carbonara'da yaptığım gibi az da olsa acısından eklemeyi düşünüyorum haksızlık etmemek adına. Acısız haliyle de kötü değildi ancak bir peynirli makarnadan farksızdı benim için bu yüzden görüşlerim ve düşüncelerim şuanlık belirsiz. Olur da dediğim gibi tekrar denersem konuyu canlandırıp yorumumu tekrar eklerim.
4. Samyang Buldak Kimchi
Bunu girişte de dediğim gibi henüz denemedim bu gün içerisinde denemeyi düşünüyorum. Düzenleyebilirsem düzenleyip düzenleyemezsem de en sona yeniden mesaj olarak eklemeyi düşünüyorum.
Şimdilik incelemelerimin sonuna geldik. ''Nasıl alabiliriz?'' diyorsanız T harfi ile başlayan alışveriş sitesinden, İnstagram butiklerinden ya da insanların ikinci el eşya sattığı sitelerden (D harfi ile başlayan gibi) vesaire bulabilirsiniz. Yaşadığınız konuma yakın olarak bu tür ürünler satan uzak doğu marketlerinden de temin edebilirsiniz. Fiyatlar konusuna göreceli olduğu için pek girmek istemesem de günümüz ekonomisinde benim düşünceme göre epey pahalılar ne yazık ki. Türkiye dışına çıktığınızda satan bir yer bulursanız fiyatlar ne kadar olur bir fikrim yok ne yazık ki ancak daha uyguna geleceğini düşünüyorum, her şeyde olduğu gibi .
Umarım size yararlı bir yazı olmuştur. Tekrardan diyeceğim gibi bunlar sadece benim kendi kişisel deneyimlerime dayanarak yaptığım incelemelerdir. Sizin damak zevkiniz vesaire çok daha farklı olabilir. Ayrıca bunlara ek olarak yine Samyang markasının Domates soslu olanını da gördüm ancak biraz sığ bir düşünce olsa dahi ''Domates sosu yemek istesem makarneks yerim'' diye düşündüm. Gerçi o da artık satılmıyor ancak benim için ne kadar farklı olacağını bilsem dahi pek heyecan uyandırmadı ve almadım.
Siz de eğer denediyseniz bu başlık altına düşüncelerinizi paylaşabilirseniz buradaki herkes için (kendi adıma konuşacak olursam en azından benim için) çok iyi olur. Benim denemediğim tatlar da önerebilirsiniz. Herkese güzel günler ve iyi forumlar!
Ek1: Kimchi'li olanı deneyeceğim demiştim ve denedim. Bana soracak olursanız siz denemeyin, gerek yok .
İçerisinden diğerlerinin aksine toz bir paket yerine kurutulmuş kimchi taneleri olan bir paket ve yine sıvı acı paketi çıkıyor. Ben yine kendi tarifime uygun yapacaktım ancak zehirlenmekten vesaire korktum. İnternette arattığımda bu Kimchi'li olanı kimsenin yaparken benim eklediğim süt ve peyniri eklemediğini sadece ayrı olarak yumurta kızartıp yiyenler olduğunu gördüm ve bu yüzden de aynen arkasında yazdığı gibi yaptım. Sadece acısını yine çok az kattım (yaklaşık iki yarım tatlı kaşığı kadar) ve tek hissettiğim acı olmasıydı. Kurutulmuş kimchi taneleri asla bir tat vermemiş bana soracak olursanız. Safi acıydı ve aşırı tuzsuzdu. Midemde hafif bir acı hissi var hatta şuanda -ki yanında şekerli bir içecek içmiştim-. En az beğendiğim bu oldu diyebilirim eğer herhangi birini denemek isterseniz Cream Carbonara'yı dediğim şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Gerçekten güzeldi o çünkü. Hatta bunu yedikten sonra nasıl aynı parayı verdim diyerek Cream Carbonara'yı andım kendi içimde.
Tekrardan güzel günler ve iyi forumlar dilerim. Sağlıcakla kalın.
1. Nongshim Shin Ramen
İlk olarak elbette ki acı olduğunu belirtmek isterim ki adı da buradan geliyor Hanja bir karakter olan ve paketin üstünde de bulunan Shin karakteri (辛) acı demek. Ben orijinal tadını merak ettiğim ve benim için bir sorun teşkil etmediğinden helal damgasız aldım ancak müslüman ya da müslüman olmadığı halde domuz hassasiyeti olan kişiler için belirtmeliyim ki ben helal damgalı olanı da gördüm. Bu yüzden eğer denemek isterseniz ona göre arama yapabilirsiniz. Ben tadını beğendim ancak ya yanında Gyoza/Jiaozi/Çin Mantısı/Japon Mantısı artık ne derseniz yediğimden midir yoksa gramajından veya gerçekten doyurucu olmasından mıdır bilmiyorum ki İndomie'nin tek paketi doyurmadığından iki paket yapmıştım ancak yarısını dahi yiyemedim çok doydum. Benim için gerçekten doyurucuydu yani. İçerisinden bir adet toz baharat bulunan paket bir tane de kuru sebze bulunan paket ve noodle çıkıyor. Dediğim gibi ben mantı da yapmıştım yanında ve yerken fark ettiğimde ramende et olduğunu da gördüm ancak mantı ve rameni yerken aynı tavaya koyduğum için mantıdan çıkan et midir bilemiyorum bu yüzden yorum yapmam pek doğru olmaz. Acı paketini açtığınızda özellikle hassasiyeti olan biriyseniz acısı sizi epey öksürtüyor ve hapşırtıyor sanki karabiber koklamış gibi ancak daha yoğun bir kokusu olduğunu söylemeliyim. Arkasında İngilizce ve Korece şekilde nasıl yapılacağı yazıyor. Bir paket için önerilen su miktarı 550 ml. Bense göz kararı olarak bilerek fazla su koydum çünkü rameni yapmadan önce suyun buharında mantıları pişirdim ve kenara alıp suyun azalması sebebi ile biraz daha su koyarak rameni öyle pişirdim. Ben pişmesine yakın üzerine bir yumurta kırdım ve peynir ekledim birleşip ortaya çıkan tadı sevdiğimden. Uzun lafın kısası benim için başarılı bir üründü ve doyurucuydu.
Not: Helal damgalı olan ile arasında ne kadar tat farkı var bilmiyorum ne yazık ki.
2. Samyang Buldak Cream Carbonara
İlk olarak bunu daha önce bir kere daha almıştım ancak hiç beğenmemiştim çünkü tamamen arkasında yazan şekilde yaptım ve benim için büyük bir hayal kırıklığıydı. Çok önceden bir video izlemiştim bir Koreli Türkiye'de satılan İndomie marka noodleları deniyordu ve Kore'de bulunan noodlelara en çok benzeyenin İndomie Gurme Yeşil Biberli Noodle olduğunu söylemişti ancak ben inanmamıştım çünkü videolarda aşırı iştah açıcı duruyorlardı lakin bu bahsedilen yeşil biberli noodle ise hiç güzel bir tada sahip değildi. Hatta şuanda satılmıyor sanırım kendisi. Videoyu çok uzun zaman önce izlediğim için asla bulamıyorum bu yüzden size bu konuda kesin bir kanıt sunmam mümkün değil ne yazık ki. Sonrasında ben bu Cream Carbonara noodle'ı kendim denedim ve gerçekten aynı tada hatta daha acı ve bana göre asla lezzetli olmayan sadece acı olması için acı olan bir tadı olduğunu fark ettim. Hatta o yeşil biberli ürünün kokusundan çok şikayet edilmişti ancak bunun kokusu onu aratırdı gerçekten. İlk denememde tamamen arkada yazan şekilde pişirdim ve sadece içinden çıkanları ekledim. Sonuç olarak tadı hiç güzel değildi. Hatta Quattro olanla beraber almıştım ve onu yerken acısını hiç koymamıştım korktuğumdan. Ondan az sonra bahsedeceğim. Kısaca ilk denemem tamamen hüsranla sonuçlandı. Ayrıca bunun da içerisinde bir adet toz paket bir adet de sıvı acı paketi ve noodle çıkıyor.
İkinci denememe gelirsek bu çok daha iyiydi çünkü yaparken ilk olarak dümdüz suda haşladım sonrasında arkasında dediği gibi 8 kaşık kadar suyunu bir kenara ayırıp sonrasında süzdüm ve yaptığım tavaya noodleları ve ayırdığım suyu geri koyup üzerine göz kararı olarak süt ve biraz da peynir ekledim. Ayrıca acısının sadece çeyreğini belki de daha azını kattım kalan acıyı ise bir kaba sakladım sonrasında eklemek istediğim yemekler olur diye. Sonrasında tavada bulunanları kısık ateşte peynir eriyene, sütle karışıp kremalı bir kıvama gelene dek karıştırdım ve sonrasında aldım. Bu defa tadı gerçekten çok daha iyiydi. Peynirli kremalı bir makarna yiyormuşum gibi hissettim. Acısını çok az koymamdan ve peynirle süt eklememden ötürü tadı asla sizi öksürtüp mahvedecek cinsten değildi. Kısaca kilit nokta acı miktarı! Kendinize göre az az ekleyin. Ayrıca acıyı çok seven ve toleransı yüksek biri olarak kendinize ''Ben zaten yerim ya'' diye güvenmemenizi ve tabiri caizse elinizi korkak alıştırmanızı tavsiye ederim çünkü asla beklediğiniz gibi olmuyor.
Not: Denediğim ve deneyeceğim Samyang Buldak ramenlerin hepsi helal damgalıydı (Damgasız bulamadım) siz de yine alacağınız zaman dikkat ediyorsanız ona göre alabilirsiniz. Zaten alacağınız yerlerde helal olup olmadığı belirtilir.
3. Samyang Buldak Quattro Cheese
Bunun hakkında pek yorum yapmak istemiyorum çünkü üstte de dediğim gibi bunu denerken facia olan ilk Cream Carbonara denememden sonra endişe edip acı paketini başka bir yere saklamıştım ve buna asla eklememiştim. İçerisinden bir sıvı acı paketi ve yine toz karışım paketi çıkıyor. Kısaca sadece içinden çıkan toz paketi, biraz da kendim süt ve yine peynir ekleyerek yemiştim. Bu yüzden kendi tadını alabildiğimi düşünmüyorum ne yazık ki. Bir daha deneyebilirsem Cream Carbonara'da yaptığım gibi az da olsa acısından eklemeyi düşünüyorum haksızlık etmemek adına. Acısız haliyle de kötü değildi ancak bir peynirli makarnadan farksızdı benim için bu yüzden görüşlerim ve düşüncelerim şuanlık belirsiz. Olur da dediğim gibi tekrar denersem konuyu canlandırıp yorumumu tekrar eklerim.
4. Samyang Buldak Kimchi
Bunu girişte de dediğim gibi henüz denemedim bu gün içerisinde denemeyi düşünüyorum. Düzenleyebilirsem düzenleyip düzenleyemezsem de en sona yeniden mesaj olarak eklemeyi düşünüyorum.
Şimdilik incelemelerimin sonuna geldik. ''Nasıl alabiliriz?'' diyorsanız T harfi ile başlayan alışveriş sitesinden, İnstagram butiklerinden ya da insanların ikinci el eşya sattığı sitelerden (D harfi ile başlayan gibi) vesaire bulabilirsiniz. Yaşadığınız konuma yakın olarak bu tür ürünler satan uzak doğu marketlerinden de temin edebilirsiniz. Fiyatlar konusuna göreceli olduğu için pek girmek istemesem de günümüz ekonomisinde benim düşünceme göre epey pahalılar ne yazık ki. Türkiye dışına çıktığınızda satan bir yer bulursanız fiyatlar ne kadar olur bir fikrim yok ne yazık ki ancak daha uyguna geleceğini düşünüyorum, her şeyde olduğu gibi .
Umarım size yararlı bir yazı olmuştur. Tekrardan diyeceğim gibi bunlar sadece benim kendi kişisel deneyimlerime dayanarak yaptığım incelemelerdir. Sizin damak zevkiniz vesaire çok daha farklı olabilir. Ayrıca bunlara ek olarak yine Samyang markasının Domates soslu olanını da gördüm ancak biraz sığ bir düşünce olsa dahi ''Domates sosu yemek istesem makarneks yerim'' diye düşündüm. Gerçi o da artık satılmıyor ancak benim için ne kadar farklı olacağını bilsem dahi pek heyecan uyandırmadı ve almadım.
Siz de eğer denediyseniz bu başlık altına düşüncelerinizi paylaşabilirseniz buradaki herkes için (kendi adıma konuşacak olursam en azından benim için) çok iyi olur. Benim denemediğim tatlar da önerebilirsiniz. Herkese güzel günler ve iyi forumlar!
Ek1: Kimchi'li olanı deneyeceğim demiştim ve denedim. Bana soracak olursanız siz denemeyin, gerek yok .
İçerisinden diğerlerinin aksine toz bir paket yerine kurutulmuş kimchi taneleri olan bir paket ve yine sıvı acı paketi çıkıyor. Ben yine kendi tarifime uygun yapacaktım ancak zehirlenmekten vesaire korktum. İnternette arattığımda bu Kimchi'li olanı kimsenin yaparken benim eklediğim süt ve peyniri eklemediğini sadece ayrı olarak yumurta kızartıp yiyenler olduğunu gördüm ve bu yüzden de aynen arkasında yazdığı gibi yaptım. Sadece acısını yine çok az kattım (yaklaşık iki yarım tatlı kaşığı kadar) ve tek hissettiğim acı olmasıydı. Kurutulmuş kimchi taneleri asla bir tat vermemiş bana soracak olursanız. Safi acıydı ve aşırı tuzsuzdu. Midemde hafif bir acı hissi var hatta şuanda -ki yanında şekerli bir içecek içmiştim-. En az beğendiğim bu oldu diyebilirim eğer herhangi birini denemek isterseniz Cream Carbonara'yı dediğim şekilde yapmanızı tavsiye ederim. Gerçekten güzeldi o çünkü. Hatta bunu yedikten sonra nasıl aynı parayı verdim diyerek Cream Carbonara'yı andım kendi içimde.
Tekrardan güzel günler ve iyi forumlar dilerim. Sağlıcakla kalın.
Moderatörün son düzenlenenleri: