Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Ders Çalışmak

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Merhabalar sevgili forum halkı. Derslerin yoğunluğu fazla ve ben ne kadar çalışırsam çalışayım bilgiler aklımda kalmıyor gibi hissediyorum. Mesela biyoloji hocası sık sık sözlü yapıyor bize, o yüzden neredeyse her gün çalışıyorum ona ve gerçekten aklımda kalıyor. Diğer dersler için de her gün her derse çalışmam gerekiyormuş gibi hissediyorum. Bana boş zaman da kalsın istiyorum, derslerle kafayı bozmak istemiyorum yani. Ayrıca, dört senenin bilgileri nasıl aklımda kalabilir ki, diye düşünüyorum. Sınıfta kalmaktan da korkuyorum. Özellikle matematik gözümü çok korkutuyor. Çok fazla konu var her derste, endişeliyim. Ne yapabilirim, bir öneriniz var mıdır?
 
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Ben bu konuda planlama der susarım. Her şeyi organize etmek için yeterli bir zaman ayırmak çok önemli. Kendi sınırlarını öğren. Neye ne kadar çalışabildiğini, bir görevi ne kadar sürede tamamlayabildiğini... Bunları öğrendikten sonra çalışman gerekenlerin listesini önüne al ve azami sürelerle bir planlama yap. Plana harfiyen uyman önemli değil. Plan yaparken kendine telafi edebilmek için belli zaman aralıkları da bırakabilirsin. Bir şeyleri yazmak ve ne kadar sürede tamamlandığını görmek kafandaki belirsizlikleri ve bunun oluşturduğu stresi önemli ölçüde azaltıyor. Planlarını kısa süreli yap bir iki haftalık gibi mesela. Deneme yanılma ile ilerleyen dönemde daha iyi planlama yapabilirsin.




Ben bu kanalı da burada biri bana önerdiği için keşfettim ve şu videoda bahsettiği tekrar rutini de aşırı sağlam ve tekrar yapmak istediğinde bunu uyarlayabilirsin. Ben de sözel derslerime çalışırken uygulamayı düşünüyorum.
Ben genelde matematiği gününde diğer dersleri hafta sonu tekrar eder o hafta işlenecek konuları da gözden geçirirdim sonra da soru çözümü
Çok teşekkürler önerileriniz için ❤️
 
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Yapacak bir şey yok. Düzenli ve planlı çalışmak sınava son gün çalışıp ertesi gün stres yaşamaktan daha iyidir. Önemsiz bir ders olsa bile düzenli tekrar etmen gerekiyor o konuyu. Zaten bir süre sonra sen de istemesen bile aklında kaldığını fark edeceksin. Sınav haftaları da tatil yaparsın.
Teşekkürler ❤️
 

Benzer konular

Üst