Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bilgi Köşesi Dünya Turu 17: Finlandiya

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,112
Tepki
7,463
Puan
339
Merhabalar sevgili forum sakinleri! Umarım keyfiniz yerindedir ❤️ @leavemealoneplss kuzey ışıklarının göründüğü bir ülke istemişti. Ben de Finlandiya'ya götürmeye karar verdim sizi. Gözlerinize şenlik yaratacağım bu bölümde, keyifli gezmeler 💛



images (39).jpeg
•Finlandiya’da arabadan fazla sauna vardır. Ortalama 2 milyondan fazla saunaya sahiptir ve kişi başına birden fazla sauna düşer. Neredeyse herkesin evinde sauna bulunur. Birçok şirket, parlamento binası, yük gemileri de sauna imkanı sunmaktadır.
•Finlandiya, dünyanın en çok kahve tüketilen ülkesidir. Finler sadece dışarıda değil evde ve işyerlerinde de günde 8-9 fincan kahve tüketirler. Ayrıca Finlandiya kültürü parçası olarak kahve her zaman kek ile tüketilir.
•Geceyarısı Güneşi, dünyada sadece kuzey ve güney kutup dairelerinde rastlanan bir doğa olayıdır. Finlandiya da yaz mevsiminde güneşin 24 saat boyunca gözlemlenebildiği birkaç ülkeden biridir.
images (38).jpeg


•Finlandiya'da "Gruppal Finlandiya turları" ile Santa Clause köyüne geziler düzenlenmektedir. Bahsi geçen köy:
images (41).jpeg images (42).jpeg images (40).jpeg


Veee tabii ki kuzey ışıkları 🥳:
Screenshot_20230927_161251.jpg indir (24).jpeg indir (25).jpeg images (46).jpeg


Ben bu başlığı çok sevdim 😍
 

Benzer konular

Üst