Ben de bu yüce gönüllü erkeklere bir soru sorayım o zaman: Güzel bulmadığınız bir kadınla evlenir miydiniz?
Hayır evlenmezlerdi, ciddiye bile almazlardı.
Erkekler yüzyıllardır paranın asıl sahibi olan cinsiyetti kadınların çalışma hayatına dahil olması bile dünya tarihine kıyasla çok kısa bir süredir gerçekleşti.
(Büyük çaplı toplumsal dönüşümden bahsediyorum tarihteki bir iki zengin kadını örnek verenin kalbini kırarım.)
Paraya sahip olan erkeğin kadında para aramasına zaten gerek yok, kriterleri görünüş oluyor.
Parasız erkeği ben de sevmem ama bu lüks arabası olmasa görüşmem demek değil. Orada burada takılıp en ufak birikim yapamayan parasını ve hayatını kontrol edemeyen bir adama neden ömrümü adayayım? Benim ne suçum var?
Çalışmıştır, emek veriyordur evi arabası yoktur hiç lafım olmaz, kumaşı belli. Düzgün birisi olduğuna, kendi kendine yetebildiğine, çevresinin temiz olduğuna dair işarettir bunlar.
Ha sade paraya bakan kadın yok mu tabii var. Sade tipe bakan erkekler olduğu gibi.
Erkeklerin hepsini genellemiyorum onların kadınları genellediği gibi ama istisnalar kaideyi bozmuyor.
Kafalarında hep mağdurlar. Sen güzelliğe bakarsan kadın da paraya bakar. Eşitlik ve adalet farklı şeylerdir, sadece para kavramıyla incelersek tabii haklısınız beyler.
Böyle müzikler ekleyip ergen erkekleri gaza getirerek kanaat önderliği yapmak dışında herhangi bir niteliği olmayan insanları da ciddiye almamakta fayda var.