Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kim Hyunah / Hyuna

kayısı

avukat kedy
Moderatör
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
700
Tepki
2,089
Puan
113
hyunaimage_7.png


Sahne Adı: HyunA
Gerçek Adı: Kim Hyun Ah
Doğumgünü: 6 Haziran 1992
Instagram: hyunah_aa


Kariyeri:

- İlk çıkışını 13 Şubat 2007'de Wonder Girls ile "Irony" parçasıyla ve JYP Entertainment altında yaptı. Çıkış yaptığında grubun üyeleri Yeeun, Sunye, Sunmi, Hyuna ve Sohee'ydi.
- Ailesinin Hyuna'nın sağlık durumu hakkındaki endişeleri nedeniyle 2008'de Wonder Girls'ten ayrıldı. Hyuna'nın gruptan ayrılmasının ardından yerini Yubin aldı.
- Mayıs/Haziran 2009'da ise 4MINUTE ile "Hot Issue" parçasıyla ve CUBE Entertainment altında yeniden çıkış yaptı. Çıkış yaptığında grubun üyeleri Hyuna, Gayoon, Jihyun, Jiyoon ve Sohyun'du.
- 4 Ocak 2010 tarihinde ise "Change" ile ilk solo çıkışını yaptı.
- 2011'de, CUBE Ent. K-pop sektöründe çok sık karşılaşılmayan bir proje ile B2ST üyesi Jang Hyunseung'ı ve Hyuna'yı bir araya getirdi ve bu ikili Trouble Maker adı altında duo grup çıkışlarını yaptılar. İlk parçalarının ve albümlerinin adı da grup adıyla aynıydı.
- 2013'de Chemistry albümü ve "Now" başlık parçasıyla geri dönüş yapan ikili, çok geçmeden duo grubun dağıldığı yönünde beyanlarda bulundular ve Trouble Maker ikilisinden başka bir albüm/single gelmedi. :')
- 2016 yılında 4MINUTE'in ani dağılışının ardından Hyuna haricindeki üyeler şirketten ayrıldı, ancak Hyuna CUBE Ent. altında solo faaliyetlerine devam etti.
- 2017'de, Pentagon üyeleri Hui ve E'Dawn ile birlikte Triple H isimli bir alt grup ile yeniden çıkış yaptı. İlk albümleri "199X" ve başlık parçaları ise "365 Fresh"di.
- 2018'de ise Triple H olarak "Retro Futurism" albümünü ve "Retro Future" isimli başlık parçalarını yayınladılar. Retro Future için yapılan tanıtımlar sırasında grup üyelerinden Hyuna ve E'Dawn'ın ilişki haberlerinin çıkması ile şirket ile sorun yaşayan ikili, şirket aksini iddia etmesine rağmen ilişkilerini onayladılar ve şirketten ayrıldılar. Böylelikle Triple H de dağılmış oldu.
- Kariyerlerine PSY'a ait P NATION Entertainment çatısı altında devam etmeye karar veren ikili, bu şirket altında hem solo hem de duo olarak pek çok şarkı yayınladılar.
- Kariyerinin 16. yılını çoktan dolduran Hyuna, 29 Ağustos 2022 tarihinde P NATION'dan da ayrıldı.


Hyuna Hakkında Eğlenceli Bilgiler:

- Kendisi tüm sektördeki en çok debut yapan idol olmaya aday sanırım. (LOL) Zira kendisi yukarıda sayılanlar dışında, promosyon amaçlı kurulan kısa süreli gruplarda da çıkış yaptı. Bunlardan biri Dazzling RED isimli gruptu ve üyeleri KARA Nicole, SECRET Hyosung, After School Nana, SISTAR Hyorin ve Hyuna'ydı. Ayrıca 4Tomorrow isimli kısa süreli bir grupta da çıkış yaptı ve bu grubun üyeleri ise Brown Eyed Girls Gain, KARA Seungyeon, After School UEE ve Hyuna'ydı.
- Çok iyi Pikachu taklidi yapar.
- Sektörde çok fazla arkadaşı olmasına rağmen arkadaşlık konusunda çekingen olduğunu ve aslında hiç çok yakın arkadaşı olmadığını söylemiştir. (O sırada şu isimlerin hepsiyle moment vermiştir: EXID LE, f(x) Amber, SNSD Tiffany, Wonder Girls Sunmi, KARD Somin, neredeyse tüm B2ST üyeleri, neredeyse tüm BTOB üyeleri, KARA Hara ( 💜 ), Jeon Somi ve fazlası...)

Kaynak: kprofiles.com, Vikipedi
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
247
Tepki
993
Puan
103
Trouble Maker zamanları benin için en iyi olanlardı ilk partnerini daha iyiydi bence neden sonra değişti biliyorum aynı tarzlarda daha fazla şarkı çıkarsalardı keşke
 

Benzer konular

Üst