Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Haber Koreli Internet Kullanıcıları, Taylor Swift'in Kore'de Neden Popüler Olmadığı Konusunda Tartışıyor

Uranyum☢️

Üst Yönetici
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
155
Tepki
1,368
Puan
211
1707693818-taylorswift.jpg


Netizenler, Taylor Swift'in Güney Kore'deki popülerlik düzeyi hakkında tartışıyorlar.

Bir online forumda, bir netizen dünya çapında ünlü şarkıcı-söz yazarının "Kore'de neden o kadar popüler görünmediği" ile ilgili etkenleri teorileştirdi.

Yazı şöyle diyor:

"Taylor Swift'in rekabetçi üstünlüğü, İngilizce sözlerle şarkıcı-söz yazarı olarak gösterdiği yeteneklerinde yatıyor. Doğal olarak, Amerikalılar, Amerikan kimliği, güzelliği ve şarkı sözlerinin kültürel yankısıyla Taylor'ın cazibesine kapılıyorlar.

İngilizce sözleri anlamayan Koreli dinleyiciler için Taylor'ın şarkılarının duygusal etkisi kayboluyor. Ariana Grande, Justin Bieber, Ed Sheeran ve Adele gibi pop şarkıcıları, vokal renkleri, teknikleri ve dinamik müzik tarzları ile Koreli izleyicilere hitap etti.

Ancak, Taylor'ın bu sanatçılara kıyasla olağanüstü vokal yetenekleri yok ve şarkılarının ritmi monoton. Bu, onun neden bu kadar popüler olduğunu düşündürüyor...özellikle de şarkı sözlerini anlayamayanlar için.

Bu, Koreli balad şarkıcılarının BTS ve BLACKPINK gibi uluslararası hayranları etkileyerek başarılı olmasına kıyasla yurtdışında daha az başarılı olmasının aynı fenomenidir. Bu, Koreli balad şarkıcılarının BTS ve BLACKPINK gibi uluslararası hayranları etkileyerek başarılı olmasına kıyasla yurtdışında daha az başarılı olmasının aynı fenomenidir."

Netizen, Taylor Swift'in kültürel kimliği, dil engeli ve müzikal tarzının belirli özelliklerinin Koreli izleyicilere kolayca aktarılamaması gerektiğini savundu.

Ariana Grande ve Justin Bieber'ın şarkılarını, Taylor Swift'in zıt örnekleri olarak alarak, netizen, Taylor Swift'in Kore'deki göreceli popülerliğinin, Koreli balad şarkıcılarının yurtdışında göreceli popülerliğiyle benzer olduğunu öne sürdü.

Yorumlar bölümünde, bazı netizenler pop türüyle ilgili kısmı kabul ederken, diğerleri yeni bakış açıları sundular ve Taylor Swift'in aslında Kore'de popüler olduğunu, ancak şarkılarının Spotify gibi yerli akış platformlarında diğer şarkıcılara göre daha üst sıralarda olmadığını öne sürdüler.

Bazıları "eğer bir gün Kore'ye gelirse büyük konser salonlarını kolayca doldurabilir" ve Kore'deki insanların büyük olasılıkla Taylor Swift'in hayranı olduğunu, diğer pop şarkıcılarından daha çok olduğunu belirtti.

Bazıları ise mizahi bir şekilde Taylor Swift'in "Kore'de popüler olup olmaması umurunda bile olmayacağını" belirtti.

Bu arada, bir yorum da Taylor Swift'in son zamanlarda albümlerinde foto kartlarını dahil ederek bir K-pop pazarlama stratejisi benimsediğini ortaya koydu.

Tepkiler geldi:

"Çevremde onu şarkı sözlerini analiz ederek seven insanlar var...ama her seferinde İngilizce sözleri çevirmeye çalışmaktan biraz yoruldum. Ben de kişisel olarak, bağımlılık yapıcı şarkıları seviyorum, ancak Taylor'ın şarkılarında bunu bulmuyorum, birkaç istisna dışında. Ayrıca, sesini teknik olarak çeşitli şekillerde kullanmıyor, bu yüzden şarkılarını sık sık dinlemiyorum. Ama zaten dünya çapında bir şarkıcı, kimin umurunda ki?"

"Taylor'ın Kore'de popüler olup olmadığını umursar mı ya da düşünür müsünüz? Ahaha"

"Söylemem gerek ki, Korelilerin genellikle onun tarzından daha çok hoşlandığı bir pop hissi var. Taylor, Amerikan country müzik şarkıcısı olarak başladı, bu yüzden sanırım onun diskografisinin kökleri ve hatta mevcut tarzı Koreli izleyicilerin aradığı şeye çok iyi çevrilemez."

"Taylor'ın şarkıları ben dibe vurduğumda bana çok güç verdi. O da dibe vurduğundan başladı, bu yüzden hikayesini bilirseniz onu sevmemeniz zor. Korelilerin onun görünüşünü tartışıyor olmaları beni çıldırtıyor..."

"Ama bence Taylor'ın daha fazla hayranı bile Kore'de diğer sanatçılardan lol Dediğim gibi, onun şarkılarının yerli akış platformlarında pek yer almadığını düşünüyorum. Ama eğer buraya bir konser düzenlerse, hemen tükeneceğini düşünüyorum."

"Sanırım o Kore'de popüler olup olmamasını umursamaz bile lol....."

Düşünceleriniz neler?
 

opia

Trainee
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
73
Tepki
127
Puan
8
Taylor'ın tarzı pek Kore için uymuyor ve Kore'de birçok sanatçı varken Taylor o listelere giremez diğer yabancı sanatçılar gibi normal olarak. Konser alanını doldurabilir ancak Kore'de. Listeye girme işi zor.
Dil engeli bahane gibi açıkçası. New Jeans'in şarkısının %70'i İngilizce neredeyse, o listelere girmişken Taylor'ın listeye her halükarda girmesi gerekirdi. Yani tamamen Korelilerin tarzıyla alakalı.
 
Üst