Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Treasure’ın Aldığı Nefret Ve Koreli Hayranlar

moxi

Trainee
Katılım
4 Tem 2023
Mesajlar
64
Tepki
167
Puan
8
selamm siteyi uzun süredir takip ediyor olmama rağmen burayı yeni keşfettim ve forum düzenine pek hakim değilim ama hazır burada bu tür konular konuşulurken treasure’ın aldığı nefretten ve koreli hayranların nankörlüğünden bahsetmek istiyorum. yazı biraz uzun olabilir şimdiden uyarayım.

TREASURE’ı debut öncesinden beri takip ediyorum ve bu süreçte Koreli teume’lerin çok fazla saçmalığına şahit oldum ama bu şey son günlerde daha da sinir bozucu olmaya başladı.

Konuya liderimiz Choi Hyunsuk’un son günlerde gördüğü muamelelerden bahsederek başlamak istiyorum. Hyunsuk dışarıdan bakınca soğuk birisine benzese de aslında fazlasıyla tatlı bir kişiliğe sahip olan ve hayranlarıyla sürekli iletişimde olan birisi. Her pazartesi uzun uzun yazılarla gönderi atar ve o gün meşgul olsa da diğer gün kesinlikle haftalık gönderisini atmış olur.

Onun dışında boş olduğu zamanların çoğunda Weverse gibi platformlardan hayranlarla iletişime girmeye çalışıyor bu çok iyi bir şey olsa da maalesef son günlerde keşke bu kadar aktif olmasa diyorum. Son bir yıldır asılsız dedikodulardan ve boş fanwar’lardan dolayı TREASURE fazlasıyla nefret alıyor dediğim gibi bazı üyeler Twitter, Weverse ve benzeri uygulamalarda fazlasıyla aktif ve olup biten çoğu şeyi görüyorlar.

Şimdi konuya girecek olursak Hyunsuk geçen açtığı bir yayında küfür eden kullanıcıların yorumlarını görünce bunun rahatsız edici olduğundan bahsetti.

IMG_2308.jpeg

IMG_2309.jpeg

İlk olarak son zamanlarda pek iyi olmadığından bahsetti ve yayının diğer bir kısmında da ne olursa olsun onu sevmeye devam edecekler mi diye bir soru sordu. Kısacası normalde gelip moral vermeye odaklanan Hyunsuk bu yayın boyunca her zamanki gibi keyifli değildi ve hayranlardan biraz moral toplayabilmek için gelmişti. Ona rağmen yine izleyen kişiler için önerilerde bulunup motive edebilecek şeyler söyledi.

Kısacası her zaman hayranlarıyla fazlasıyla ilgilenip motivasyon vermeye çalışan Hyunsuk bir kereliğine zorlandığını belirttiği için ve bu yayından bir gün sonra stres atmak için dudak piercing’i yaptırdığı için onlarca saçma sapan lafa maruz kaldı.

Hyunsuk debut öncesinden beri fazlasıyla değişik tarza sahip birisiydi ve çaylaklık dönemini atlattıkça tarzı daha da belirginleşmeye başladı. Koreli hayranlar bu değişime sanki yeni bir şeymiş gibi saçma sapan tepkiler vermeye başladı ve ‘sözde’ hayran oldukları insanın kazandığı paraya kadar laf edip linçlediler.

‘idol imajından uzaklaşıyor’, ‘onlar idol grubu ben onlara bu yüzden para veriyorum ama boşa gidiyor’, ‘deli gibi para kazanıyor ama sürekli gelip hayranlara mızmızlanıyor’ gibi saçma sapan binlerce tweet atıldı sanki Hyunsuk onları zorla fandoma sokmuş gibi konuşup durdular ve Hyunsuk büyük ihtimalle bunları gördü.

Koreli hayranlar gerçekten de sırf sorun çıkartıyor. Sağlanan onlarca şeye rahatça ulaşmalarına rağmen fazlasıyla doyumsuzca davranıp çocukların hayatına müdahale etmeye haklarının olduğunu düşünüyorlar. Çocuklar bu insanlar yüzünden üç dört kere yurt değiştirmek zorunda kaldı. Hiçbir işe yaramayıp bir de üzerine ellerine geçen her fırsatta çocukları linçlettirip sanki onlar köleleriymiş gibi tavırlarla yorumlar yapıyorlar.

Bu olanların ardından yine pazartesi günü gelince uzun uzun mesajını yayınladı. Başta dediğim gibi Hyunsuk cidden çok ilgili bir insan ve her hafta böyle uzun uzun yazılar yazar ve geçen gün sırf kendini iyi hissetmediğini belirttiği için sanki adam öldürmüş gibi linçlendi. Ona rağmen yine mesajını eksik etmeyip durumu için endişelenen hayranlara iyi olduğunu belirtti.

Çeviri aşağıda bulunuyor

IMG_2315.jpeg

IMG_2316.jpeg

IMG_2317.jpeg

IMG_2318.jpeg

Kısacası demek istediğim Hyunsuk ne kadar etkilenmiyormuş gibi konuşsa da her normal insan gibi bazen kötü hissedebiliyor ve son günlerde TREASURE gerçekten de ne yaparsa yapsın fazlasıyla linçleniyor.

Çocukların diğer gruplarla girdiği her bir etkileşimde twitter’da etkileşime girdikleri grupların hayranları özellikle Hyunsuk’a çok pis yorumlar yapıyor. Birisini beğenmesek bile kimsenin bu kadar kötü kalpli olmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Çocuklar o kadar hakarete uğruyor ki fandom artık challenge gibi şeylerin gelmesini istemiyor. YG bu tür şeylere pek açık bir şirket olmadığı için başta challenge’lar gelmeye başlayınca çok sevinmiştik ama maalesef ki karşı fandomlar yüzünden artık büyük bir çoğunluk gelmesini istemiyor.

TREASURE neredeyse debuttan beri saçma sapan şeyler yüzünden linçleniyordu ama şu son zamanlarda gerçekten ipin ucu kaçtı. Bir örnek vereceksem aespa ile gelen challenge videosu twitter’da aespa hesabının en çok etkileşime sahip tweetlerinden birisi oldu.

IMG_2319.jpeg

11 milyon görüntülenmeye sahip bu tweette yer alan 21 bin alıntının büyük bir çoğunluğu maalesef ki nefret tweetlerinden oluşuyor ve her biri fazlasıyla beğeni almış durumda. Geçen gün de bir fandom’ın sayfasının nefret tweeti 40 bin beğeni almıştı.

Özellikle Hyunsuk’tan bahsettim çünkü onu şimdiye kadar hiç böyle görmemiştim. İnsanlar sırf lider olduğu için demirden yapılmış gibi güçlü olmasını bekliyorlar ama onun da bir insan olduğunu unutuyorlar. Her idol nefret alıyor ama bu çocuklar gerçekten de günah keçisi seçilmiş gibi suçları olmadıkları halde bir bahane bulunup linçleniyor. Şimdi diğer üyelerin yediği saçma linçlerden de bahsetsem şurada destan çıkar o yüzden onu sonraya bırakıyorum.

Demek istediğim o ki TREASURE fazlasıyla yetenekli ve samimi üyelerine rağmen çok gereksiz bir nefret alıyor. Çocuklar hakkında tek bir şey bile bilmeyen insanlar sırf son zamanlarda herkes laf ediyor diye daha laf ettikleri üyenin adını bilmeden saçma sapan şeyler yazıyorlar.

Hyunsuk tur zamanı bindiği uçakta bile sırf daha hızlı comeback yapabilmek için şarkı yapmaya çalışan ve hiçbir zorunluluğu olmadığı halde şirketteki stüdyosunda sabah beş-altı’ya kadar sabahlayan birisi. Sürekli sabahtan girip gece geç saatlerde şirketten çıktığını görüyoruz. Onun dışında dört üyenin daha kendine ait stüdyosu var ve her biri çok çalışıyor.

Çocuklar turda olmalarına rağmen sırf comeback yine gecikmesin diye buldukları her boşlukta şarkı hazırladılar ve bu sayede 8 ay sonra comeback yapabildiler ama şirketteki diğer grubun hayranları tarafından cb yapabildikleri için bile linçlendiler. Boş geçirdikleri çok az zaman var hastalansalar da aynı hırsla devam ediyorlar ve ben gördükleri muameleye çok üzülüyorum.

Ben çocuklar hak ettiğini alsın isterken durumun bu hale gelmiş olması çok üzücü gerçekten umarım ileride her şey değişebilir.

Çeviri görsellerini aldığım yer için:
cr. X/TreasureTurkey
 
Son düzenleme:

canimbanabas

Fanbase Starter
Katılım
21 Haz 2023
Mesajlar
529
Tepki
1,779
Puan
128
twitterdaki mylar inanilmaz toksik gercekten. aespa gibi bir grubun böyle bir fandomu olmasi cok garip. neyse. treasure'i pek sık olmasa da takip ederim ve hyunsuk'un orijinal bir tarzi oldugu aşikar. niye birdenbire piercingine takilmislar ki😟 ben daha yeni yaptiriyor olmasina sasirdim kydnvkadnvköndas
 
Konu Sahibi
moxi

moxi

Trainee
Katılım
4 Tem 2023
Mesajlar
64
Tepki
167
Puan
8
twitterdaki mylar inanilmaz toksik gercekten. aespa gibi bir grubun böyle bir fandomu olmasi cok garip. neyse. treasure'i pek sık olmasa da takip ederim ve hyunsuk'un orijinal bir tarzi oldugu aşikar. niye birdenbire piercingine takilmislar ki😟 ben daha yeni yaptiriyor olmasina sasirdim kydnvkadnvköndas
degil mi AYNİSİİ MDOEMEPWÇEĞWLW az bile durdu ama yani o kadar abarttılar ki cocuk geldi ozur diledi resmen jihoon’da burnunu deldirmisti hyunsuk’u linclerken onu da araya kattilar cidden cok garip milletler. onun disinda tw kismi maalesef ki oyle ya asiri ucube tipler var sirf millete laf edecegim diye challenge videosuna comeback posteri gibi etkilesim verdiler
 

canimbanabas

Fanbase Starter
Katılım
21 Haz 2023
Mesajlar
529
Tepki
1,779
Puan
128
degil mi AYNİSİİ MDOEMEPWÇEĞWLW az bile durdu ama yani o kadar abarttılar ki cocuk geldi ozur diledi resmen jihoon’da burnunu deldirmisti hyunsuk’u linclerken onu da araya kattilar cidden cok garip milletler. onun disinda tw kismi maalesef ki oyle ya asiri ucube tipler var sirf millete laf edecegim diye challenge videosuna comeback posteri gibi etkilesim verdiler
ne yazik ki iki yeni toksik fandom doğuyor. birbirlerini bogazlarlar artik bosver biz de burda kendi aramizda egleniyoruz öaksncöakbcökbaödckböakd
 

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,222
Puan
59
Treasure'u çok tanımıyorum sadece YG'nin yeni grup çıkardığını biliyordum bir kaç yıl önce daha sonra Haruto'nun Lisa ile ilgili olan skandal(?) 'ını gördüm daha sonra homofobik (?) konuştuğu videoyu gördüm. Ayrıca iki üyenin ayrıldığını da ve Yedam'ı merak edip araştırdım, YG'de 10 yıldır stajyer olmasına rağmen müzik ile ilgilenmek için ayrılması çok saçma geldi. YG'nin en büyük hatası çok üyeli bir grup çıkarmaktı çünkü grubu iyi yönetemiyor, ne yazık ki YG'nin skandalları onların halkın gözünde küçük düşürdü. Hatta geçenlerde Japonya'da konserde sanırım Kore'nin adasını haritada göstermedikleri için bile Koreliler tarafından linçlendi. Geçenlerde de sanırım bir üyenin kilo almasından dolayı linçlendiğini gördüm ne yazık ki twitter da Treasure ile ilgili güzel haberler çıkmadı karşıma
Umarım iyi bir şarkı ile dönerler demekten başka bir şey diyemiyorum çünkü anladığım kadarıyla ile albüm satışları yüksek Asya'da çok fazla hayranları var ama YG onları Kore'de iyi yönetemiyor
 
Konu Sahibi
moxi

moxi

Trainee
Katılım
4 Tem 2023
Mesajlar
64
Tepki
167
Puan
8
Treasure'u çok tanımıyorum sadece YG'nin yeni grup çıkardığını biliyordum bir kaç yıl önce daha sonra Haruto'nun Lisa ile ilgili olan skandal(?) 'ını gördüm daha sonra homofobik (?) konuştuğu videoyu gördüm. Ayrıca iki üyenin ayrıldığını da ve Yedam'ı merak edip araştırdım, YG'de 10 yıldır stajyer olmasına rağmen müzik ile ilgilenmek için ayrılması çok saçma geldi. YG'nin en büyük hatası çok üyeli bir grup çıkarmaktı çünkü grubu iyi yönetemiyor, ne yazık ki YG'nin skandalları onların halkın gözünde küçük düşürdü. Hatta geçenlerde Japonya'da konserde sanırım Kore'nin adasını haritada göstermedikleri için bile Koreliler tarafından linçlendi. Geçenlerde de sanırım bir üyenin kilo almasından dolayı linçlendiğini gördüm ne yazık ki twitter da Treasure ile ilgili güzel haberler çıkmadı karşıma
Umarım iyi bir şarkı ile dönerler demekten başka bir şey diyemiyorum çünkü anladığım kadarıyla ile albüm satışları yüksek Asya'da çok fazla hayranları var ama YG onları Kore'de iyi yönetemiyor
haruto ile ilgili olan iki haber de algi seyinden ibaret su homofobik oldugunu iddia ettikleri bes saniyelik video da lisa ile ilgili olan sey de olayi baska yere cekmekten ibaret gercekten ozellikle su homofobi seyinin uzun uzun aciklamasi var ama insanlar ona bakmak yerine bir sey bilmeden gordugu her yere bunu yazdigi icin cok yayildi ve haruto o zamandan beri her zerresine kadar lincleniyor o gecenki kilo seyinde de onunla dalga geciyorlardi. ben bu tur konularda gercekten hassasim haruto cidden oyle birisi olsa asla desteklemem ama cidden hepsi algidan ibaret orada kendisi bir topluluktan bile bahsetmiyordu uyelerle kendisi arasinda sinir asildiginda aralarinin garip oldugunu soyluyordu ve bastan hoslanmadigimdan degil diye de ekledi cocuk hani kendisi japon ve kendisini korece aciklamasina ragmen gayet duzgun acikladi ama insanlar aninda bambaska bir yere cekti ve onun disinda yonetememe konusunda cok haklisin cocuklar cok ugrassa da sirket berbat olunca her sey zorlasiyor
 

Benzer konular

Üst