Kpop'u ne kadar çok sevsem de ben de artık çok dinleyemiyorum çok sıkıcı geliyor. O yüzden farklı müzik türlerine yöneldim. Bu aralar klasik müzik dinlemeyi seviyorum. Ruhumu dinlendiriyor. Farid Farjad dinlemenizi tavsiye ederim. En son çıkan "Kayıp" albümü çok güzel. Taghatam Deh ve Sari Galin parçalarını da çok severek dinliyorum. Konumuza gelecek olursak;
Çoğu şarkı birbirlerine çok benziyor. Daha çok TT kitlesini hedef alan şarkılar. Sadece belli bi kısmı popüler oluyor.
Gruplarda yeteneği ile öne çıkan idol oldukça az. Şöyle anlatayım, 2. ve 3. jen 'de herhangi bi idol yetenekli olduğu alan ile ön planda olurdu. Vokal, rap,dans, görsel,lider ... vs. Ama şimdiki jende kendilerinin iyi olduğu alanda geliştirmek yerine her pozisyonda şarkı söylüyorlar.
Artık dış görünüş olarak da fabrika yapımı olarak gözüküyorlar. Birbirlerine çok benziyorlar. Önceden aynı saç modeli idollere farklı bir hava katarken şimdi aynı
saç modeli yapanlar birbirlerine aşırı benziyor. Kendine has bi havası kalmıyor.
Bir şey daha ekleyeceğim. Şimdiki grup isimleri aşırı saçma. Ya çok uzun oluyor ya telaffuzu zor oluyor ya da Elon Musk'ın çocuğuna verdiği isim gibi sayı ve harfler birbirine girmiş anlamsız isimler koyuyorlar. Akılda kalıcı ve havalı isim çok az var