Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Kpop İdolleri Ve Irkçılık

Ü

Üye silindi 189

biliyorum daha yarim saat once forumdan eskisi gibi zevk almiyorum dedim ama hem bu postu uzun zamandir atmak istiyordum hem de bazilarindan gelen yorumlar beni cok mutlu etti 😭😭😭

batililar kore hakkinda en ufak bir sey soylese koreliler ayilip bayiliyor ama en buyuk irkciliklari da kendileri yapiyor bazen. idoller de bunun bi gostergesi. cahilliklerinden mi yoksa zihniyetlerinden dolayi mi boyleler tartisilir tabii

(bu postta ozur dileyip bir daha bu harekette bulunmayan idollerden bahsetmeyecegim. insanlar hatalarindan da ogrenir. ayni yemegi isitip isiyip onumuze koymayin lutfen)

1) mamamoo ve ozellikle hwasa: blackface de dahil olmak uzere siyahilere ozgu seylerle dalga gecmisleri var ve hwasa n word icermeyen bi sarkiya KENDISI n word eklemisti?!!!
kpop_mamamoo_blackface.jpg

2) exo ve chen: chen bi videoda blackface yapiyor ve diger uyeler guluyor maalesef

default.jpg

3) babymonsters ahyeon: n word soylemis olmasi ve kimse bu konu hakkinda bir sey demiyor?

4) k rapperlar ozellikle de zico: tum tarzlaru siyahilerden kopya olmasina ragmrn onlarla dalga gecmeleri ve n word soylemeleri ☠️

5) red velvet: siyahi kadinlarin konusma sekiliyle dalga gecmesi ve bir degik iki kez

6) gidle ve soeyeon: kisaca afrikan muzigi stereotypeı

7) twice jihyo: su kiyafeti giyip hintli gibi giyindim demesi cahilligi bi yana tenim karardi o yuzden bu hintli gibi giyinmek istedim demesi no comment umarim egitimsizligi yuzindendir

Lilyy

Rookie Idol
Tepki
887
Şu an düşünme yetim yok o yüzden direk aklımdaki şeyi söyleyip gideceğim.Zevk almıyorum diyip daha sonrasında konu açman beni mutlu etti çünkü bende de var senin dediğin o yüzden dediklerini çok iyi anladım.Umarim buradan zevk almaya devam ederiz ve sevdiğimiz bir yer artık girmediğimiz bir yere dönüşmez.

Konu Sahibi
G

<.<gattara<.<

Siteye kafa dağıtmak için giriyordum :/ Umarım eskisi gibi eğlenceli bir yer olur Sınav stresimi attığım sayılı sitelerdendi :/ Lütfen kavgacı değil barışcıl olalım
Koreli idollerin-halkın tarih konusunda bilgisi var mı? Kendi milletleri dışında başka milleti umursamayan sadece üsttün bir ırk olduklarını düşünen benim gözümde yobaz bir ırık. Zamanında Türkleri hintli kıyafetle göstermişlerdi HyunA'da türkler böyle mi giyiniyor sormuştu o porgramda basbaya türkleri iğrneç arap gibi gösteriyorlar :/ tepki gelince bilmiyoruzzz hadi canım neyi bilmiyorsunuz işinize geldiği gibi davranan milelt ama bir Türkiye'de böyle bir porgramda ha japın ha koreli aynısınız dese yeri göğü inlettirler. :D Ayy kpoptan yavaş soğumamın nedenlerinden biri , idollerde şu an masum tatlış davransada Koreli olduklarını unutmayın sadece parasız kalmamak için kamera önünde oyuncluğa devam ediyorlar.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Şu an düşünme yetim yok o yüzden direk aklımdaki şeyi söyleyip gideceğim.Zevk almıyorum diyip daha sonrasında konu açman beni mutlu etti çünkü bende de var senin dediğin o yüzden dediklerini çok iyi anladım.Umarim buradan zevk almaya devam ederiz ve sevdiğimiz bir yer artık girmediğimiz bir yere dönüşmez.
askim tesekkur ederim beni ankayan birileri olmasi guzel ve umarim buradan zevk almaya devam ederiz cidden obur turlu yazik olacak cunku

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

o
Koreli idollerin-halkın tarih konusunda bilgisi var mı? Keni milletleri dışında başka milleti umursamayan sadece üst ırk olduklarını düşünen benim gözümde yobaz bir ırık. Zamaında Türkleri hintli kıyafetle göstermişlerdi HyunA'da türkler böyle mi giyiniyor sormuştu o porgramda absbaya türkleri iğrneç arap gibi gösteriyorlar :/ tepki gelince bilmiyoruzzz hadi canım neyi bilmiyorsunuz işinize geldiği gibi davranan milelt ama bir türiyede bir porgramda ha japın ha koreli aynısınız dese yeri göğü inlettirler. :D Ayy kpoptan yavaş soğumamın nedenlerinden biri , idollerde şu an masum tatlış davransada Koreli olduklarını unutmayın sadece parasız kalmamak için kamera önünde oyuncluğa devam ediyorlar.
o kadar haklisin ki ne yazacagimi bilemedim. senin yazdiklarin copy paste cidden

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Dünyanın en çok ırkçılığına maruz kalan bir ırk oldukları için daha duyarlı bir duruş beklerdim. Ama onlara göre sanırım hayat sadece kendilerinden ibaret. Hadi başkalarına yapılan ırkçılıkları geçtim, kendi halklarına karşı da çok duyarsızlar. Kendi içlerinde bile çoğu zaman aşağılayıcı konuşuyorlar.
inanilmaz kompleksli insanlar
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

"Gel, gel, ne olursan ol, yine gel,
İster kafir, ister mecusi,
İster puta tapan ol, yine gel,
Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da, yine gel..."
Valla bu olayları görünce şu şiiri okuyup sinirimi yatıştırıyorum rutin oldu artık mcmfmkf
VXNZBNZVZNXBXJ HARIKA OLAY

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Bu ırkçılık olayı asyalılar dışında bir topluma yapıldığında koreliler gram umursamıyor, bazen kendimizi yükselticez diye diğer milletleri eziyolar, kendilerine bir şey denince stop asian hate diye bağırıyolar. Bu durum korede genel olarak var zorba bir toplumlar ve bunu bir tık normal olarak karşılıyorlar.
cok haklisin. irkcilik onlara o kadar normal geliyor ki, irkcilik hayatlarinin o kadar buyuk bi parcasi olmus ki yaptiklarinin irkcilik oldugunu bile anlamiyorlar

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Koreliler, Korelilerden bile ırkçılık görürken kaldı ki başkaları için hassas davranmalarını beklemiyorum. Kuzey'den Güney'e geçen ve bir hayat kazanmaya çalışıp iş arayanlara yapmadıklarını bırakmamışlar. Aksanlarla dalga geçmeler, bilgisayar kullanmayı bilmiyor diye aşağılamalar, makyaj malzemelerinin isimlerini bilmiyorlar diye ulu orta alay etmeler. Kuzey'den kaçanların çoğu Kuzey'i özlediklerini ve Güney'e geldiklerine pişman olduklarını söylüyorlar. Yazık.
kendi milletine bunu yapanlar digerlerine neler yapmazlar cidden. hepsi kendi komplekslerinde bogulmus

eirene

Rookie Idol
Tepki
370
Gidle'ın videosundaki ortam çok garipti
Özellikle de Yuqi'nin "e-e-e-e" kısmından sonra çok gururlu gözükmesi

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

biliyorum daha yarim saat once forumdan eskisi gibi zevk almiyorum dedim ama hem bu postu uzun zamandir atmak istiyordum hem de bazilarindan gelen yorumlar beni cok mutlu etti 😭😭😭

batililar kore hakkinda en ufak bir sey soylese koreliler ayilip bayiliyor ama en buyuk irkciliklari da kendileri yapiyor bazen. idoller de bunun bi gostergesi. cahilliklerinden mi yoksa zihniyetlerinden dolayi mi boyleler tartisilir tabii

(bu postta ozur dileyip bir daha bu harekette bulunmayan idollerden bahsetmeyecegim. insanlar hatalarindan da ogrenir. ayni yemegi isitip isiyip onumuze koymayin lutfen)

1) mamamoo ve ozellikle hwasa: blackface de dahil olmak uzere siyahilere ozgu seylerle dalga gecmisleri var ve hwasa n word icermeyen bi sarkiya KENDISI n word eklemisti?!!!
Ekli dosyayı görüntüle 2935

2) exo ve chen: chen bi videoda blackface yapiyor ve diger uyeler guluyor maalesef

Ekli dosyayı görüntüle 2936

3) babymonsters ahyeon: n word soylemis olmasi ve kimse bu konu hakkinda bir sey demiyor?

4) k rapperlar ozellikle de zico: tum tarzlaru siyahilerden kopya olmasina ragmrn onlarla dalga gecmeleri ve n word soylemeleri ☠️

5) red velvet: siyahi kadinlarin konusma sekiliyle dalga gecmesi ve bir degik iki kez

6) gidle ve soeyeon: kisaca afrikan muzigi stereotypeı

7) twice jihyo: su kiyafeti giyip hintli gibi giyindim demesi cahilligi bi yana tenim karardi o yuzden bu hintli gibi giyinmek istedim demesi no comment umarim egitimsizligi yuzindendir

Yani bazıları şok etti özellikle wendy ve jihyo.Wendy Canada'da büyümüş orada lise eğtimi almış biri en iyi onun bilmesi gerekir hassas konular bunlar.JYP idollerinin karakteriyle övünüp duruyor ama jihyo'nun bu cahilliği yani kıyafetini giydiğin şeyi de araştırırsın chae de aynı hatayı yaptı.Koredeki hiphop sektörü full ameirkan özentisi zaten o kültürün her şeyini çalıp zico gibi bazı rapçiler aklı sıra komiklik yapıyor.EXO konusunda bu mesele için ben de onlar adına özür diliyorum malesef kore halkı siyahi ırkçılığı konusunda çok cahil özellikle eski nesil çok sıkınıtılı exo üyeleri bu olay olurken daha önce hiç amerikaya konsere bile gitmedi diye biliyorum artık böyle şeyler halı altına süpürülmüyor ve exodan global bir promo bekliyoruz umarım hatalarını anlamışlardır ve artık böyle olaylar yaşanmaz.

Keşke kitap okusalar yani. Bu zamana kadar bir Seohyun'da bir de Karina'da kitap okuma alışkanlığı gördüm.
Okuduğun kitap da önemli kitap okuyorum diye manga veya comic book okuyan çok var.Yanlış anlamayın o türleri aşağılamıyorum sadece bilgilenmek bence salt kitap okumakla olan bir şey değil izlediğin şeyler dinlediğin şeyler arkadaş ortamı bile kültüre katıkı sağlayan şeyler.Ki idollerin çoğu doğru dürüst okula gitmiyor liseyi bitirenler de üniversiteye gitmiyor.Üniversite dünyayı tanıma ve kendini gleiştirmek için çok iyi bir fırsat değişim öğrencileriyle arkadaş olarak bile bir insan kendine çok şey katabilir.Bence tüm gününü şirkette pratik yaparak geçiren idollerden insanlar çok şey bekliyor.RM,seohyun,karina,minhyun gibi idollerin kaliteli kitaplar okuduğunu biliyorum ve fanlarına okuduklarını göstererek olumlu bir reklam yapmalarını takdir ediyorum.Bizzat RM sayesinde zamanında çok iyi kitaplar okudum sahilde kafka,demian,ursula l.g'in kitapları şimdilik aklıma gelenler

Boyle hareketler cok sogutuyo beni ya. Hani idolsun okey ama o kadar yabanci fanin var oturup yabanci dizi film izliyorsun kitap okuyorsun sosyal medya tkaip ediyorsun. Hic mi bakmiyorsun aaa bu hareket ofansif bir hareketmis diye. Ben bile 15 yasindayken blackfishingin ne oldugunu kardashianlardan dolayi biliyodum. Bu kadar cahil olduklarini fark edince bi uzaklasiyorum.
Çok doğru bir soru mesela giselle internette nword olayından dolayı çok linç yedi hemen gitti twiterdan özür diledi.Normalde sm kendi özür mektubu yayınlar ve twiterdan tweet olarak asla yazmaz o özrün giselle tarafından yazılıdğı çok belliydi yazım tarzından dolayı.Bang chan siyahilerin kullandığı saç tarzını kullandığı için nette uyarıldıktan sonra aynı şeyi tekrarlamadı.Bu saç meselesi pek çok idolde sıkıntı yarattı.Özellikle 3.jen bence internet kullanmıyor doğru düzgün çok gelenekselci kafaları var exo fanı olduğum için biliyorum yabancı izledikleri filmler felan da genellikle öyle ırkçılığı soykırımları anlatan ciddi filmler değil blockbuster dediğimiz filmleri izliyorlar.İdollerin çoğu böyle öyle sanatsal veya ciddi film izleyen az ya da basit bir şekilde umursamıyorlar.Son dönemde idollerin biraz daha duyarlı olduklarını interneti takip ettiklerini düşünüyorum ama dijital okuryazarlık denilen şey de bu ya zaten herkes interneti kullanır ama ne kadarı verimli kullanır? Çoğu kişi bizim gibi ünlü kültürünü takip etmiyor kardashian bazıları için sadece zengin ve ünlü bir amerikan ailesi veya karbon ayak izinin ne olduğunu hala bilmeyen milyonlarca insan olduğuna eminim.

Moderatörün son düzenlenenleri: