Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Jennie Ve Problemli Seçimleri Ft. Kpop Idolleri

Ü

Üye silindi 189

bu forumda zamanında jennie'yi oldukça övdüm, iyi özelliklerini oldukça takdir ettim ve kötü özelliklerini, davranışlarını ve seçimlerini oldukça eleştirdim. bu da o postlardan biri olacak. burada amacım jennie'ye nefret kusmak değil. jennie antisi ya da bilmem ne üyesinin solo stani değilim. lütfen postumu yanlış yerlere çekmeyin.


1) jennie'nin gd ile çıkması:

bazı fanlar buna yalan diyebilir ama lütfen kendimizi kandırmayalım.
benim anlamadığım bir insan özellikle de bir kadın nasıl olur da 10 senelik grup arkadaşı, hatta en yakın arkadaşlarından biri f*uhuşçu olan biriyle sevgili olabilir? özellikle de bu kişi, o grup arkadaşı suçlu bulunduktan sonra bile o arkadaşını desteklemeye devam eden biriyse.


2) simi ve haze kardeşler ile olan arkadaşlığı:

simi ve haze, hollywood'da iğrenç kişilikleriyle bilinen aynı zamanda berbat hareketleri ve skandalları olan la kızları. onlarla arkadaş olmak seni hiç mi rahatsız etmiyor? (bu kategoriye sen de dahilsin rose)

3) the idol skandalı:

bütün fan olmayan kaynaklar jennie'nin diziye senaryo değiştikten sonra, sam levinson kadroya dahil olduktan sonra katıldığını söylüyor. peki bir insan nasıl olurda t*cavüz güzellemesi yapan, mental hastalıkları cinselleştiren, kadını cinselleştiren, günün sonunda yine kadını suçlu yapan böylesine problemli böylesine kadın düşmanı bir dizide oynayabilir? devamında nasıl olur da sam levinson'ı övüp dizinin bir parçası olmaktan guru duyduğunu söyleyebilir?

4) zico olayı (kesin değil):

zico altın telefonun varlığından haberdar olan hatta kullanan biri değil mi? f*huşçu (hatta satılan kadınlarla birlikte olmaya t*cavüz derim ben) t*cavüzcü biriyle neden collab yapmak isteyesin ki? ya da neden bu kişinin arkadaşı olursun? bu seni nasıl biri yapar? (dediğim gibi bu olay kesin değil)


ayrıca son dönemlerde adı anılan jennie olduğu için başlığa onu yazdım ama izninizle diğer idollerden de bahsedeceğim.


1) lisa ve taeyang ile olan iş birliği:

gd için ne yazdıysam taeyang da o. o yüzden jennie için yazdıklarım lisa için de geçerli.


2) taehyung ve min heejin:

dünyanın aktif en büyük grubunun üyesi istediği herkesle çalışabilirken neden açıkça p*dofili olan biriyle çalışıyor?


3) jungkook ve justin timberlake ve latto işbirliği:

ikisinin de skandallarını yazmaya kalksam akşama kadar burada olurum o yüzden bu bilgiden mahrumsanız elde etmek bir google arabasıyla mümkün. pekiiii jk, dünyanın en büyük aktif grubunun üyesi herhangi biriyle iş birliği yapabilirken neden uzun zamandır eski şöhretini yitirmiş olan timberlake ve şöhreti bile pek olmayan latto ile iş birliği yapıyor?


4)bts'in zico ve bigbang ile olan ilişkisi:

bu noktada açıklama yapmama gerek yok sanırım.


5) kazuha, yunjin ve gd


6) d.o ve zico


7) hwasa ve zico


8) chungha ve zico


9) kısaca bigbang, zico ya da burning sun gibi olaylara dahil olan herhangi bir kişi ile ilişkisi olan olan idoller


10) jisoo ve eski incel sevgilisi:

bu konu hakkında bir postum bile var tekrardan konuşmak istemiyorum.


11) rose ve simi and haze


her neyse şimdi baktım da bu liste böyle uzaaaar gider. demek istediğim omurga eksikliği. yani neden? neden? neden böyleler? cidden hepsi (ki sadece kpop idollerini değil tüm ünlüleri katıyorum buraya) bu kadar duyarsız bu kadar aç gözlü bu kadar para düşkünü olmak zorunda mı?

12) hyuna ve f*huşçu sevgilisi


örneğin yaklaşık bir yıl önce taylor swift inanılmaz problemli bir yönetmenin filmi için bir şarkı yayınlamıştı. ki bunu da neden yaptığı da açık. taylor besbelli egot statüsü istiyor ve bir oscar için yapamayacağı hiçbir şey yok. öyle ki o tür bir yönetmenle bile çalışmayı dert etmemiş. neyse ki oscar falan alamadı. ve ben o şarkıyı (bakın ismini bile yazmıyorum ki kimse aramasın, bulmasın, dinlemesin) hiç açıp dinlemedim. bir keresinde karşıma tiktokta bir kesiti çıktı, yalan yok baya beğendim ama hâlâ daha şarkıyı dinlemedim asla da dinlemiycem.


demem o ki ben ünlü olup da karakterinden, kişiliğinden, ahlakından vs ödün vermeyen (ki o da en başında varsa) kimseyi görmedim. ünlülerin hepsi böyle. bizim yapmamız gereken onları sevsek bile davranışlarından sorumlu tutmak. ama biz ne yapıyoruz? "yaa işbirliğinden bir şey olmaz, gerçek hayat ayrı iş ayrı sonuçta", "yiaa daha iyi çevre edinmesi lazım, kızım kendine gel 🥺" gibi saçmalıklar söylüyoruz. bunlar ne yaptıklarının farkında olan yetişkin insanlar. onlar da biliyorlar ne tür insanlarla çalıştıklarını sadece umarsamıyorlar.

tek istediğim lütfen ünlülerin bu saçma davranışlarına bahane bulmaya çalışmayı kesmeniz. kötünün kötü olduğunu söyleyelim lütfen.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

evet, çok rahatsız edici bunların hepsi. kimin ne kadar duyarlı olduğunu bu şekilde anlayabiliyoruz ama bir türlü onlardan vazgeçemiyoruz garip kancknaocnaosicnanlcknasno bunun sebebi ne acaba
şahsen ben taylor'ın müziğini hayatımdan çıkarabileceğimi pek düşünmüyorum bir de kötü yönlerinin yanında birçok harika özelliği de var. sanırım bu faktörler onlardan vazgeçmemizi engelliyor. haa bir de zaten her problemli olanı elesek geriye ünlü kalmıyor bxgjzvzjxbxjhx neyse onlardan vazgeçmesek de davranışlarından sorumlu tutmalıyız bence. bahane aramamalıyız.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Kesinlikle ortada olan bu iğrenç durumların hiçbir şekilde güzellemesi yapılamaz ya gerçekten bu olayların savunulacak ya da güzellenecek veya bu yapılan işbirliklerinin, arkadaşlıklarının güzellenecek,savunulacak hiçbir tarafı yok gerçekten şaka gibi para, şan, şöhret için değer mi? Gerçekten bu kadar duyarsız oluşları çok rahatsız edici.
sanırım ünlü olmak için bir noktada insanlığından vazgeçmen gerekiyor, bem de anlayamıyorum.
Aynısını Lisa Taeyang iş birliği için de düşünmüştüm o zamanlar.Beni en çok şaşırtan şey,Kore halkının ve global kitlenin de ne kadar duyarsız olduğu.Tüm idoller duyarsız bir de halk daha duyarsız.En aptal sebeplerden linç eden netizencikler böyle olaylara gram ses etmiyor.Çok sinir bozucu.
hem kore halkının hem de globalin bigbang üyelerine hâlâ aşık olması, hâlâ onları destekmleleri vs beni çok şaşırtıyor.
Tüm bunlara ek olarak iğrenç ötesi kusmuk Epst*in repliği var.Gerçekten lanet bir dizi rezillll🤮
bir de o vardı değil mi? cidden yapılan en iğrenç dizi olarak yarihe geçmesi gerekiyor the idol'ın. cehennemde the weekend ve sam levinson için özel bir yer olacak.
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Ya bana hiç bir şeye bulaşmamış bir twice mina gibi geliyor diğer sevdiklerimden yine beklerim de minanin olayı çıkarsa cidden yikilirim
mina'nın problemli çıkmaması için dua zingiri başlatalım 🤲🤲🤲 (sana ne yaptı?)
Sadece kpop değil herhangi bir ünlünün fanı olmayı abartmamak gerek. Günün sonunda onlar da insan ve çoğu problemli, en basitinden biz belki de çevre koruma ve tasarruf safsatasına dikkat ederken adamlar altlarında jet kahvaltı yapmak için ülke değiştiriyorlar. Şarkıları dinleyip geçmek güzel. Jennie'de hayal kırıklığı bu konularda. Lisa'nın dans ettiği mekan (sadece zengin tayfaya clup hizmeti), Wendy ve Zico iş birliği vs derin düşünülürse mide bulandırıcı. Günün sonunda Augustine çok güzelsin.
lmaooo sonda iltifat bana nasıl geldi anlamadım ama SEN DAHA GÜZELSİN AŞKIM 😍😍😍😘😘😘😘🩷🩷🩷💞💞💞💞
 

peamiess

Trainee
Katılım
21 Şub 2024
Mesajlar
86
Tepki
279
Puan
8
demem o ki ben ünlü olup da karakterinden, kişiliğinden, ahlakından vs ödün vermeyen (ki o da en başında varsa) kimseyi görmedim. ünlülerin hepsi böyle.
buna sonuna kadar katılıyorum gerçekten.
bazı kişileri çok sevip takip etmekten fazlasıyla keyif alsakta günün sonunda o kişiler de insan ve kameranın karşısındaki kişilikleriyle asıl kişilikleri birbirinden farklı oluyor.
belki sahne imajındandır bilemiyorum ama bazı insanlar ünü çok farklı şekillerde yorumlayıp kusursuz bir şey gibi algılıyor ve gözlerinde ilahlaştırıyorlar.
ben hayatını bu tarz alanlara adamış çoğu kişinin kültür konusunda da duyarlılık konusunda da pek bir birikimi olduğunu düşünmüyorum.
büyük ihtimalle bir çoğuyla karşı karşıya gelip konuşsak aslında o kadar cazip olmadıklarını direkt anlarız ama işte işin sadece ekran tarafını görebildikleri için öyle kusursuz görüyorlar.
 

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
568
Tepki
1,365
Puan
69
Söylediklerine tamamen katılıyorum.
Jimin ve taeyang işbirliğini duyduğumda bi fan olarak o kadar hayal kırıklığına uğradım ki, aynı şekilde taehyung ve mhj için de. Vibe'ı bir kere bile dinlemedim ne spotifydan ne youtube dan, aynı şekilde tae'nin albümünü de (sadece love me again dinledim ve listemde olan tek şarkı)

İçimden bu şarkıları dinlemek bile gelmiyor. Kendi hayranım olan idoller yapınca da desteklemiyorum, hayranı olmadıklarım yapınca desteklemiyorum. Hiç bir şekilde dinlemek, 1 izlenme olsa bile kazandırmak gelmiyor içimden
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

buna sonuna kadar katılıyorum gerçekten.
bazı kişileri çok sevip takip etmekten fazlasıyla keyif alsakta günün sonunda o kişiler de insan ve kameranın karşısındaki kişilikleriyle asıl kişilikleri birbirinden farklı oluyor.
belki sahne imajındandır bilemiyorum ama bazı insanlar ünü çok farklı şekillerde yorumlayıp kusursuz bir şey gibi algılıyor ve gözlerinde ilahlaştırıyorlar.
ben hayatını bu tarz alanlara adamış çoğu kişinin kültür konusunda da duyarlılık konusunda da pek bir birikimi olduğunu düşünmüyorum.
büyük ihtimalle bir çoğuyla karşı karşıya gelip konuşsak aslında o kadar cazip olmadıklarını direkt anlarız ama işte işin sadece ekran tarafını görebildikleri için öyle kusursuz görüyorlar.
ünlü olmak için neler yaptıkları ve nelerden taviz verdikleri düşünülünce neden böyle oldukları anlaşılıyor aslında ama bu bile yaptıklarının yanlışlığını örtemiyor bence.
Söylediklerine tamamen katılıyorum.
Jimin ve taeyang işbirliğini duyduğumda bi fan olarak o kadar hayal kırıklığına uğradım ki, aynı şekilde taehyung ve mhj için de. Vibe'ı bir kere bile dinlemedim ne spotifydan ne youtube dan, aynı şekilde tae'nin albümünü de (sadece love me again dinledim ve listemde olan tek şarkı)

İçimden bu şarkıları dinlemek bile gelmiyor. Kendi hayranım olan idoller yapınca da desteklemiyorum, hayranı olmadıklarım yapınca desteklemiyorum. Hiç bir şekilde dinlemek, 1 izlenme olsa bile kazandırmak gelmiyor içimden
işte sen gerçekten iyi bir insansın ve bunu söylerken inanılmaz ciddiyim. şimdi kalkıp bunu söylesen sana fake army diyip seni linclerler ama olması gereken bu. hepimizin kendi sınırları, düşünceleri olmalı. birlerini seviyoruz diye bunlardan taviz vermemeliyiz. seni teberik ediyorum cidden.
Ya artık tüm idollerden her şeyi bekliyorum,düşünceli/duyarlı insanlar olmadıklarını (en azından çoğunun) biliyoruz zaten ama örneğin Jennie gibi en çok “kadınlığından” vurulan kadınların (erkek avcısı imaları,giydiklerinin konuşulması ve slutshaming olaylarını kast ediyorum.) başka kadınlara karşı böyle davranan insanlarla yüz göz olabilmesi üzüyor beni.
yani bu tür şeylerden bahsederken özellikle kadınlar diye vurgulamaktan hoşlanmıyorum ama kalkıp da bundan en çok zarar görenin en çok düşünmesi gereken kişi olduğunu söylemek de pek yanlış değil bence. dediklerinde baya haklısın.
Yok Augie, bunun savunulacak yanı yok. Ben Jennie seven biriyim zaten herkes de farketmiştir. Takip etmeyi seviyordum çünkü uzun yıllardır bildiğim ve yetenekli bulduğum biriydi de buz gibi oldum. GD olayına tamam yaşı küçük GD de o sıra gündemde diye etkilenmiştir diyordum. Zico? Kendi şirketinde ve kendi tercih ediyor. Lisa'nın da, Jimin'in de işbirliklerini dinlemedim. Kesitleri çıktı karşıma onları ayrı tutuyorum. Jennie de işbirliği yaparsa (hiçbir zaman stream zaten kasmadım) gidip orijinal hesaptan dinlemeyi düşünmüyorum.
aşkım sen en doğrusunu yapıyorsun, tebrik ederim. olması gereken bu zaten, sırf birilerini seviyoruz diye yaptıkları her şeyi savunacak, görmezden gelecek değiliz. yeri geldiğinde protesto etmeliyiz, karşı çıkmalıyız ama bunun da olması için kişinin kendine saygısı, tabuları, sınırları olması gerekiyor. tabii bu herkeste yok maalesef.
Ben konunun kökeninin apolitiklikten kaynaklandığını düşünüyorum. Sadece imaj için değil, şahsi olarak da apolitik kalmayı tercih ediyorlardır... Bana da ters geliyor ama yıllar önce açtığım başlıkta burada da idollerin apolitik kalınması istenmişti
ben bunu pek apolitiklik olarak görmüyorum. apolitiklik daha çok görüş belirtmemek oluyor ama bunların yaptıkları görüş belirtmemek değil yanlış yapmak. ya bilmiyorum belki ben farklı bir bakış açısıyla bakiyorumdur ama ben böyle düşünüyorum. idolümün kadın hakları aktivisti olmasına gerek yok ama kadın düşmanı biriyle çalışması apayrı bi mesele bence.
 

peamiess

Trainee
Katılım
21 Şub 2024
Mesajlar
86
Tepki
279
Puan
8
ünlü olmak için neler yaptıkları ve nelerden taviz verdikleri düşünülünce neden böyle oldukları anlaşılıyor aslında ama bu bile yaptıklarının yanlışlığını örtemiyor bence.
aynen öyle ya bu amaç uğruna çok fazla şeyden geride kalsalar da sonuç olarak çoğu işin doğrusunu öğrenebilmek için onlarca insandan daha fazla fırsata sahip olabiliyorlar ama genel olarak değerlendiren olmuyor.
mesela belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra bir şeye açıkça seslerini çıkartsalar asla kimse bir şey diyemez ya da kariyerlerini pek etkileyemez ama her zaman tarafsız olmayı seçiyorlar ve hatta etraflarında dönen çoğu olaydan da habersiz olıyorlar ya da habersizmiş gibi davranıyorlar.
bu yüzden birisini şahsen tanımadıkça asla sonuna kadar güvenmemek/desteklememek lazım diye düşünüyorum
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Bu konuda wendy en sıkıntı çeken kişilerden oldu Sm kaza sonrası gelen iş birliği tekliflerine zico çok popüler diye wendy ile beraber düet yapmasını istedi. Ve wendy için fanlar Sm e yazdı red edilmesi için ama SM bunu sanatçının kaza sonrası ilk İşbirliği diye paylaşıp durdu. Ama ne wendy ne de RV üyeleri sonrasında bu şarkıdan bahsetti hatta çoğu zaman wendy radyosunda istenildiği zaman pas geçti. Nefret ediyor bu şarkıdan adeta
hmmm bu konu hakkında pek bir fikrim yok ama sm'in wendy'nin kazasından sonra rv'i iyi yönetemediğini düşünüyorum ben. psycho inanılmaz iyi bir başarıydı şirket bunun devamını getiremedi.
aynen öyle ya bu amaç uğruna çok fazla şeyden geride kalsalar da sonuç olarak çoğu işin doğrusunu öğrenebilmek için onlarca insandan daha fazla fırsata sahip olabiliyorlar ama genel olarak değerlendiren olmuyor.
mesela belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra bir şeye açıkça seslerini çıkartsalar asla kimse bir şey diyemez ya da kariyerlerini pek etkileyemez ama her zaman tarafsız olmayı seçiyorlar ve hatta etraflarında dönen çoğu olaydan da habersiz olıyorlar ya da habersizmiş gibi davranıyorlar.
bu yüzden birisini şahsen tanımadıkça asla sonuna kadar güvenmemek/desteklememek lazım diye düşünüyorum
dediklerine katılıyorum. geldikleri yere yere gelmek için birçok şeyi feda etseler de şu an oldukları yerde feda ettiklerinden fazlasına sahipler. ellerinde bir şeyleri değiştirme güçleri var ama kimsenin hiçbir şey umrunda değil.

İşte ben de şahsi olarak umursamadıklarını düşündüğüm için apolitik diyorum. Kadın hakları aktivisti olmasına gerek yok, biraz umrunda olsa belki yapmazdı. Şahsi olarak politik bir konuda fikir sahibi olmamayı tercih ediyorlar. Tek politik görüşleri -biraz da şirket etkisiyle- halk içindeki imajları.

Bu kişi konuya dair herhangi bir görüş sahibi değilse yanlış ya da doğruluk hakkında da yorum/eleme yapmaz. Sen görüşlere sahip olduğun için yanlış buluyorsun. Benim bakış açım bu şekildeydi daha çok yani onu kastettim 📝
ne demek istediğini anladım aşk 😘😘😘
zico’nun albümü çok yakın bir zamanda çıkıcakmış ve zico’nun şirketinin işbirliği hakkındaki açıklaması “doğrulaması zor” o klip ya çekildi ya çekilmedi. şu an çekiliyor da olabilir her türlü bunun bir kesin cevabı var ama böyle bir yanıt vermek saçmalık. jennie’nin şirketi de hiçbir şey dememiş. evet var ya da hayır yok demek bu kadar zor olmamalı
ya ortada bir şey yok prim kasıyorlar ya da ortada bir şey var nabız yokluyorlar bilemedim
 

Valin

Rookie Idol
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
439
Tepki
1,078
Puan
27
The Idol sonrası bu şaşırtmadı ama yine de sorgulatıyor bazı şeyleri. Ben idollerin melek gibi yansıtılıp sanki hiç yanlış bir şey yapamazmış gibi yansıtılmasına ve savunulmasına karşıyım. Bu kişiler de birer insan, yanlış seçimler yapabilir ya da bazılarına yanlış gelen kendisine doğru gelen şeyleri de yapıyor olabilir. Desteklerken körü körüne değil de yaptığı işi beğeniyorum, karakterinde şunları seviyorum ve bu yönlerini destekliyorum gibi olması gerekiyor. Yanlışları olduğunda bunun dile getirilmesi.
Önceki problemli seçimlerine değinmeyeceğim ama Zico olayında beni işbirliğinden çok yakın arkadaş diye lanse etmeleri tilt etti. Siteye yazdığım şeyleri tekrar etmeyeceğim ama idollerin ve halkın bir kısmının bu konudaki duyarsız tavırları iyice sinir bozuyor.
 

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
568
Tepki
1,365
Puan
69
işte sen gerçekten iyi bir insansın ve bunu söylerken inanılmaz ciddiyim. şimdi kalkıp bunu söylesen sana fake army diyip seni linclerler ama olması gereken bu. hepimizin kendi sınırları, düşünceleri olmalı. birlerini seviyoruz diye bunlardan taviz vermemeliyiz. seni teberik ediyorum cidden.
Evet bilseler muhtemelen bana fake army derler ama onlara bir şey kanıtlamak gibi bi zorunluluğum yok. Zaten sosyal medyada herhangi bir tartışmaya falan da girmiyorum, bir tek buraya yazıyorum aktif olarak.

Ben de seni tebrik ediyorum bu konuda sevdiğin, hayran olduğun idolun hatalarını görüp bunu dile getirmen, bunun için konu açman ve diğerlerine de örnek olman takdire şayan 🩷🩷
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

The Idol sonrası bu şaşırtmadı ama yine de sorgulatıyor bazı şeyleri. Ben idollerin melek gibi yansıtılıp sanki hiç yanlış bir şey yapamazmış gibi yansıtılmasına ve savunulmasına karşıyım. Bu kişiler de birer insan, yanlış seçimler yapabilir ya da bazılarına yanlış gelen kendisine doğru gelen şeyleri de yapıyor olabilir. Desteklerken körü körüne değil de yaptığı işi beğeniyorum, karakterinde şunları seviyorum ve bu yönlerini destekliyorum gibi olması gerekiyor. Yanlışları olduğunda bunun dile getirilmesi.
Önceki problemli seçimlerine değinmeyeceğim ama Zico olayında beni işbirliğinden çok yakın arkadaş diye lanse etmeleri tilt etti. Siteye yazdığım şeyleri tekrar etmeyeceğim ama idollerin ve halkın bir kısmının bu konudaki duyarsız tavırları iyice sinir bozuyor.
katılıyorum çok güzel yazmışsın
Evet bilseler muhtemelen bana fake army derler ama onlara bir şey kanıtlamak gibi bi zorunluluğum yok. Zaten sosyal medyada herhangi bir tartışmaya falan da girmiyorum, bir tek buraya yazıyorum aktif olarak.

Ben de seni tebrik ediyorum bu konuda sevdiğin, hayran olduğun idolun hatalarını görüp bunu dile getirmen, bunun için konu açman ve diğerlerine de örnek olman takdire şayan 🩷🩷
aynen kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyacın yok dert etme.

bu arada


yiaaa tesekkur ederim 😘😘😘
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

ben chaehee ve jennie'yi birlikte gormeyi ozledim ya. simi ve haze ikizleri jennie'nin her seyine destek oluyor olabilirler ama bana hic guven vermiyorlar, o kadar haz etmiyorum ki ikisinden de. chaehee ve jennie arkadasligi cok baskaydi.
bana da simi ve haze ikizleri jennie'den prim kasıyormuş gibi geliyor. zaten kim ünlüyse onunla takılan tipler bu yüzden baja hiç güven vermiyorlar. en ufak hatanda arkandan bıçaklarlar gibi.
 
Üst