Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Neden Hayransın Ve Nasıl Hayranı Oldun?

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,507
Yaaa ama bu çok tatlı bir hayran olma hikayesi ve gerçekten çok güzel şarkılara sahipler aynı zamanda yetenekliler de.
dimi yaa ben de seviyorum bu hikayeyi fkdlxksld bir de dream tvde kpop zamanı olurdu orda exonun cıkmasını beklerdim hep 😭

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Kore dünyasına Kdramalar sayesinde bulaştım. Sonra OST falan derken Kpop takip etmeye başladım. EXO'dan önce de SM grupları ve şarkıları her zaman benim tarzım olmuştur. Hatta kız kardeşim genellikle YG tarzına bayılırken ben tam bir SM'ciydim. Ama tuhaf bir şekilde fandomuna ilk girdiğim grup SS501 oldu. Neyse girişi çok uzattım. Yıl oldu 2014. Variety şovları izlemeyi sevdiğim için Roommate adlı bir variety şova da baktım ve orada uzun boylu, kepçe kulaklı, biraz şapşal ve son derece sevimli olan bir çocuk keşfettim. Kimdir necidir acep derken araştırıp EXO grubundan Chanyeol denen herif olduğunu öğrendim. Gruba da bir bakayım derken Luhan'ı gördüm ve bam ilk görüşte aşk derler ya öyle oldum işte. Şarkılarını dinledim ki hepsi de tam seveceğim tarzdaydı. Programlarını izledim. Kimi üyeye bayıldım, bazılarına geç ısındım. Ama hepsine ısınmam çok da uzun sürmedi. Vokalleri malum zaten. Konser videolarını izledim hep. Hayatımda 3. defa daha bir fandoma girmiş oldum böylelikle (Sırasıyla SS501- Jang Keun Sık ve son olarak EXO) En sevdiğim üye olan Luhan grubu bıraktı ama ben grubu bırakamadım. Hepsini çok sevdim, Kyungsoo'yu bias seçtim❤️❤️. İyi bir oyuncu olması ve karakteri etkili oldu biasım olmasında. 2014 ve özellikle 2015 psikolojik olarak tamamen yıkık olduğum, depresyonun kıyılarında dolaştığım ve sevdiğim insanlar başta olmak üzere tanıdığım herkesten mümkün olduğunca kendimi soyutlayıp korkunç düşüncelerin eşiğinde dolaştığım bu iki yılda beni hayata bağlayan şey EXO'yu takip etmekti. Onların içerikleriyle vakit geçirirken kötü düşüncelerden mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştım. Grubu bırakan üyelerin bana verdiği cesaretle de beni depresyona sürükleyen işimden ayrılma cesareti bulup kendimi daha verimli hissettiğim mesleğime ve yeni hayatıma merhaba dedim. Bence EXO'yu bu kadar çok sevmemin en başta gelen sebebi de zor zamanlarımda kafamı dağıtmaya yardımcı olmaları ve bana başka bir yaşam seçeneği de olduğunu hatırlatıp bunun için adım atma cesareti vermeleri.

Konu Sahibi
ponywinx

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
Kore dünyasına Kdramalar sayesinde bulaştım. Sonra OST falan derken Kpop takip etmeye başladım. EXO'dan önce de SM grupları ve şarkıları her zaman benim tarzım olmuştur. Hatta kız kardeşim genellikle YG tarzına bayılırken ben tam bir SM'ciydim. Ama tuhaf bir şekilde fandomuna ilk girdiğim grup SS501 oldu. Neyse girişi çok uzattım. Yıl oldu 2014. Variety şovları izlemeyi sevdiğim için Roommate adlı bir variety şova da baktım ve orada uzun boylu, kepçe kulaklı, biraz şapşal ve son derece sevimli olan bir çocuk keşfettim. Kimdir necidir acep derken araştırıp EXO grubundan Chanyeol denen herif olduğunu öğrendim. Gruba da bir bakayım derken Luhan'ı gördüm ve bam ilk görüşte aşk derler ya öyle oldum işte. Şarkılarını dinledim ki hepsi de tam seveceğim tarzdaydı. Programlarını izledim. Kimi üyeye bayıldım, bazılarına geç ısındım. Ama hepsine ısınmam çok da uzun sürmedi. Vokalleri malum zaten. Konser videolarını izledim hep. Hayatımda 3. defa daha bir fandoma girmiş oldum böylelikle (Sırasıyla SS501- Jang Keun Sık ve son olarak EXO) En sevdiğim üye olan Luhan grubu bıraktı ama ben grubu bırakamadım. Hepsini çok sevdim, Kyungsoo'yu bias seçtim❤️❤️. İyi bir oyuncu olması ve karakteri etkili oldu biasım olmasında. 2014 ve özellikle 2015 psikolojik olarak tamamen yıkık olduğum, depresyonun kıyılarında dolaştığım ve sevdiğim insanlar başta olmak üzere tanıdığım herkesten mümkün olduğunca kendimi soyutlayıp korkunç düşüncelerin eşiğinde dolaştığım bu iki yılda beni hayata bağlayan şey EXO'yu takip etmekti. Onların içerikleriyle vakit geçirirken kötü düşüncelerden mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştım. Grubu bırakan üyelerin bana verdiği cesaretle de beni depresyona sürükleyen işimden ayrılma cesareti bulup kendimi daha verimli hissettiğim mesleğime ve yeni hayatıma merhaba dedim. Bence EXO'yu bu kadar çok sevmemin en başta gelen sebebi de zor zamanlarımda kafamı dağıtmaya yardımcı olmaları ve bana başka bir yaşam seçeneği de olduğunu hatırlatıp bunun için adım atma cesareti vermeleri.
Duygulandım... Exo senin için fark etmeden bunları yaptığını duysaydi kendileri ile gurur duyarlarlardı... Exo sayesinde ayakta olmana gerçekten çok mutlu oldum bitanem umarım kötü zamanaları bir daha yaşamazsın ve sen resmen bir Exo hayranı olmak için doğmuşsun. Hayran olma hikayen de aynı kalbin kadar güzel 🌼

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Duygulandım... Exo senin için fark etmeden bunları yaptığını duysaydi kendileri ile gurur duyarlarlardı... Exo sayesinde ayakta olmana gerçekten çok mutlu oldum bitanem umarım kötü zamanaları bir daha yaşamazsın ve sen resmen bir Exo hayranı olmak için doğmuşsun. Hayran olma hikayen de aynı kalbin kadar güzel 🌼
Teşekkür ederim ❤️ Artık herkesin kötü zamanları olduğunun ve çoğu zaman bunun önlenemez olduğunun farkındayım. O yüzden kötü olaylar yerine olayları algılama biçimimi pozitif yönde değiştirmeye çalışıyorum ki dünyanın en zor işlerinden biri bu bence. Ama artık hayatım sadece bana ait değil bu yüzden mutlu olmak en önemli önceliğim. Mutlu olmalıyım ki sorumluluğumda olanları da mutlu edebileyim.

Konu Sahibi
ponywinx

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
Teşekkür ederim ❤️ Artık herkesin kötü zamanları olduğunun ve çoğu zaman bunun önlenemez olduğunun farkındayım. O yüzden kötü olaylar yerine olayları algılama biçimimi pozitif yönde değiştirmeye çalışıyorum ki dünyanın en zor işlerinden biri bu bence. Ama artık hayatım sadece bana ait değil bu yüzden mutlu olmak en önemli önceliğim. Mutlu olmalıyım ki sorumluluğumda olanları da mutlu edebileyim.
Bebeğim o kadar ince düşünceli birisin ki... Bu davranışından gurur duydum💛🌼

Konu Sahibi
ponywinx

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
anca yazabildim kusura bakmaa
altıncı sınıftayım(2016) arkadasım bi gun elinde poster dergi kucuk kartlar getirdi bak sana ne gostericem diye. tek tek gosteriyo anlatıyo bak bu grubun adı su su uye soyle falan diye, arada da beni yoklamak icin bak bu uyenin su ozelligi sana benziyo falan diyo. ben de trene bakan okuz gibi tek tek gosterdigi gruplara bakıyorum ama bi gram ilgimi cekmiyo zaten dogu asya popuyla ile ilgili o zaman gram bilgim yok hepsi garip geliyor. bunları sevdin mi diyo, yok diyorum onları sevdin mi yine yok. boyle boyle elindeki dergidir posterdir karttır hızla azalmaya baslıyo ama hala ısrarla anlatıyo ahdhahdhs gectik gectik en sonlarda exonun kartpostal boyutu kadar olan bi resmini gosterdi. anlatıyo bak bu exo su uye soyle bu uye boyle falan diye. grubun aurası asırı dikkatimi cekti. bakıyorum tek tek hepsine, o da ilgimi ceken bi sey bulabildigi icin heyecanlı heyecanlı anlatıyo adhhahda ben bakarken gozlerim ortada gunes gibi(🌞) gulumseyen bi tanesinde kalmasın mı. shdhhahdja bu kim dedim o suho grubun lideri soyle boyle derken tamam dedim cıkardım defteri yazdım kenara ahshahdhahdh tamam ben bakıcam bunlara dedim arkadasım da soz ver falan dedi. sonra aldı defterimi sarkı isimleri falan yazdı. eve gidip biraz baktım ama bu boyle kaldı. sonra aradan aylar gecti bi gun tekrar aklıma geldi girdim internete baktım kim bunlar. ilk basta yuzlerini tanımaya calısıyodum fotolarla. neyse suhoyu biliyodum yazdım internete Exo Suho. su cıkan wattpad tanıtımlarını ve wikipediayı okumustum dhahdha sonra baktım dizisi var the universe's star diye. ben de kore dizilerini merak ediyordum dedim bunu izleyeyim dhahdha (asırı sacmaydı konusu bu arada) ama sonunda aglamstım ashhafjajd ilk izledigim kore dizisi de suhonunkiydi. sonra baktım exo next door diye bi sey var tum exo uyeleri oynamıs. onu da izledim, fandom dalga gecse de ben cok sevmistim hala da seviyorum. dedim bunların gideri var bi sarkılarına bakayım. telefonda sarkı uygulamasında ilk cıkan sarkılarının cogu bsidedı. ben de sarkının adını okuyup kapak fotografını verdigi havayı falan begenirsem rastgele indiriyodum ahshahd. ilk indirdiklerim baby, don't go, 3.6.5, baby don't cry, moonlight,xoxo'ydu. 3.6.5, xoxo, baby ve don't go ilk dinlemede asırı sardı. dilleri ilk defa dinledigim icin garip geliyodu ama sarkı o vokaller bu garipligi bastırıyodu. ilk dinledigim sarkıları da babydi. benim fandoma girmemi saglayanlar bu sarkılardı(ozellikle 3.6.5). bu sarkılardan sonra mvli sarkılarına da bakayım dedim. once monster, lotto, lucky one indirdim. monster indirdigimde 1 hafta once cıkmıstı shahdjsa bu ucunden en cok lottoyu sevdim baya dinledim sonra lucky one'ı da sevdim. onlardan sonra monster ve diger eski sarkıları. hepsi cok guzeldi. ozellikle lmrı kesfettigimde deli gibi dinliyodum. varyetelerini izledim o zamanlar izledigim bazı seyleri simdi bulamıyorum ama neden anlamadım. sonra ben igden takip etmeye basladım. suho davranısları sesi cok hosuma gidiyodu. curtain dinliyodum surekli bi o bi de the universe's starın ostu ahdhaha o zaman suho'nun hesabı yoktu bi tane yuz kusur binli bi fan hesabı vardı. ilk başta onu suho sanmıstm shahdhqjdjw sonra exo hakkında guncel haberler veren turk sayfalar vardı. ben suho'nun ayrı olarak islerini takip etmek istiyodum ama aktif turk fan sayfası yoktu. yabancı da yoktu hep eski fotoları paylasıyolardı. neyse bi sene sonra dedim ben de gireyim bu ise, 2017'de suho icin ig sayfası acmıstım. o zamanlar cidden cok eglenceliydi tam en guzel zamana denk getirmisim cidden sayfa isini. baya buyumustu sonra uni sınavı derdi derken sanırım on birdeyken dondurdum. silmeye de kıyamıyorum hala duruyo o zamana gore takipci sayım da iyiydi uc bin kusurlerde shahdhaj. neyse bana tanıtan arkadasım da cogu grubu takip ediyodu ama ben bir seyi sevdim mi gozum baskasını gormedigi icin onunla exo konusa konusa diger gruplara olan ilgisi o zamanlar dogal olarak azaldı ve yok oldu. ahdhahsa suan konusmuyoruz ve sanırım multistanlıga geri donmus buradan ondan ozur dilerim benim yuzumden diger nimetlerden faydalanamamıs🙏
Yok canım benim ne kusuru demek sen de arkadaş sayesinde hayran oldun genelde en büyük ve en koyu fanliklar nedense çoğunlukla arkadaşlar veya biri sayesinde oluyor. Exo next door u ben eskiden ExoLken ilk ExoL olduğum zamanlar izlemiştim ve bence de gayet güzel evet komik dalga geçilecek yanı var ama bence de gayet güzel. Bir de monsterı benden çook önce keşfetmişsin kıskandım şaka şaka. Arkadaşın ile olan hikayenin sonu ahahaha. Bir de fan sayfasını söylemeyi unutma lütfen tekrar Instagrama girdiğimde takip ederim 💛