anca yazabildim kusura bakmaa
altıncı sınıftayım(2016) arkadasım bi gun elinde poster dergi kucuk kartlar getirdi bak sana ne gostericem diye. tek tek gosteriyo anlatıyo bak bu grubun adı su su uye soyle falan diye, arada da beni yoklamak icin bak bu uyenin su ozelligi sana benziyo falan diyo. ben de trene bakan okuz gibi tek tek gosterdigi gruplara bakıyorum ama bi gram ilgimi cekmiyo zaten dogu asya popuyla ile ilgili o zaman gram bilgim yok hepsi garip geliyor. bunları sevdin mi diyo, yok diyorum onları sevdin mi yine yok. boyle boyle elindeki dergidir posterdir karttır hızla azalmaya baslıyo ama hala ısrarla anlatıyo ahdhahdhs gectik gectik en sonlarda exonun kartpostal boyutu kadar olan bi resmini gosterdi. anlatıyo bak bu exo su uye soyle bu uye boyle falan diye. grubun aurası asırı dikkatimi cekti. bakıyorum tek tek hepsine, o da ilgimi ceken bi sey bulabildigi icin heyecanlı heyecanlı anlatıyo adhhahda ben bakarken gozlerim ortada gunes gibi(
) gulumseyen bi tanesinde kalmasın mı. shdhhahdja bu kim dedim o suho grubun lideri soyle boyle derken tamam dedim cıkardım defteri yazdım kenara ahshahdhahdh tamam ben bakıcam bunlara dedim arkadasım da soz ver falan dedi. sonra aldı defterimi sarkı isimleri falan yazdı. eve gidip biraz baktım ama bu boyle kaldı. sonra aradan aylar gecti bi gun tekrar aklıma geldi girdim internete baktım kim bunlar. ilk basta yuzlerini tanımaya calısıyodum fotolarla. neyse suhoyu biliyodum yazdım internete Exo Suho. su cıkan wattpad tanıtımlarını ve wikipediayı okumustum dhahdha sonra baktım dizisi var the universe's star diye. ben de kore dizilerini merak ediyordum dedim bunu izleyeyim dhahdha (asırı sacmaydı konusu bu arada) ama sonunda aglamstım ashhafjajd ilk izledigim kore dizisi de suhonunkiydi. sonra baktım exo next door diye bi sey var tum exo uyeleri oynamıs. onu da izledim, fandom dalga gecse de ben cok sevmistim hala da seviyorum. dedim bunların gideri var bi sarkılarına bakayım. telefonda sarkı uygulamasında ilk cıkan sarkılarının cogu bsidedı. ben de sarkının adını okuyup kapak fotografını verdigi havayı falan begenirsem rastgele indiriyodum ahshahd. ilk indirdiklerim baby, don't go, 3.6.5, baby don't cry, moonlight,xoxo'ydu. 3.6.5, xoxo, baby ve don't go ilk dinlemede asırı sardı. dilleri ilk defa dinledigim icin garip geliyodu ama sarkı o vokaller bu garipligi bastırıyodu. ilk dinledigim sarkıları da babydi. benim fandoma girmemi saglayanlar bu sarkılardı(ozellikle 3.6.5). bu sarkılardan sonra mvli sarkılarına da bakayım dedim. once monster, lotto, lucky one indirdim. monster indirdigimde 1 hafta once cıkmıstı shahdjsa bu ucunden en cok lottoyu sevdim baya dinledim sonra lucky one'ı da sevdim. onlardan sonra monster ve diger eski sarkıları. hepsi cok guzeldi. ozellikle lmrı kesfettigimde deli gibi dinliyodum. varyetelerini izledim o zamanlar izledigim bazı seyleri simdi bulamıyorum ama neden anlamadım. sonra ben igden takip etmeye basladım. suho davranısları sesi cok hosuma gidiyodu. curtain dinliyodum surekli bi o bi de the universe's starın ostu ahdhaha o zaman suho'nun hesabı yoktu bi tane yuz kusur binli bi fan hesabı vardı. ilk başta onu suho sanmıstm shahdhqjdjw sonra exo hakkında guncel haberler veren turk sayfalar vardı. ben suho'nun ayrı olarak islerini takip etmek istiyodum ama aktif turk fan sayfası yoktu. yabancı da yoktu hep eski fotoları paylasıyolardı. neyse bi sene sonra dedim ben de gireyim bu ise, 2017'de suho icin ig sayfası acmıstım. o zamanlar cidden cok eglenceliydi tam en guzel zamana denk getirmisim cidden sayfa isini. baya buyumustu sonra uni sınavı derdi derken sanırım on birdeyken dondurdum. silmeye de kıyamıyorum hala duruyo o zamana gore takipci sayım da iyiydi uc bin kusurlerde shahdhaj. neyse bana tanıtan arkadasım da cogu grubu takip ediyodu ama ben bir seyi sevdim mi gozum baskasını gormedigi icin onunla exo konusa konusa diger gruplara olan ilgisi o zamanlar dogal olarak azaldı ve yok oldu. ahdhahsa suan konusmuyoruz ve sanırım multistanlıga geri donmus buradan ondan ozur dilerim benim yuzumden diger nimetlerden faydalanamamıs