- Tepki
- 1,369
Koreyalı internet kullanıcıları, Nam Tae Hyun'un uyuşturucu bağımlılığının hayatını nasıl mahvettiğini paylaşmasına tepki gösterdi.
KBS'nin 'Derinlikli 60 Dakika' programının 14 Temmuz bölümünde Nam Tae Hyun, uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle hayatının mahvolduğunu ve 500 milyon KRW (400.000 USD) borcu olduğunu söyledi. Yayından sonra hızla manşetlere çıkan Nam Tae Hyun, mali sıkıntılarını ve uyuşturucu bağımlılığını halka açıkladı. Bu açıklama, Koreyalı internet kullanıcıları arasında karışık tepkilere neden oldu.
Bazı internet kullanıcıları, ona rehabilitasyon sürecinde empati göstererek ve teşvik ederek yaklaştı. Diğerleri ise uyuşturucu bağımlılığının kişisel sorumluluk olduğunu belirterek karakterini sorguladı.
En çok karşılaşılan yorumlar arasında şunlar yer alıyor: "Henüz geç değil. Yeniden başlayabilirsin. Uyuşturucu kullanımını onaylamıyorum ancak insanların sarhoş araba kullanma ve başkalarını dolandırma gibi durumlarda ona daha çok empati göstermesi gerektiğini düşünüyorum."
"Moon Jae In'in 5 yılı, sadece ulusal borcu ve uyuşturucu kullanıcılarını artırdı. Demokrat partiye bir daha iktidar olma şansı vermeyelim."
"O büyük bir şirketin altındaydı. Başkalarından daha başarılı olabilirdi, ancak kendi seçimi nedeniyle bu duruma düştü. Tüm sorumluluk ona aittir. Bunu başkalarına yıkamaz."
"Kimse ona uyuşturucu kullanması için zorlamadı. Ağır uyuşturucu kullanıcıları için idam cezasını öneriyorum."
"Gerçekten eylemlerinden sorumluluk almalı. Ancak umarım başarılı bir şekilde iyileşir ve geri kalan hayatında iyi şeyler yapar, diğer insanlar gibi. Hâlâ çok genç. Zaman onun yanındadır."
"Hâlâ gençsin. Hayatında ileride başka bir fırsatın geleceğine bahse girerim. Umarım tekrar uyuşturucu nedeniyle o fırsatı mahvetmezsin. İyileşme yolculuğunda sana en iyisini diliyorum."
"Ünlü bir insan için endişelenmem."