Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Sm...

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,507
ya ben o kadar sıkıldım ki bu sirketten resmen deccalin ta kendisi ya böyle seytanlık görmedim exo'nun tiktok videolarını önce privde paylasıyo ve saatler sonra privden cıkarıyo böylece videoların hicbiri ana sayfaya düsmüyo ve algoritmayla oynamıs oluyo.. inbound3789774648258435986.jpg inbound3275188760462265563.jpg inbound4892024274991021405.jpg

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
ya ben o kadar sıkıldım ki bu sirketten resmen deccalin ta kendisi ya böyle seytanlık görmedim exo'nun tiktok videolarını önce privde paylasıyo ve saatler sonra privden cıkarıyo böylece videoların hicbiri ana sayfaya düsmüyo ve algoritmayla oynamıs oluyo.. Ekli dosyayı görüntüle 4665 Ekli dosyayı görüntüle 4666 Ekli dosyayı görüntüle 4667
EXO uzun süre sonra çıkış yaptığı Temmuz ayında marka itibarda 7. sırada (!). Diyeceklerim bu kadar.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

exo iyi dayandı cidden
EXO bence artık dayanmayı bırakmalı. Bu geri dönüşten sonra şirketten hakettiğini söke söke almalı. Hiç mi hırsları yok, anlamıyorum ki.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,507
EXO uzun süre sonra çıkış yaptığı Temmuz ayında marka itibarda 7. sırada (!). Diyeceklerim bu kadar.
gecen ayın sıralamasından sonra buna olan tüm güvenim gitti zaten aldığı paraya göre sıralama yapıyo sirket lol

sunların hepsini tek tek maddeleyip fansign'de bagıra bagıra soyleyeceksin. umarım exoller artık uyeleri bu konuda daha cok darlar, evet darlar cunku artık darlamak gerek. sm bunları yaparken uyeler de bunca yıl ayakta uyumamıstır insallah vardır bi planları. bundan sonra bi sm eventi olur da suho'nun katıldıgını gorursem sinir krizi geciririm, artık zorlamanın bi manası yok. labelinizi alıyosanız alın, almıyorsanız ayrılın. en azından sinir stresimiz gecer sonrası gelir zaten
bi yerde sm aile konseri icin exo ve wayv'ye hashtag koyulmamıstı o yüzden exonun oraya katılacağını düsünmüyo fanlar bu saatten sonra da bir sey yapmazlar bence lsm varken myeon onunla birlikte bir yerlere gidiyodu ama o da yok

• Alev
Reactions: ask

Lunaly

Trainee
Tepki
133
Exo Şirketten ayrılmalı bence yada label almalı dicem ama Labeli şirket vermez gibi geliyor Sm Exo'yu korede banlar diyorlar ama şu anda banlamış gibi bir sey cream soda için sadece 1 hafta müzik şovu olacakmış Bu hafta olmayacakmış Ayrılsa Exo'yu isteyen bir sürü şirket var Exo uzun zamandır kore varyete showlarina felan da çıkmıyor Adam akilli korede promo da almiyorlar Sm eskisi gibi güçlü bir şirket değil O yüzden Exo'nun önünü kapatamaz en fazla medya oyunuyla önünü kapatmaya çalışır onuda başaramaz gibi geliyor Exo medyayı iyi yöneten bir şirkete girerse Sm pek de etkili olmaz

hibluesky

Rookie Idol
Tepki
686
Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,507
Exo Şirketten ayrılmalı bence yada label almalı dicem ama Labeli şirket vermez gibi geliyor Sm Exo'yu korede banlar diyorlar ama şu anda banlamış gibi bir sey cream soda için sadece 1 hafta müzik şovu olacakmış Bu hafta olmayacakmış Ayrılsa Exo'yu isteyen bir sürü şirket var Exo uzun zamandır kore varyete showlarina felan da çıkmıyor Adam akilli korede promo da almiyorlar Sm eskisi gibi güçlü bir şirket değil O yüzden Exo'nun önünü kapatamaz en fazla medya oyunuyla önünü kapatmaya çalışır onuda başaramaz gibi geliyor Exo medyayı iyi yöneten bir şirkete girerse Sm pek de etkili olmaz
exo sirketten ayrılsa bile sm asla isim haklarını ve sarkıların telif hakkını vermez üstüne her yerden banlar ayrılmaları da pek fayda etmez..

• Alev
Reactions: ask

Negativist

Trainee
Tepki
86
ya ben o kadar sıkıldım ki bu sirketten resmen deccalin ta kendisi ya böyle seytanlık görmedim exo'nun tiktok videolarını önce privde paylasıyo ve saatler sonra privden cıkarıyo böylece videoların hicbiri ana sayfaya düsmüyo ve algoritmayla oynamıs oluyo.. Ekli dosyayı görüntüle 4665 Ekli dosyayı görüntüle 4666 Ekli dosyayı görüntüle 4667
Diğer olayları takip edemedim bu dönüşte pek ama tiktok videoları için bahsedilen şey diğer SM gruplarında da oldu. Mesela aespa'nın dönüşünde önce hiçbir videoda ses yoktu. Hem tiktokta hem instada paylaştığında. Fanlar günlerce şirkete yazmasına rağmen hata düzeltilmedi. Ben tiktoktan pek anlamıyorum ama fanların yazdığına göre kızların tıktok hesabı banlanmış ve şirket bunu farketmemiş. Baya sonra düzeldi . Ama instadakilerde ses yoktu bir süre.
SHINee'nin tiktok videoları da yukarıda sizin EXO'da bahsettiğiniz gibi oldu önce görülmedi reelste sonra yine fanlar yazdı. Ama fanların yazdıklarını fark ettiklerini sanmıyorum. Zaten kendileri paylaşırken öyle ayarliyorlar bence.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,507
onemli olan ayrıldıktan sonra gidecekleri sirket ve topladıkları deliller. exo bu zamana kadar armut topladıysa aynen dediklerin olur ama kendilerini saglama aldılarsa imkansız degil artık. sm eski gucunde degil
sm eski gücünde değil ama hala eli kolu cok uzun her türlü iğrencliği yine yapar üyeler de ayrılmaz gibi duruyo bilemiyorum belki sekai askerden geldikten sonra topluca ayrılırlar

Diğer olayları takip edemedim bu dönüşte pek ama tiktok videoları için bahsedilen şey diğer SM gruplarında da oldu. Mesela aespa'nın dönüşünde önce hiçbir videoda ses yoktu. Hem tiktokta hem instada paylaştığında. Fanlar günlerce şirkete yazmasına rağmen hata düzeltilmedi. Ben tiktoktan pek anlamıyorum ama fanların yazdığına göre kızların tıktok hesabı banlanmış ve şirket bunu farketmemiş. Baya sonra düzeldi . Ama instadakilerde ses yoktu bir süre.
SHINee'nin tiktok videoları da yukarıda sizin EXO'da bahsettiğiniz gibi oldu önce görülmedi reelste sonra yine fanlar yazdı. Ama fanların yazdıklarını fark ettiklerini sanmıyorum. Zaten kendileri paylaşırken öyle ayarliyorlar bence.
diğer gruplarında böyle olduğunu bilmiyodum yine de yaptığı her türlü sacma videoyu taslağa almak yerine direkt privde paylasıp saatler sonra cıkarması tüm dengeyi bozuyo ve insanların anasayfasında görünmüyo sirket bunu bilerek mi yapıyo yoksa farkında değil mi bilmiyorum o kadar uyarı yapılmasına rağmen hala buna devam ediliyosa cok da umrunda değil demek ki

Son düzenleme:

Negativist

Trainee
Tepki
86
sm eski gücünde değil ama hala eli kolu cok uzun her türlü iğrencliği yine yapar üyeler de ayrılmaz gibi duruyo bilemiyorum belki sekai askerden geldikten sonra topluca ayrılırlar

diğer gruplarında böyle olduğunu bilmiyodum yine de yaptığı her türlü sacma videoyu taslağa almak yerine direkt privde paylasıp saatler sonra cıkarması tüm dengeyi bozuyo ve insanların anasayfasında görünmüyo sirket bunu bilerek mi yapıyo yoksa farkında değil mi bilmiyorum o kadar uyarı yapılmasına rağmen hala buna devam ediliyosa cok da umrunda değil demek ki
Bence hiç farkında değiller tabi bunun nedeni pek oralı olmamaları. SM sosyal medya kullanımı konusunda her zaman kötüydü. Son yıllarda biraz daha uymaya çalışıyor mecburen ama tiktok olayını hiç beceremiyorlar.
aespa comeback dönemi artık ben bile sinir olmuştum bu ses neden yok diye. Gerçi fanlar sesin de kısıtlandığını söylemişlerdi bilemiyorum ben de anlamıyorum bu işlerden.
Aynı zamanda tüm mvlerin SM kanalindan paylaşılmasindan kaynaklı izlenme sorunu da oluyor dediler.

Ama benim gördüğüm kadarıyla sadece SM de değil 2023 dönüşlerinde birçok grupta hem YouTube hem tiktok sorunu yaşanmış.
Benim örnek verebileceğim takip ettiğim yakınlarda dönüş yapan ATEEZ var. Onların son dönüşlerindeki tiktok videolarında da ses sorunu vardı mesela. Fanlar ne oluyo yine mi falan demişti. Belki de gerçekten genel bir Kpop kisitlama sorunu vardır.

Konu Sahibi
erigom

erigom

Fanbase Starter
Tepki
2,507
Bence hiç farkında değiller tabi bunun nedeni pek oralı olmamaları. SM sosyal medya kullanımı konusunda her zaman kötüydü. Son yıllarda biraz daha uymaya çalışıyor mecburen ama tiktok olayını hiç beceremiyorlar.
aespa comeback dönemi artık ben bile sinir olmuştum bu ses neden yok diye. Gerçi fanlar sesin de kısıtlandığını söylemişlerdi bilemiyorum ben de anlamıyorum bu işlerden.
Aynı zamanda tüm mvlerin SM kanalindan paylaşılmasindan kaynaklı izlenme sorunu da oluyor dediler.

Ama benim gördüğüm kadarıyla sadece SM de değil 2023 dönüşlerinde birçok grupta hem YouTube hem tiktok sorunu yaşanmış.
Benim örnek verebileceğim takip ettiğim yakınlarda dönüş yapan ATEEZ var. Onların son dönüşlerindeki tiktok videolarında da ses sorunu vardı mesela. Fanlar ne oluyo yine mi falan demişti. Belki de gerçekten genel bir Kpop kisitlama sorunu vardır.
yt konusunda cidden izlenme sıkıntısı var ama sm en azında diğerlerine reklam vererek izlenmeyi arttırıyo exo icin bu konuda hicbir sey yapmıyo maalesef hatta izlenmeleri bilerek blokladığını düsünüyoruz cünkü beğeni sayısıyla izlenme cok orantısız gidiyo exonun diğer videolarında da bu böyle bilemiyorum davadan sonra sirket iyice zıvanadan cıktı zaten yapmadığı sabote kalmadı

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
yt konusunda cidden izlenme sıkıntısı var ama sm en azında diğerlerine reklam vererek izlenmeyi arttırıyo exo icin bu konuda hicbir sey yapmıyo maalesef hatta izlenmeleri bilerek blokladığını düsünüyoruz cünkü beğeni sayısıyla izlenme cok orantısız gidiyo exonun diğer videolarında da bu böyle bilemiyorum davadan sonra sirket iyice zıvanadan cıktı zaten yapmadığı sabote kalmadı
EXO'dan daha fazla izlenme alan grupların beğeni sayılarına baktım meraktan. Bazılarının beğeni sayısı EXO videolarının yarısı kadar yok ama izlenme sayıları EXO'nun birkaç katı. Eski videolarına ve EXO'dan fazla izlenme alan bazı popüler gruplara da baktım. EXO'nun beğeni sayısı fazla, izlenme sayısı az. EXO'nun izlenme sayıları oporganik yani. Başka bir seviye.

Son düzenleme:

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
ve hic fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu sitede bile exo icin acılan baslıkların bir kac tanesi haric digerlerinde haklı olarak hep sikayet ve sitem ediyoruz. hep bir negatiflik. cunku bir cb de agız tadıyla gecmiyor. sm acilen harry potter'da ruh emici olarak ise baslamalı
JK Rowling Ruh emicileri yazarken SM'den esinlenmiş diyorlar 🤣 Ruh emicilerin kurbanları da EXO ve EXOL 😬

ve hic fark ettiniz mi bilmiyorum ama bu sitede bile exo icin acılan baslıkların bir kac tanesi haric digerlerinde haklı olarak hep sikayet ve sitem ediyoruz. hep bir negatiflik. cunku bir cb de agız tadıyla gecmiyor. sm acilen harry potter'da ruh emici olarak ise baslamalı
EXO'nun şirketten ayrılacağını pek sanmıyorum. O yüzden şirkete kafası çalışan, gruplarıyla yarışmak yerine onları destekleyen bir yönetici grubu gelir umarım.

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
Ekli dosyayı görüntüle 4672
bunlara ayrı baslık acılır mı bilemedim, bi agız tadıyla toplu cb geciremeden sololara donus yapıyoruz harika 🫡 neyse yeni comebacklere yeni sitemler yukleniyor ahshhsja izahi olmayan seyin mizahı olur demisler
@ahjummademebozuluyorum ilk ksoo2 geliyor are you readyy 🤣 mv'yi de sarkıları da gecen yıl kaydetmisler
Bir encore sahnesi göremeden promo dönemi bitti. İnanamıyorum cidden. Artık birincilik alsalar da sahnede olmayacaklar. Kyungsoo'nun albümü gelmesi güzel ama ben solo stan değilim. Grup benim önceliğim. O yüzden grup geri dönüşü bu kadar promosuz geçmişken herhangi bir üyenin solosu beni mutlu edemez şu an. Belki hala solosu olmayan üyelerin haberi gelirse sevinirim.

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
ben de oyle bir grubun gelecegini sanmıyorum😭 insallah yanılan ben olurum, ya da insallah exo'nun sozlesme zamanı gelen kadar sm batar da rahatca ayrılırlar hahxhaha
EXO' da bu şans varken SM batmaz ama onlar dağılır. Keşke bu kadar yetenekli olmasalardı, şimdiye çoktan bırakmış olurdum onları. Kafam rahat, ben rahat. Oh ne güzel

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
ben de oyle bir grubun gelecegini sanmıyorum😭 insallah yanılan ben olurum, ya da insallah exo'nun sozlesme zamanı gelen kadar sm batar da rahatca ayrılırlar hahxhaha

en azından uyeler ortadan kaybolmayacak ya da koselerine cekilmeyecek ben bu yuzden seviniyorum. adam gibi bir cb geciremeden solo islerin baslaması uzucu olan kısım. chanyeol istiyorum ama tarih plan belirsiz demis, chanyeol'un durumu cok garip. kisisel sozlesmesini imzalamadı diyenler dogru diyor gibi, sadece grup olan devam ediyor olabilir. muhtemelen o sozlesmeye de yapacagın solo isler grup uyeleriyle cakısmamalı gibi bir madde koymustur seytan sm. bu yuzden zaman plan belirsiz diyor. sehun da gidecek hala ses seda yok. bu konuda en cok bu ikisine uzuluyorum.
Chanyeol kendine stüdyo kurdu, iyi kötü oyunculuk kariyeri de oluşturdu ama Sehun da o da yok. En büyük fan kitlesine sahip ama hiçbir promo almadığı için fanlar kış uykusunda bekliyor resmen. Ne müzik, ne moda ne de oyunculuk sektöründe yeri sağlam. Bu konuda ne düşünüyor merak ediyorum. EXO'nun sololarına genelde destek oldum ama grubu bu kadar beklemişken solo haberi almak beni üzdü.

ahjummademebozuluyorum

Fanbase Starter
Tepki
1,381
ben cok acık olayım sehun'un oyunculukta basarılı olacagını dusunmuyorum. daha yeni draması cıktı. deniyor ama mimik ve duygu yonunden yetersiz. moda sektorunde kesinlikle olması gereken biri ve ilerleme kaydetmisti. dior'un kuresel elcisi. en son hatırladıgım cha eunwoo ile gittikleri etkinlik. ondan sonra ses cıkmadı. kesinlikle aranan bi isim olabilir. kitlesi var yuzu var fizigi var. ki zaten modaya ilgim var diye kendisi dedi. devamı gelmemesini ben de anlamadım. sarkı kısmına gelince ben on me'yi seviyorum, mod yukseltiyor. kendine uygun sarkılarla yine bir yerlere gelebilir. ama bu kadar durgun olması sıkıntılı bir durum. askere gidecegi icin mi bilmiyorum gerci oncesinde de cok bir sey yapamadı zaten. ohsehunbar da sessiz, simdi konusmayacaklarsa ne zaman konusacaklar anlamadım
Ben oyunculukta yeterince fırsat verilseydi gelişeceğini düşünüyorum. Gelişmese bile bu haliyle de popüler olurdu. Chanyeol ve Suho'nun da ilk oyunculuk denemeleri çok yetersizdi. Chanyeol son filminde fena değildi ama. Suho nasıl bilmiyorum. Sonraki işlerine pek bakmadım açıkçası. Ama müzikal kesitleri iyiydi. Oyunculuğu gelişmiş gibi geldi. Tabi hiçbiri Kyungsoo seviyesinde değil ama bir yer edindiler kendilerine. Sehun bu haliyle bile bir yer edinebilirdi, ama şu an geç. Sehun'un bence birçok konuda güvenini kırdı şirket. O da mücadele etmedi pek yada etti ama sonra bıraktı mücadeleyi. Bu geri dönüşte parladı resmen. Vokal olarak hala diğer üyelere göre çok zayıf ama kendini geliştirmek için çabalamasını çok takdir ettim açıkçası.

Son düzenleme:

Lunaly

Trainee
Tepki
133
Şirketten ayrılsalar ayrı dert ayrilmasalar ayrı dert Labele geçmeleri en iyisi ama şirket vermez bence Ve hemen solo aktivitelere geçmeleri kötü oldu Ben baya üzüldüm ya 1 hafta daha şovlara çıksalardi Uzun zamandır geri dönüş yapmamışlardi Şahsen ben bu eranin böyle olacağını dusunmemistim Zaten Exonun tek gördüğüm era Dftf ti ondan sonra geri donuslerini heyexanla bekledim Sonra geri donusu duyunca çok sevinmistim Cream soda daha farklı olur daha aktif olurlar diye düşünmüştüm ama değişen tek şey müzik sovlarina çıkmaları oldu Dolu dolu geçmedi