Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

The 1975 Üyesi Matty Healy Malezya'da Festival Sırasında Ülkenin Anti-Lgbtq Yasasını Çiğneyip Grup Üyesini Öptü, Festivalin Tamamı Iptal Edildi

NetizenAdmin

Üst Yönetici
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
95
Tepki
580
Puan
13
F1rHMckaYAAEhh9





Malezya, Kuala Lumpur'daki 3 gün süren Good Vibes Festivalinde İngiliz The 1975 grubunun solisti Matty Healy ülkenin LGBTQ karşıtı yasalarını eleştirdi ve sahnede bir grup arkadaşını öptü. Bunun üzerine müzik festivalinin tamamı iptal edildi

Malezya'da eşcinsel eylemler yasa dışıdır ve para cezası ile 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaktadır.

Grubun Cuma günkü ana performansı sırasında yaptığı küfürlü konuşmasında Healy, "The 1975'i bir ülkeye davet edip, sonra da bize kiminle seks yapabileceğimizi söylemenin anlamını göremiyorum. Ne yazık ki, bir sürü moral verici şarkıdan oluşan bir set alamayacaksınız çünkü ben çok öfkeliyim. Ve bu sizin için adil değil, çünkü siz hükümetinizin temsilcisi değilsiniz. Sizler genç insanlarsınız ve eminim birçoğunuz eşcinsel ve ilericisiniz" dedi. Healy, grubun konseri iptal etmeyi düşündüğünü ancak hayranlarını hayal kırıklığına uğratmamak için bundan vazgeçtiklerini de sözlerine ekledi.

Healy basçı Ross MacDonald'ın yanına gelip onu sahnede öpmeden öcne "Eğer beni buraya şov yapmak için davet etmek istiyorsanız, defolup gidebilirsiniz. Paranızı alırım, beni yasaklayabilirsiniz ama bunu daha önce de yaptım ve iyi hissettirmiyor" dedi.

F1rHNPSaYAAcuqS



Good Vibes Festivali tarafından olayın ardından yapılan açıklamada, "The 1975 grubundan İngiliz sanatçı Matty Healy'nin tartışmalı davranış ve sözlerinin ardından Good Vibes Festivali 2023'ün bugün ve yarın için planlanan kalan programının iptal edildiğini büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz" denildi.

"Bu karar, İletişim ve Dijital Bakanlığı tarafından 22 Temmuz 2023, [yerel saatle] 13:20'de yayınlanan acil iptal yönergesine uygundur. Bakanlık, Malezya yasalarına meydan okuyan, alay eden veya aykırı davranan tüm taraflara karşı sarsılmaz duruşunun altını çizmiştir. Tüm bilet sahiplerimizden, satıcılarımızdan, sponsorlarımızdan ve ortaklarımızdan içtenlikle özür diliyoruz."

Reuters'in haberine göre, İletişim Bakanı Fahmi Malezya'nın yaratıcı endüstrilerin ve ifade özgürlüğünün gelişimini desteklemeye kararlı olduğunu söyledi ve ekledi, "Ancak, özellikle yerel kültürün geleneklerine ve değerlerine aykırı olanlar olmak üzere, toplumun hassasiyetlerine asla dokunmayın" dedi.

Healy'nin yaptıkları internette tartışmalara yol açarken, bazı hayranlar grubun eylemlerinin sanatsal ifade üzerinde daha fazla baskıya yol açacağından ve gelecekte müzik sanatçılarının Malezya'da sahne almasını zorlaştıracağından şikayet etti.

Malezya'nın LGBTQ topluluğu üyeleri de Healy'nin eylemlerini eleştirdi, bazıları bunu "performatif" olarak nitelendirdi ve daha fazla ayrımcılığa yol açabileceği konusunda uyardı.

Kaynak: CNN
 

Damla

Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
73
Tepki
81
Puan
8
Az bile yapmışlar. Başkasının ülkesinde hem paraları kaldır hem kendi zevkini (sapkınlığını) kanun çiğneyerek dayat.
 

chewy

Fanbase Starter
Katılım
18 Haz 2023
Mesajlar
419
Tepki
2,219
Puan
59
Sadece bu da değil. Sahnede her yere tükürdü, bir drone kırdı, sahnede nasıl pedo olmakla suçlandığını ve herkese nasıl performans sergileme havasında olmadığını anlattı, kanunla alay etti, kendisi GAY olmadığı halde grup arkadaşını öptü.
Ayrıca bazı malezya'lılara göre
"Sadece festivali mahvetmekle kalmadı, Malezya queer topluluklarını da tehlikeli bir duruma soktu, yakında seçimler yaklaşıyor ve muhafazakar parti bunu kesinlikle bazı homofobik politikaları uygulamak için kullanacak, o beyaz kurtarıcı kompleksi olan düşüncesiz, bencil bir pislik, Malezya queer toplulukları, bir şey yaptığını düşünerek doğruca malikanesine giderken yankılarla karşılaşacak :/ " diyor.

Yani kendi grubunu yaktığı yetmedi ülkeyi kaosa sürükledi.

Ayrıca öpüşen gitarist Matty Healy , Taylor'un eski sevgilisi. Şarkılarını seviyorum ama aşk hayatı da bir o kadar karmaşık Taylor'un 😕
 
Üst