Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Youtube Ve Shorts

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
youtubedaki her kanalın videolarının izlenmesinin belli bir oranda düştüğünün, eskiden bir günde aldıkları izlenmeyi almaları için birkaç gün gerektiğini belki siz de fark etmişsinizdir (abone sayılarına ve eskiden ne kadar izlendiklerine göre değerlendirdiğinizde). bunun sebebi ise hiç şüphesiz daha kısa sürede içeriği tüketebildiğimiz shortslar.

eskiden tvden izlediğimiz herhangi bir şeyden daha az vaktimizi aldığı için -ayrıca izlemek istediğimiz içeriğe kolayca ulaşabildiğimiz için- youtube bizim için bir kolaylıktı fakat shorts bölümü açıldıktan sonra eskiden kısa gelen çerezlik videolar bile çok uzun gelmeye başladı bir de tv izliyormuşuz gibi asla atlayamadığımız reklamlardan kurtulayamayışımız (premium olmayanlar için) daha da çok sıkılmamızı sağlıyor. gelgelelim asıl meseleye...son zamanlarda -böyle dediğime bakmayın belki 1 sene belki daha fazla zamandır- kendimde fark ettiğim bir şeyse bazen o shorts videolarının uzunluğuna bile tahammül edemediğim ve eminim ki bunu yaşayan sadece ben değilimdir. sadece merak ediyorum zaman algımız daha ne kadar kısalacak, tahammül seviyemiz daha ne kadar düşecek, gelecekte bu en fazla 1 dakika olan shortsların yerini ne gibi şeyler alacak?

Son düzenleme:

Hissiz Müziğim

Moderatör
Tepki
4,037
Yaa 😯 bunlar bende hiç olmuyor. 1 saatlik 50 bölümlü dizileri izlerken de çok keyif alıyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence bunun nedeni shortlarda uzun süre takılmanız olabilir. Bir süre sonra bayıyordur normal olarak. Şahsen ben hangi sosyal medya uygulamasını biraz fazla kullansam ondan hemen sıkılıyorum. Bu yüzden az kullanılırsa tahammül seviyesi de yükselecektir.
Ben de dizileri veya filmleri atlayarak izleyemem . Öyle yapınca daha çok sıkılırım. Zaten izleyeceğim dizi veya film zevkime uyacak bir şey olacağı için atlamaya hiç gerek duymuyorum. Atlayınca hiçbir zevki de kalmıyor açıkçası.

Konu Sahibi
inx

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
Yaa 😯 bunlar bende hiç olmuyor. 1 saatlik 50 bölümlü dizileri izlerken de çok keyif alıyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence bunun nedeni shortlarda uzun süre takılmanız olabilir. Bir süre sonra bayıyordur normal olarak. Şahsen ben hangi sosyal medya uygulamasını biraz fazla kullansam ondan hemen sıkılıyorum. Bu yüzden az kullanılırsa tahammül seviyesi de yükselecektir.
haklısın benim diziyi atlayarak izlemeyi geçtim açasım bile gelmiyor. zaten dizi/film izlemeyi sevmeyen biriydim artık konusu cezbetse bile şans vermiyorum

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
haklısın benim diziyi atlayarak izlemeyi geçtim açasım bile gelmiyor. zaten dizi/film izlemeyi sevmeyen biriydim artık konusu cezbetse bile şans vermiyor
Bir bölümü 25 dakikalık komedi dizileri var onlar güzel izleniyor. Uzun bölümlü dizileri izlemekte ben de zorlanıyorum.

• Kalp
Reactions: inx
Konu Sahibi
inx

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
Yabancı dizileri izlerken eğer konusu sardıysa bir sahneyi gereksiz uzatmadılarsa ilerletmeden izliyorum. Ama malsf aynısı türk dizileri için geçerli değil. Bir sahneyi uzatarak 20dk taptıkları için full ilerletip öyle izliyorum. Tiktok, insta ve shorts videolarından ise sonuca hemen varıyorlarsa izliyorum ama yine aynı şekilde olaya 10 saatte giriyorlarsa ilerletiyorum. Günlük hayatımda da böyleyim malsf birisi bana bir şey anlatırken konuyu aşırı uzattığında bunalıyorum dinleyesim bile gelmiyor 🧍🏻‍♀️
türk dizileri diziden çok sabır testi gibi maalesef