- Tepki
- 37
Son zamanlarda, popüler Kore online topluluğu Nate Pann'da K-pop hayranları arasında bir ayrılığa neden olan bir tartışma yaşandı.
Tartışma, ZEROBASEONE'ın Sung Han Bin ile ilgili bir olay etrafında dönüyor ve netizen'ların tepkilerinde açık bir bölünmeyi gösteriyor.
Tartışma, bir netizen'ın "Oh, böyle şeyleri sevmem" başlıklı bir gönderi oluşturmasıyla başladı. Netizen, gönderide Sung Han Bin'in bir düşmanına verdiği yanıtı gösteren bir fotoğraf ekledi.
Düşman, "Hayatın çok acınası hahaha lütfen öl. Bu gezegende yaşadığımız için utanç verici bir insansın, sen çirkinsin." diye yazdı. Sung Han Bin, altına şu yanıtı verdi: "Sanırım bu bir ilgi biçimi, bu yüzden seni sevgiyle kucaklayacağım."
Şaşırtıcı bir şekilde, bu online topluluk gönderisini oluşturan netizen şunları yazdı:
"Ben idolün iyileşmesini isterim, ama gerçekten bu tür yorumlara dikkat etmelerini, tartışmalara girmelerini ve sahne yapmalarını sevmem. Han Sung Bin kendisi iyi görünüyordu, o zaman neden bu tür yorumları görmezden gelemez? Kamuoyundan nefret yorumları alan kadın idol grupları bile sert eleştirilere katlanırken bu tür davranışlardan kaçınmaya çalışıyorlar. Ama o, sanki 'sana acıyan ben' diyor gibi kalp düğmesine basıyor. Bu tür hareketleri sevmem."
Bu gönderi çeşitli tepkilere yol açtı. Bazı netizen'lar şunları yazdı:
"Neden sadece görmezden gelmiyor? Yorumuna cevap vererek daha fazlasını kışkırtıyor ve üyeler lanetlenebilir. Cevap verme. Sadece görmezden gel,"
"Nefret ederim, düşmanlara göz yumamayanları,"
"Düşündüm 'gerçekten yapmalı mıydı? debut'ından bu yana uzun zaman geçmedi,"
"Yanıt vermek yerine enerji harcamak yerine sadece silebilirdim,"
"Onun gibi davrandığında neden düşmanlar onu yememesin?"
Sung Han Bin'i savunan netizen'lar şunları yazdı:
"Bunu görüp de Sung Han Bin hakkında bir şeyler söyleyen insanların gerçekten deli olduğunu düşünüyorum. Normal insanlar önce düşmanı lanetlerdi,"
"Düşman hatalı ama o eleştiriliyor,"
"Yorumu yanıtlayan kişiye vurmalı değilsin, düşmanı dövmen gerekiyor, bu mantıklı mı?"
"Bu kişi tam bir anti-fan,"
"Benim söyleyenin ne dediğini anlamadığım tek kişi ben miyim?"
"Ama ona ölmeyi söyleyen kişi anormal, neden bu kadar insan Han Bin'e şeyler söylüyor?"
"Gerçekten harika olduğunu düşünmüştüm,"
"Sung Han Bin, Jang Won Young'ın erkek versiyonu galiba,"
"Herkes deli mi? Neden kurban nefret ediliyor?"