Merhum Kim Saeron’un ailesi tarafından dava edilen YouTuber Lee Jin-ho’ya üç ay süreyle merhumla ilgili yayınları durdurma emri verildi.
Ayın 31’inde, aileyle iletişim halinde olan Koreli Ünlü İntiharı Önleme Derneği yöneticisi Kwon Young-chan, CBS No Cut News’e şunları söyledi: “Bugün (31’i), Lee Jin-ho’nun stalking suçu kabul edildi ve mahkeme tarafından geçici bir tedbir kararı verildi. Sonuç olarak Lee Jin-ho, üç ay boyunca merhum Kim Saeron ve ailesiyle ilgili YouTube’da yayın yapamayacak” dedi.
Ayrıca, “Aile, Lee Jin-ho’ya son yayınlarındaki yanlış bilgilere dayanarak hakaret ettiği gerekçesiyle ek bir dava açmayı planlıyor.” dedi.
Aile, daha önce de Lee Jin-ho’ya merhum Kim Saeron hakkında yanlış bilgiler yaydığı iddiasıyla hakaret davası açmış, ancak Lee Jin-ho, Kim Saeron ve aile hakkında doğrulanmamış kişisel bilgileri ifşa etmeye devam etmişti. Sonuç olarak, ayın 27’sinde aile, Lee Jin-ho’ya karşı stalking yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle ek bir dava açtı ve geçici tedbir kararı talep etti.
–
1. Sonunda ㅜ
2. Ne kadar rahatladım
3. Neden sadece 3 ay? Ömür boyu yapın
4. Çok kısa, onu ömür boyu engelleyin
5. Hapse girmeyecek mi?
6. Hapise atılması lazım
7. İyi ama neden sadece 3 ay?
8. Onu ömür boyu durdurmak gerekiyor
9. Ne? 3 ay mı?
10. Youtube’dan gelir elde etmesini engellemeliyiz
–
K: pannchoa