MZ Jenerasyonu Arabaya İhtiyaç Duymuyor

41

“Ehliyet almaya hiç niyetim yok” Boş Sürücü Kursları Yıllık kayıtlar %20’den fazla düştü

Song Jinseok (Uzman bir sürücü kursunun müdürü): Kayıtlar her yıl %20’nin üzerinde azalıyor, bu da okulun yönetimini çok zorlaştırıyor. Öğretmenleri yeniden yapılandırmak ve işten çıkarmak zorunda kaldık.

 

Ülke Genelinde Sürücü Kurslarının Durumu

2005’te 541

2010’da 469

2015’te 418

2020’de 380

2023’te 356

 

Verilen Sürücü Belgelerinin Durumu

2021’de – 1.071.701

2022’de – 968.143

2023’de – 885.171

 

Ahn Juseok (İhtisaslaşmış Sürücü Kursları Derneği Genel Sekreteri): Özellikle kırsal bölgelerde sürücü kurslarının kapanmasının en büyük nedeni nüfus azalması.

Lee Sangah: Ehliyet almayı düşündüm ama okul ücreti benim için çok pahalı, bu yüzden henüz almadım.

Yeo Sangsoo Zaten kira ödemekle meşgulüm ve bir araba eklersem bakım masrafları çok fazla olur. Bugünlerde transferler uygun olduğundan toplu taşımayı kullanmak daha kolay.

 

  1. Arabanın maliyetini, sigortayı, cezaları, park etme, kaza, yakıt, vergiler, düzenli muayeneler ve hatta arabanın hurdaya çıkarılması masraflarını karşılayabiliyorsanız, o zaman devam edin ve bir tane satın alın.
  2. Seul’de arabaya ihtiyacınız yok ama gençlerin daha az olduğu kırsal kesimde durum farklı. Metropol bölgede yaşam masraflarının yüksek ve ücretlerin düşük olduğu bir ortamda, gösteri dışında kim araba bakımına para harcar ki? Ayrıca, daha fazla insanın bekar kalması ve gençlerin işgücüne daha geç katılmasıyla, etrafta 30’a yakın işsiz insan görüyorsunuz, peki arabayı gerçekten kim sürüyor?
  3. Busan’da yaşıyorum ve arabam olmasına rağmen toplu taşımayı kullanarak neredeyse her yere gidebiliyorum, bu yüzden neredeyse hiç araba kullanmıyorum. Toplu taşımanın iyi olduğu yerlerde arabaya ihtiyaç duymamak mantıklıdır. Artı, çevre göz önüne alındığında muhtemelen daha iyi
  4. Kırsal kesimde onsuz yaşamak imkansızdır. Çalışmaya başladığınızda bir arabaya ihtiyacınız olduğunu anlarsınız.
  5. Kırsal kesimde bir arabaya ihtiyacınız var, ancak sürücü kursu ücretleri gerçekten çok pahalı… 800.000 won’a mal oluyor ve pratikte veya yol testinde başarısız olursanız, her tekrar için ekstra ödeme yapmanız gerekir (ve genellikle en az iki kez almak için). O kadar pahalıydı ki ailemin dırdırını önlemek için acele edip ehliyetimi hemen aldım.
  6. Nüfusun azalmasından dolayı olabilir mi?
  7. Seul’de gerçekten arabaya ihtiyacın yok. Park yeri bulmak çok zor, izin günlerimde arabamı dışarı çıkarmıyorum
  8. Seul’deihtiyaç olmayabilir ama kırsal kesimde durum farklı. Sadece günlük yaşam için değil, iş fırsatları için de bir arabaya ihtiyacınız var.
  9. Ehliyetim var ama araba sürmeye gerek görmüyorum. Seul metropol bölgesinde yaşıyorum ve evimin hemen önünde bir metro istasyonu var. Yol koşulları hakkında endişelenmeden seyahat sürelerini nasıl tahmin edebildiğimi seviyorum. Bir arabanın bakımına para ve enerji harcamak istemiyorum. Yorulursam taksiye binebilirim ve gerçekten arabaya ihtiyacım olursa o zaman sürerim.
  10. Ehliyetimi aldım ama arabanın bakımı çok pahalı ve zahmetli, o yüzden yıllardır kullanılmadan orada duruyor…
  11. Seul’de yaşasaydım muhtemelen ehliyet almazdım. Ancak kırsal kesimde yaşadığım için iş gezilerine veya işe gidip gelmek için araba kullanmam gerekiyor.
  12. Bir arabanın bakımının maliyeti karşılayabileceğimin ötesinde.

 

 

K: Pannatic

Önceki İçerikRoad To Kingdom 2’nin Profil Fotoğrafları
Sonraki İçerikTripleS Hayranları, Seyircilerin Ortasında Kayıt İçin Kavga Ediyor
41 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments