justhennesy
Trainee
- Tepki
- 5
25 yıldır k-pop fanıyım ve söylemek, anlatmak istediğim o kadar şey var ki nasıl sığdıracağım onu bile bilmiyorum. İlk olarak 1988 yılında doğdum babam gazeteciydi her ay bakkala gider rakip gazetelerini satın alıp evde biriktirdi. 99 yıllarının sonlarına doğru babamın gazetelerini incelerken insan olamayacağını düşündüğüm kadar yakışıklı olan 5 adam gördüm. Onların olduğu kısmı kestim ertesi gün okula götürmüştüm. O zamanlar bayağı şımarık bir kızdım, fotoğrafı alıp herkesin gözüne sokmuştum (hala duruyor o fotoğraf fakat nerde bilmiyorum) diğer kızlarda "ayy bunlar geçen yılda kaldı sen biraz geç gelmişsin" gibiydiler. Outside castle şarkıları çıktığı zaman her sınıfta en az birer tane white angel vardı. Canımm arkadaşım Hasibe ile para biriktirip albümlerini satın almıştık. Eve gidince de annemden bir güzel dayak yemiştim. Yinede okula gidince havamı attım tabii. Bileceğinizi sanmıyorum ama Candy şarkılarındaki kıyafetleri filan bayağı trend olmuştu her yerde satılıyordu ama maalesef ben o zaman onları tanımıyordum. Öyle böyle 3 yıl geçirdim aşk adamlarımla birlikte daha sonra beklenmedik bir şekilde dağıldılar. Bunu öğrendiğim günü hiç unutmadım ve unutamam da, kaç ay boyunca depresyona girmiştim. Bazılarınız diyebilir ki sevdiğin grubun dağılması hayatını ne kadar etkileyebilir, ben bu sebepten dolayı lisesi okumaktan vazgeçtim. Bahane gibi gözükebilir ama öyle değil. İnanmayacaksınız belki ama bu grup dağıldığı için intihara kalkışan arkadaşım vardı benim. Şu anki fan sitelerinde biraz gezdim ve gerçekten hepiniz çok sakinsiniz, tartışırken bile sakinsiniz yavrularım. Biz o zamanlar böyle değildik üstelik koreli fanların h.o.t vs sechskies diye mahkemelik olduğunu da ekliyim buraya. Bizim sınıfta da sechskies seven bir kız vardı gerçekten ondan o kadar çok özür dilemek istiyorum ki, sınıfça kızın ağzına sıçıyorduk, bunu söylediğim için kusura bakmayın ama gerçekten yapıyorduk. Korkudan derslere bile katılmıyordu zavallı kız ya için parçalanıyor hatırladıkça. Ayrıca şu anki bebe grupların performanslarını izleyip üyelerini inceledim birazcık. Hepinizin çok yetenekli dediği idoller benim zamanıma bakılınca gerçekten hiçbir şey. Yani nasıl tanımlanır sanki birkaç arkadaş birleşmiş öylesine şarkı çıkarmış biz k-pop grubuyuz diyip milleti kandırıyor gibiler. Ama yüzlerinin maşallahı var yani. Bizimkilerde tip yoktu yetenek vardı. Son bahsetmek istediğim; grup dağılana adar fanlık yaptım daha sonra şirkette kalan iki üyeyi destekledim diğer üçlü gözümde hain olarak gözüküyordu. Aradan birkaç yıl daha geçti tüm hevesim kaçmıştı ayrıca h.o.t dağıldıktan sonra kimse k-pop konuşur olmamıştı taki sm yine grup çıkarana kadar adını hatırlamıyorum grubun kusuruma bakmayın. Dediğim gibi hevesim kalmamıştı yine dağılır korkusuyla hiç k-pop dinleyemedim. Öyle böyle zaman geçti evlendim şuan bir kızım var. Geriye dönseydim yinede severdim onları yani "ergenken seviyordum" tarzı şeyler söylemek istemiyorum hala fotoğrafları, albümleri, eşyaları duruyor. Ama gerçekten de gözümde fazla büyütmüşüm, ilahîleştirmişim denilebilir hatta bu o zamanki tüm hayranlar için söylenebilir. Siz lütfen sevin, dinleyin ama gözünüzde fazla büyütmeyin, herşeyiniz onlar olmasın. Şuan yapabildiğim tek şey onları Instagram'dan takip etmek onu bile yapmaya pek gerek duymuyorum. O zamanlar hain diye düşündüğüm üye Woohyuk'da tek eski samimiyeti yakalayabiliyorum. Ama sağolsunlar başımıza skandalları yıkmadılar hiçbir zaman. Ayrıten söylemek istiyorum kuzenimle birlikte birkaç aylığına Kore'ye gitmiştik ve emin bir şekilde söyleyim on adamdan dördü sapık çıkıyor bu yüzdende lütfen idollerinize güvenmeyin, gözünüzde büyütmeyin diyorum. Çünkü Kore'de o kadar çok iğrenç insan varki bunlardan bazıları da kameraya geçip sizleri kandırabiliyor. Birkaç hüzünlü şarkı bırakıyorum sevmeniz dileğiyle.
JTL- A better day
KANGA - Polaris
H.O.T - It`s Been Raining Since You

JTL- A better day
KANGA - Polaris
H.O.T - It`s Been Raining Since You