Hepsi hakkında fikrimi yazacak olursam
1) SM
Olumlu Yönleri: Solo olarakta grup olarakta tanıtmakta çok iyiler ve verilen eğitim konusunda en donanımlı şirket olduğunu düşünüyorum.
Olumsuz yönleri: İdolleri fabrika ürünü gibi istedikleri görsel profile uydurmak gibi bir huyları var. Ve bence tüm şirketler arasında en katı kuralları olan şirket. O yüzden muhtemelen kendimi çok baskı altında hissederdim.
2) YG
Olumlu Yönleri: Zengin ve lüks bir hayat, ortamlara akmak ve hayali sahnede şarkı söyleyip dans etmekten çok popüler olmak olan kişiler için biçilmiş kaftan. Az çalışıp çok kazanmak kim istemez ki. Solo olarak parlatmada en iyi şirket.
Olumsuz Yönleri: Say say bitmez. Benlik bir yer değil.
3) JYP
Olumlu yönleri: Bana en sıcak enerjiyi veren şirket. JYP EDM adlı hasta çocuklara bağış yaptıkları bir yan kuruluşları var mesela. Doğal ve sağlıklı beslenmeye teşvik eden, çevre temizliğine önem veren projeleri var. Bu gibi duyarlı davranışlarını çok hoş buluyorum. Müzik yapmak isteyeni de destekliyorlar. Önceliklerinin müzik ve sahne olması çok iyi.
Olumsuz Yönleri: İdollerini bireysel olarak parlatma konusunda Suzy'den dolayı öyle ağızları yanmış ki tövbe etmişler sanki. Bu büyük eksiklik. Ve idollerini korumakta çok kötüler. Ekiplerinin demode kaldığı da çok oluyor. Bu konuda kendilerini geliştirmeliler.
4) HYBE
Olumlu Yönleri: Konsept oluşturma ve şarkı seçimi konusunda çok iyiler. Çalıntıdır ya da değildir o ayrı mesele. Müzik yapmak isteyenlere şans veriyorlar.
Olumsuz Yönleri: Her ne kadar büyük şirket statüsünde görülselerde 3 büyüklere kıyasla oldukça acemiler. Eğitim konusunda donanımlı olduklarını düşünmüyorum. Ve muhtemelen oraya gitsem benim içinde bir HYBE burnu yapılırdı. Hiç istemezdim onu da.
Tüm değerledirmeler sonucu benim kişiligime en uygun yer JYP olurdu gibi geliyor. Biraz duygusal düşünüyorum belki ama hislerim beni oraya götürürdü muhtemelen.