Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Çin Dizisi Önerisi

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
514
Tepki
1,891
Puan
90
Birkaç gündür Çin dizisi izliyorum. Ve son izlediğim 3 Çin dizisi de birbirinden güzeldi. Ben de önermek istedim. Beğenme sırama göre önereceğim için ilk olarak şimdi bitirmiş olduğum When I Fly Towards You dizisini önermek isterim.
1wOO83_4f.jpg
dizi afişten de anlayacağınız üzere bir gençlik, romantik komedi dizisi. Dizi 2012 yılında baş karakterlerin liseye başladıkları zaman ile başlıyor ve liseden iş hayatına atıldıkları döneme kadar geçiyor. Ama en uzun kısım lisedeki dönem. Başrol kızımız zai zai, başrol erkeğimiz zhang lurang'a ilk görüşte aşık oluyor ve peşinde dolanmaya başlıyor.hem derslerinde iyi olup hem de yakışıklı olan oğlanımız neyseki bu sefer kasıntı değil. Bu yüzden de o da sessiz sessiz kızımızı yanında tutuyor ve sevgisini davranışları ile hissettiriyor dizi boyunca. Dizide en sevdiğim şey erkeğin güçlü yanları varken kadının da güçlü yanlarının gösterilmesi. Mesela zhang lurang karakteri tüm derslerinde iyi ama ingilizce dersi kötü. Su zai zai karakterinin ise fen bilimlerinde kötüyken ingilizcede çok iyi. bunun dışında da yine iki karakterin de zayıf ve güçlü yönleri gösteriliyor dizide Ben çok sevdim. Her bölüm yarım saat. 25 bölümlük bir dizi. En sevdiğim çin dizisi oldu diyebilirim.
2. Dizimiz Hidden love.
x4vJO3_4f.jpg
bu dizi de yine romantik komedi. (Zaten benden romantik komedi dışında pek dizi önerisi alamazsınız 😅). Dizinin konusu: baş kadın karakterimiz, abisinin arkadaşına aşık oluyor. Aşık olduğunda kızımız liseye gidiyor, baş rol erkek ise o sırada üniversitede okuyor. Bu dizi de kızımızın liseye başlayıp üniversiteden mezun olana kadarki süreci ele alıyor. Bu dizi de sıkmayan tatlı ve güzel bir diziydi. Normalde Çin dizilerinde klişeleri çok böyle göze sokarlar ve cringe sahneler çok olur. Ama bu izlediğim 2 dizide de öyle sahneler yoktu. İzlediğim tüm Çin dizileri arasında başrol çiftin uyumunu beğendiğim 2. Dizi budur. (İlki yang yang ve dilraba'nın you are my glory dizisi) Gerçekte sevgili olsalar şaşırmam sevinirim. O kadar beğendim.
3.Dizimiz biraz daha yetişkin dizisi gibi. Here we meet again.
RBYLxx_4f.jpg
bu dizi de yine romantik komedi. Dizi lise zamanı birbirine aşık olan ama birbirine itiraf edemeden ayrılan çiftin yıllar sonra aynı iş yerinde çalışmaya başlamasıyla tekrar karşılaşmaları ile duyguların ortaya çıkışını anlatıyor. Dizi daha çok iş yerinde geçtiği için iş sahneleri bol. Kadın karakterimiz zengin. Aslında şirketin sahibinin kızı ve şirketi kurtarmak için şirkette ortalama bir pozisyonda çalışmaya başlıyor. Erkek karakterimiz ise çok zeki ve işinde çok iyi olan biri. Dizide kadın karakterimiz ile aynı pozisyonda çalışıyorlar. Ve zaten yıllardır birbirlerini unutmadıkları için direk aşık olarak başlıyor aslında dizi. Normalde başrol erkek benim beğeneceğim tarz biri değil ama diziyi izlerken karizmasına düşmeden edemedim. Kadın karakterimizin olduğu sahneler de eğlenceliydi. Güzel diziydi. Diğer iki diziye göre daha sıkıcı olabilecek bir dizi ama ben iş sahnelerini biraz atlayarak izlediğim için sıkılmadım. Çiftin uyumu iyiydi.
Özellikle romantik komedi tatlı dizi arayışındaysanız ilk 2 diziyi çok seversiniz. Eğer romantizmi bol biraz daha yetişkin tarzı dizileri seviyorsanız 3.diziyi seversiniz bence.
 

Hasbully

Trainee
Katılım
10 Haz 2023
Mesajlar
59
Tepki
154
Puan
8
Bi ara ben de sıkıntıdan Çin dizilerine başlamıştım. Favorilerimden iki tanesi gençlik dizisi. Çinliler bence en iyi gençlik dizilerini yapıyor. Türk dizilerindeki liseliler gibi içki içen, alem yapan, cinselliğin dibine vuran, 35 yaşında gibi gözüken ancak 17-18 yaşındaki bir çocuğu oynayan karakterler yok.



 

Only Once🍭

Trainee
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
186
Tepki
464
Puan
16
Biri buradan Reset dizisini önermişti bende izledim çok beğenmiştim ben de tavsiye ederim çok güzeldi
 
Konu Sahibi
Müstesna

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
514
Tepki
1,891
Puan
90
Diğerlerini bilmiyorum ama Hidden Love şu sıra Çin'de hit olan güncel bir dizi. Zhao Lusi Çin'in yükselen yıldızlarından ve neredeyse oynadığı her dizi hit oluyor. Bu dizi de her yerde karşıma çıkıyor bu sıra. İzleme listemde.
Evet. Ben Yang yang ile olan dizisinden sonra çok popüler olduğunu fark ettim kadının. Yani öncesinde de popülermiş sanırım yang yang ile olan dizisi de tutmuştu diye biliyorum. Yani tatlı kadın. Benim izlediğim 2.dizisi. genelde partneri kim olursa olsun yanına yakışıyor. O yüzden bu kadar seviliyor sanırım.
 

hibluesky

Rookie Idol
Katılım
5 Tem 2023
Mesajlar
307
Tepki
686
Puan
27
The Untamed diyeceğim çok klasik olacak cabsnnsd Legend Of Fei izlemiştim çok güzel bir dizi✍️✍️ 2021 Yks sonrası beni toplayan şey. Wang Yibo olan her şeye bayılırım ayrıca 👰‍♀️
 
Üst