Eren yeager
Fanbase Starter
- Tepki
- 1,914
bu konu eski olabilir belki ama forumu bu mesele yaşanmadan önce bilmediğim için tekrar gündeme getirmek istedim çünkü o gün kimseyle konuşamadığımm için tek başıma sinirlenmek zorunda kalmıştım şimdi birlikte sinirlenebiliriz. Jackson'ın konser video larında çin propagandası yapması sonucu doğu Türkistan olayları yüzünden baya linçleniyordu beni sinir eden konu bazı hayranlar Jackson'ın savunmak için "doğu Türkistanlılar terörist,Çin sınırlarını işgal etmeye çalışıyorlar.Bunlar sadece Çin'e yapılan propaganda Uygur Türkleri çinin sınırlarını taciz ediyor" gibi savunmalar yapıyorlardı utanmasalar bunlar amarikanın oyunları diyecekler Çinli bile değiller ne bu milliyetçilik tamamen idolünü savunma amaçlı bir kıyımı savunuyorlar resmen ve bu konu sadece Jackson'la sınırlı bırakmak istemiyorum diğer bu tür paylaşımları yapan Kpop idolleri ve Türk fanlar içinde konuşmak istiyorum."Çin zorla böyle paylaşımlar yaptırıyor,siz çini bilmiyor musunuz ne kadar baskıcı.ailelerinin başına birşey gelir paylaşmasalar" Aynen gerizekalı Çin devleti sırf bir Instagram gönderisi atsın diye idolünün ailesinin başına silah dayıyacak.Atmayan atmıyor mesale Exo ile aespa yi takip ediyorum ningning ile xiumin ve nct den Çinli olan bazı üyeler paylaşmadı ve bu idoller bu gönderiyi atanların yarısından daha popüler neden onlar atmadıda diğer idoller attı çünkü 1 milrar nüfusu olan koli koli albüm alıp pahalı hediyeler alan Çinli fanlarla Stream kasıp anca 1 albüm alabilen sen bir misin.lay'in Çin'de çıkardığı film yılın en çok konuşulan filmi olan Barbie yi bile geçti sence bu adam çin varken globel'i hedeflerimi ya da hiçbir idol bu kadar illeri gitmesken Jackson niye konserinde çin propagandası yapacak kadar ileri gitti çünkü o konserin sporsoru Çin devletiydi zorla yaptırmak yarken niye çin masrafa girip konsere sponsor olsunki demek ki zorla yaptırmaya gerek yokmuş herşey parayla halledilebiliyormuş.ikinci bahanede "kendi ülkesi dururken niye başka ülkeyi desteklesin" en nefret ettiğimde bu bahane sırf idollerinizi desteklemek için daha ne kadar vicdansızlaşa bileceksiniz benim ülkem böyle birşey yapsa ben kendi ülkemi niye destekliyim sen salak mısın? Ortada soykırım var insanlık suçu işleniyorken kendi ülkem bile olsa bu vicdansızlağa göz yumam ama konu idollerini savunmak olunca bu kadar empatiden yoksun acımasız cevaplar verbiliyorlar. kısaca Çinin zorla yaptırdığı birşey yok senin idolün para için Çinli fansevice lerini tatmin etmek amacıyla bir zulmü destekleyip yaptıkları propaganda yüzünden yukardaki gibi Uygur Türklerine terörist olarak tanıtılmasına sebep oldu.