Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bilgi Köşesi Dünya Turu 2: Afganistan

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,085
Tepki
7,309
Puan
339
Bugün gideceğimiz ülke Afganistan. Keyifli gezmeler dilerim.

İnsanlar en beş bin yıl önce modern Afgan topraklarında yaşıyorlarmış. Bu bölgede ortaya çıkan kırsal topluluklar ise dünyadaki ilk topluluklardanmış.
 
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,085
Tepki
7,309
Puan
339
Afganistan'ın günümüzde de hala devam eden Bacha bazi adlı bir geleneği var. Kısaca özetlemek gerekirse erkek ÇOCUKLARINA kadın kıyafetleri giydirerek yaşlı erkeklerin önünde dans ettiriyorlar. Ve bu çocuklar genel olarak fakir ailelerden seçilir. Yaşlı erkekler para yoluyla onları satın alırlar.
Ne kadar kötü bir şey 😢
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Dur daha gidemedik ki. Sadece giriş yaptın, hani devamı :D
Tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, mesela bir sonraki bölümde ne yapabilirim, tavsiye verebilirsin
 

peterpan

Fanbase Starter
Katılım
20 Tem 2023
Mesajlar
518
Tepki
1,253
Puan
169
😅 Afganistan da ne keyifle gezilir ya...

şimdi dünya'daki son trendleri bilmemekle birlikte Afganistan bir zamanların uyuşturucu merkeziydi. dünya'nın en büyük afyon üreticisi bir ülkeden bahsediyoruz. ilk çıkış noktaları avrupa gençliğini mahvedeceğiz üzerine kurulu olsa da pek de öyle olmadı. eski zamanda ilk kuruluşunda taliban bu ticaretten iyi para kazanıp ekonomisini böyle döndürse ve haşhaş ekmeyenler devlet yanlısı görüp cezalandırsa da şimdi bu durumu reddedip ülkede uyuşturucuyu yasaklayıp, dayakla rehabilite evresine geçti😂. dünyada haşhaşın %90'ını üreten bir ülke ve önündeki arkasındaki güçlerden bahsediyoruz.

ha derseniz peki neden onlar haşhaş yerine başka şeyler ekip kendilerini bu sefalete ve başkalarına mahkum etti. o zamanlar ülkede gübre fabrikası bile 1-2 tane falanmış. yani gider çok ama gelir az, rus sömürgeciliği ve arka planda pakistan ve abd desteği derken bugünkü afganistan tohumları atılıyor.​
 

Benzer konular

Üst