Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Hybe Idollerinin Canlıda Eleştiri Alması

İyi Düşün

Trainee
Katılım
2 Tem 2023
Mesajlar
122
Tepki
246
Puan
11
Öncelikle herkese merhaba sitede çok aktif olmadığım için foruma kaydolmuyordum ama dün yeonjun için açılan konunun altında benimle aynı düşünceleri paylaşan insanlar görünce foruma kayıt olup bu konu hakkında konuşmak istedim.

Bencede hybe vokal koçları korkunç derecede kötü ve idollerini yanlış yönlendiriyorlar. Bunu en çok txt üzerinden örnek vererk başlayayım çünkü yakın olarak takip ettiğim tek hybe grubu.
Txt bence hybe ın çıkardığı her üyesi vokal bakımından iyi iki grubundan biri(svt ayrı tutuyorum ve diğeride newjeans) ve taehyun ise txt nin en iyi sesi hatta bana göre ses bakımından jenerasyonundada öne çıkıyor ama gel görki yanlış yönlendiriliyor. Bunun nedenini ise tae nin çıkış öncesi aldığı tekliflere bağlıyorum. 10 küsür şirketten teklif almış içinde iyi isimlerde varmış ama ailesi idol olmasını desteklemediği için hem okul hemde stajyerliği birlikte götürebilmek adına bighit i seçmiş. Neyse tae ve diğer üyeler lovesong zamanı boğazlarından sıkıntı çektiklerini ve şarkıyı söylerken zorlandıklarından bahsetmisti ondan sonrada eleştiri aldıkları encore sahnesi gerçekleşti. Ha yanlış yönlendirmelere rağmen txt üyeleri kendini turlarla falan bayağı geliştirmiş. Son performanslarını izlediğimde canlı söylerken çekinen üyelerin bu huylarını bıraktılarını ve sahnede daha spontane şekilde hareket edebildiklerini gördüm ama vokal eğitmenlerinin inatçı teknikleri yüzünden potansiyellerinin harcandığını düşünüyorum. Ki lovesong zamanı sadece üyelerin eksiği var diye düşünüyordum ancak diğer hybe gruplarınında eleştiri aldığını görene kadar.Yani lesserafim yunjin pd48 zamanı daha iyi söylerken şu an niye çatlamalar yaşıyor.Ya da ne bileyim jimin in sesi herkese hitap etmiyor ve nazik bir ses niye inatla söyleyemediği teknikler ile şarkı söyletiliyor çok saçma.

Biraz uzattım ama sizce hybe bunun farkında mı? Farkındaysa neden bir değişime gitmiyor? Hani fakir bir şikette değil niye kötü vokal koçlarıyla çalışıyorlar. Özellikle hybe grubu fanlarının düşüncelerini merak ediyorum sizde hybe dan kaynaklı olduğunu düşünüyor musunuz?
Bir kere çıkış öncesi vokal eğitiminin üzerinde durmuyorlar. Jungkook bile sesini çıkışından sonra keşfetmiş. Ve çıkıştan sonra da çok yanlış yönetiyorlar. Seslerine uymayan partlar veriyorlar. Hatta ben sürekli sesine uymayan yanlış partlar aldığı ve yanlış şekilde söylediği için Jimin ses tellerini bozduğunu düşünüyorum. Bunu düzeltmek gerçekten çok zor. Hadi Bts ve Txt yine canlı söyleme çabası olan çalışkan gruplar. Hybe da bide sesi yok mu söyleyemiyor mu uğraşma o zaman bas autotune geç gibi bir mantık var. Bu da son zamanlarda çıkardıkları grupları iyice tembelliğe itti bence.
 
Son düzenleme:

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
844
Tepki
2,508
Puan
75
Twiceın vokali kotu ama o kadar da iyi oldugunu sanmiyorum bir de jyp dans konusunda nasil öne cıktı onu anlatır mısınız
2PM dans açısından öne çıkan 1 gruptu. Miss A de öyleydi Min,Jia,Fei gibi iyi dansçıları vardı.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bence autotune kullanımı yüzünden. Sonuçta raw vokalleri ile üzerinde bolca oynanmış sesler canlıda farklı çıkar. Ha sesler iyi olsa bile canlıda aynı çıkmayınca dikkat çekiyor işte
 
Üst