Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İdollerin Çocuk Yaşta İdol Olması

aslı

Rookie Idol
Tepki
714
Ben buna karşıyım.Daha 13-14 yaşlarındayken bir çocuk sadece çocukluğunu yaşamalı.İdol olmak cidden zor bir meslek ve bir çocuğun bünyesinin bunu kaldırabileceğini düşünmüyorum.En erken 16-17 yaşında olmalı.Kore’deki reşit olma yaşını 16 olarak duymuştum.Hatam olabilir.Bu konu hakkında sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.Lütfen yazmaktan çekinmeyin<3.

Konu Sahibi
aslı

aslı

Rookie Idol
Tepki
714
Söylediklerine katılıyorum, çok küçük yaşta çıkış yapıyorlar bunun önüne geçilmeli. Ama Kore'de reşit olma yaşı 16 değil aksine 20 (uluslararası sisteme göre 19) Amerika olarak aklında kalmış olabilir, Amerika'da 16 yaşında gençler ehliyet alabiliyor. 18 yaşında reşit sayılıyor (yanlış bilmiyorsam) 21 olduklarında da alkol tüketebiliyorlar
Hatamı düzelttiğin için teşekkür ederim.Maalesef önüne geçilecek gibi değil…13 yaşında biri olarak çocuk yaşta idol olanları anlamıyorum.Yeteneğin olabilir evet ama bari 16 yaşına kadar bekle.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

16 yaşında çıkış yapabilmek için de 13 yaşında ya da daha erken bir yaşta stajyerliğe başlıyorlar. O da ayrı bir sıkıntı :/
Evet o da var.Bir de Twice üyesi Jihyo 10 yıl staj yaptı.Yani baya bir küçükken başladı.Çok kötü bir durum.

Ü

Üye silindi 25

söylediklerinde haklısın ayrıca koreliler çok creepy bi millet.. ped*fili çok yaygın çok tehlikeli çocukların idol olması. annelerin babaların buna müsaade edecek kadar nası gözleri dönüyor anlamadım

Ü

Üye silindi 154

Kimsenin ebeveynliğini eleştirip sorgulamak bana düşmez ama çocuğunu küçücük yaşında alıp eğlence sektöründe hele ki kpop gibi bir sektörde çalıştırmak bana çok korkunç geliyor. Çocuk yaşta bu tür sektörlerde yer almak çalışmak çok tehlikeli ve bir yerde tramvatik, tabii ki her çocuk yaşta idol olan aynı deneyimleri yaşamıyordur ama savunmasız toy bir yaştalar sonuçta yani tehlikeye karşı bir noktada savunmasızlar..:(

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Dans eğitimine küçük yaşta başlanmalı diye düşünüyorum ama o kadar küçük yaşta olup da vokalist olanları anlamıyorum. Bir kere vokal eğitimi zaten sesin tam oturduğu on yedi yaşından önce verilmemeli.

O kadar küçük yaşta olan bir çocuğun yeteneğinin ne kadar belli olacağını bilemiyorum açıkçası. Ha dans için olabilir ama vokal ve rap... Sanmıyorum.
Vokal konusunda katılmıyorum. Evet ses tam oturmuyor o konuda haklısın ama küçük yaştan şarkı söylemek için eğitim alanlar sonradan alanlara göre çok daha iyi. Çocuk koroları vs. gibi alanlar aslında çok etkili. Ses de bir enstrüman ve erken yaştan kullanmayı öğrenmek ileride fayda sağlıyor.