Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Irene Olayı

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
846
Tepki
2,511
Puan
75
Irene'in o malum eski olayında hala insanların Irene'i aklamaya çalışmasını anlamıyorum.
Özür diledi,ara verdi bedelini ödedi diyenlere hak veriyorum ama direkt 'tartışma' olarak nitelendirilmesi çok üzücü


Editörün açıklaması şu şekildeydi


“Çoktan canım yandı ve bu acıyı unutmayacağım. Bir insan olarak haysiyetimi korumak için Irene’den bir özür istedim, SM Entertainment görevlileriyle birlikte Irene ile görüştüm. Dünkü buluşmayı ayarlamak için biraz zaman ve koordinasyon gerekliydi.


Gönderiyi yazdıktan sonra herhangi bir eylemde bulunmadım, bu duruma hazırlanırken rasyonel ve zekice kararlar vermek zorundaydım. Daha da büyük bir yanlış anlaşılmaya sebep olmak istemedim, spekülasyon ve kaosu büyütmek istemedim.

Düşünmeden bir şey yapmaya gerek yok diye düşündüm çünkü olay yaşandıktan hemen sonra beni işe alan SM Entertainment çalışanı ve oradaki menajerler benden özür diledi, Irene’in hatasını kabul ettiler.

Ben daha önce Red Velvet için hiç stilistlik yapmadım. 20 Ekim Salı günü bir günlük çekim için dışarıdan tutuldum. (5 Ekim’de bu iş için tutuldum, 6 Ekim’de resmi mail elime geçti ve SM’in isteğiyle Irene’in grubu için 15 gün hazırlandım)

Gönderide ‘ilk defa tanıştığım idol’ yazdım çünkü Irene 2016 yılında benimle bir dergi çekiminde çalıştığını unutmuştu (dün görüştüğümüzde de bunu onayladı) ve hareketleri sadece bana karşı değildi, bana o gün yardım eden junior editör ve asistan da bu hareketlere maruz kaldı. Bu yüzden özür buluşmasına bu iki kişiyle birlikte gittim. SM Entertainment ve Irene ile konuştular, Irene ikisinden de özür diledi

En başından beri Irene’in hayranlarının yaptığı düşüncesiz ve kötü yorumlara cevap vermeme gerek yok diye düşündüm, hala aynı düşüncedeyim. Yasal işlem başlatmadım çünkü bu konuda bir şey yapmam gerektiğini düşündüğüm zaman asıl amacım Irene’in bir daha kimseye karşı böyle davranmayacağına söz vermesi, benimle ve iki ekip üyemle görüşüp özür dilemesiydi. Özür dilediği için sonrasında hiçbir şey yapmadım.

Bazıları spekülasyonda bulunuyor ama para ile anlaşma gibi bir şey olmadı. (Şu anda sadece 20 Ekim günü yaptığım çalışmanın ücretini alacağım) Ayrıca dünkü görüşmede ‘anlaşma’ kelimesi bile geçmedi, anlaşmak için değil Irene’in özür dilemesi için buluştuk.

Sonuna kadar kendimi korumalıydım. Buluştuğumuzda bir özür mektubu istedim, SM ve Irene’in hatalarını kabul ettikleri, özür diledikleri ve bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına söz verdikleri bir mektup. Çünkü düşüncesiz insanların saldırılarına daha fazla maruz kalmama gerek yoktu ve başka yanlış anlaşılmalar olsun istemedim. Bu konuda son gönderim de bu olacak.

Ben tek bir kişiyim. İnandığım iş etiğine hep uydum ve her işte elimden geleni yaptım. Ben de hata yapıyorum, başkaları da beni iyi biri ya da kötü biri olarak görebilir. Irene de aynı durumda. Ama ben bu olayı sadece kişisel mesele olarak görmedim. Beni tuttukları günkü profesyonel işlerini tamamlamış biri olarak, benimle aynı deneyimi yaşayan ekipten iki kişiyle birlikte bu hakaretten kurtulmak ve haysiyetimi korumak için böyle yaptım.

Bu acıyı aşmak ve hayatıma devam etmek için sıkı çalışacağım. Bu olayla ilgili hiçbir tepki vermeyeceğim ve işlem başlatmayacağım. Dün buluşmaya gelen Irene için yapacağım son düşünceli hareket bu. Irene’i gerçekten seven bir hayransanız umarım artık sınırı aşmazsınız ve buna bir son verirsiniz. O gönderiler benim canımı yakmıyor ve Irene’i de pozitif etkilemiyor.

Son olarak, bu olayın boyutu sebebiyle, mahremiyetimin ihlalini ve dramatik medya manipülasyonu için söylentilerin uydurulmasını bekliyordum zaten, bunu durdurmak için hiçbir şey yapamayacağımı biliyorum ama artık durursanız iyi olur. Ben de bununla ilgili bir şeyler hazırlıyorum.

Bu gönderi uzadı. Benim pozisyonumdaki kişi olarak bunu yazmak zorundaydım. Yorucu işlere sebep olduğum için için SM çalışanlarından şahsen çok özür dilerim.

Son olarak, bu yazıyı okuyan insanlardan ciddiyetle talep ediyorum. Umarım herkese daha fazla acı ve zarar veren spekülatif yazılar ve makaleler yazmayı bırakırsınız.”


Kaynak: Soompi

Çeviri: Netizen Turkey
 
Konu Sahibi
betul

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
846
Tepki
2,511
Puan
75
benim anlamadığım şey irene bu olay yüzünden neden zorba olarak anılıyor? zorbalık bu kadar basit değil, sistematik olarak kişiye yapılır. irene suçluydu özrünü diledi sektöre 1 yıl kadar ara verdi tartıştığı kişi ile anlaştı olay kapandı. tekrar açmanın manası ne?
Sitede konuşulduğu için burada tekrar açtım
 

Sweet Mimosa

Fanbase Starter
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
1,448
Tepki
4,077
Puan
210
benim anlamadığım şey irene bu olay yüzünden neden zorba olarak anılıyor? zorbalık bu kadar basit değil, sistematik olarak kişiye yapılır. irene suçluydu özrünü diledi sektöre 1 yıl kadar ara verdi tartıştığı kişi ile anlaştı olay kapandı. tekrar açmanın manası ne?
Özür dilendi ve özür karşı taraf tarafından kabul edildi.Ayrica zorbalık olduğunu da düşünmüyorum senin gibi.Yuksek ihtimalle egosu büyüktü Irene in.Uzatmanin manası yok ÇOK HAKLISIN çünkü özür karşı taraf tarafından kabul edildi.
 
Ü

Üye silindi 187

Tartışmaları uzatmak kolay da bitirebilmek zor.Bu yüzden burada konuşsak bile hiçbir şey değişmeyecek ırene yüzünden zaten revel'in en parlak dönemi olabilecek psycho era mahvoldu.Cezasını üyeleri ve fanları üzerek yeterince çektiğini düşünüyorum eminim ki smden de ihtar almıştır.Yalan yok ben de olay ilk çıktığı dönem stilist abartmıştır diye düşündüm ama sonra aynı dönem ırene ile çalışan başka sektörden kişiler de stilistin gönderisini beğendi ve hatta bazıları direkt bana da şöyle şöyle davrandı dedi ama olaylar büyümedi.Bilmiyorum açıkcası o eski ırene havası söndü gitti bende.
 
Katılım
16 Tem 2023
Mesajlar
155
Tepki
297
Puan
11
Bazen birini asla gözünüz tutmaz ve tanıştıkça konuştukça haklı olduğumu anlarım (kendi adıma). İyi insanı ayırt edemem ama egoist i bencil i 3km den hissederim. Irene a bu olaydan önce bile mesafeliydim pek sevmezdim böyle bir kaç idol var şimdi saysam o kadar çok fanları var ki üstüme yığılırlar.

Her neyse sonuçta özür diledi ve iyi bir ders aldı gerisi onun ve çevresindekilerin problemi benim değil. RV benim gözümde son iyi kız gruplarından biri <3
 
Üst