Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

It's Hottest Time: 2Pm

Old but Gold

Trainee
Katılım
20 Nis 2024
Mesajlar
24
Tepki
0
Puan
1
Herkesin hayatında değerli olan, hayatına anlam yükleyen yakın veya uzak birileri vardır mutlaka. Bazen bu bir sanatçı bazen bir sporcu bazen kurgusal bir kitap karakteri bile olabilir. Aileden biri gibi hissettirir, ondan mutlak öğrenilen bir şeyler vardır ve zamanla seviyeli bir dostluk şeklini alır.

Saydıklarımın her birinden hayatımda bulunduran bir insan olarak bugün sizlere 2pm'den bahsetmek istedim. Kendilerini tanıdığım günden bu yana severek şarkılarını dinlediğim, konserlerinden ve programlarından keyif aldığım insanlar oldular. Hayatıma olumlu anlamlar katıp bana güzel şeyler öğreterek bugün sahip olduğum dünya görüşünde, çevreye bakışımda az veya çok etkileri oldu.

Çok ön plana çıkan bir grup değilmiş gibi gözüktüler kendi zamanlarında bile. Başka gruplar daha fazla rağbet gördü, arz-talep meselesi olduğundan kafaya taktığımı söyleyemem. Aslında hiçbir zaman herhangi bir sanatçıyla alakalı takıntılı düşüncelerim olmadı. Ya sevip dinledim ya da sevmediysem yanından bile geçmedim.

İş 2pm'e gelince değişiyor, demeyeceğim. Hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığının farkına varalı çok oldu çünkü. Ama geçmişten bugüne, ki burada bahsettiğim süreç on yılı aşkın bir zaman dilimi oluyor, olgunlaşan bir sevgiyle hayatımda yer verdim onlara. Eğer bu saatten sonra bir değişiklik olursa bile bana bıraktıkları anılar için teşekkür etmek önceliğim olacaktır.

Çok uzattım, biliyorum. Muhtemelen yazının devamı da böyle olacak. Sonuna kadar okuyup okumamak elbette sizin tercihiniz. Zaman ayıracaklara hatta belki de yorumda bulunacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Keyifli forumlar 💕


403b3df43d7ff18efc1896071d2da11d.jpg

(Soldan Sağa; Nichkhun - Chansung - JunK - Junho - Wooyoung - Taecyeon)

2pm, JYP Entertainment tarafından kurulan ve 4 Eylül 2008'de çıkış yapıp hâlâ aktifliğini koruyan erkek K-Pop grubudur. Kim Min Jun (Jun.K), Nichkhun Buck Horvejkul, Ok Taec Yeon, Jang Woo Young, Lee Jun Ho ve Hwang Chansung 2009 yılından günümüze resmi olan üyeleridir.

Gelin, hep birlikte tanıyalım onları!

Park Jin Young yönetiminde olan JYP Entertainment başta 'One Day' adlı 11 üyeli bir grup kurma kararıyla başlamıştı aslında bu işe. Hot Blood adlı bir televizyon şovuyla üyeleri halkın takdirine sunduktan sonra (reality show da diyebiliriz) bu 11 üyeyi 2am(4 üye) ve 2pm(yedi üye) olarak ayırdı.

2PM'in Bir Araya Geliş Hikayesi

JunK sesine ve yeteneklerine güvenen bir genç olarak ilk önce şansını YG Entertainment'ta denemiş, başarılı da olmuştu. Onun geleceği parlak bir sanatçı olabileceğini gören YG Ceosu elinden kaçırmak istemeyerek JunK'i BB üyesi olarak hazırlamak istese de (açıklanmayan) bazı sebeplerle ayrılıklar yaşanmıştı. Fakat JunK pes etmemeye kararlıydı ve şarkı yarışmalarına katılıp kazanmaya devam ederek şansını bir de JYP'de denemek istemişti.

Chansung, Junho ve yedi yıl Amerika'da eğitim gördükten sonra ülkesine dönen Taecyeon SuperStar Survival programına katılmışlar, JYP'ye başvurularını gerçekleştirmişlerdi.

Geriye üç üye kalıyordu; Nichkhun, Jaebeom (Jay Park) ve Wooyoung.

Jaebeom Seattle, Washington'dan denemişti şansını, Nichkhun ise tamamen eğitim görmek için Güney Kaliforniya'daydı. Arkadaşlarının zoruyla katıldığı etkinlikle JYP tarafından keşfedilen tek üye olacaktı 2PM'de.

Sona, yani Wooyoung'a geldiğimizde onun ise hikayesi bambaşkaydı. JYP erkek idol seçimlerini durdurmuştu çoktan ve kız grubu için üye arayışı içerisindeydi. Busan'dan kalkıp Seul'e gelen Wooyoung yine de inat edip şansını deneyerek kadın idol grubu seçmelerinde 5 bin aday arasından kendini ne yapıp ne edip One Day grubu içerisine aldırmıştı.

Böylelikle 2PM'in tüm üyeleri aynı çatı altındaydı aynı grupta olacaklarını bilmeden.

Çıkış Dönemi

2pm, sektörde nam salmış "çiçek çocuk" imaj akımına katılmamaya karar vermiş ve yeni, keşfedilmemiş bir şey yapmak istemişti. Bu yüzden sonradan "canavardol" olarak adlandırılacak olan erkeksi imajıyla atmıştı adımını sahneye. Üyelerin, şirketin ve fanların ortak kararıyla Jaebeom lider rolünü üstlenmişti.

(Albüm tanıtım ve başarılarına daha sonra değinilecektir)

Jaebeom'un Ayrılışı

Grubun ilk yıldönümünde (4 Eylül 2009), lider Jaebeom'un 2005 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar haber yapılmıştı. Hesabını çalan bir sasaeng tüm paylaşımları haber sitelerine satmış ve kısa sürede makaleler yayınlanmaya başlamıştı. Bu paylaşımlarda Jaebeom'un Güney Kore ve işleyiş sistemi ile alakalı yazdığı bazı şikayetler bulunmaktaydı, Jaebeom hepsini kabul ederek özür yayınladı.

Fakat buna rağmen netizenler, Koreli K-Pop dinleyicileri Jaebeom'un gruptan ayrılmasını talep ettiklerini dile getirerek protestolarda bulundular ama Park Jinyoung Jaebeom'un gruba liderlik etmeye devam edeceğini basın açıklamasıyla duyurdu.

Diğer yandan şirket önünde ciddi artan bir kalabalık vardı ve netizenlerin diğer üyelere de haksız yüklenmesinden dolayı Hottest (2pm fan adı) kitlesi onların (diğer 2pm üyeleri) yanında olduğunu belirten desteklerde bulunuyorlardı. Ne yazık ki bu eylemleri kısa süre içerisinde haber siteleri tarafından yanlış gösterilerek "Jaebeom'a tepkiler çığ gibi büyüyor, 2pm dağılmanın eğişinde" şeklinde yayınlanmıştı.

Park Jiyoung'un açıklamasının ertesi gününde Jaebeom hiçbir resmi açıklama yapma gereği duymaksızın ve diğer üyelerin fikrini almaksızın yine sosyal medya hesabından gruptan ayrıldığını, ABD'ye gidip dinleneceğini yazmıştı. Üyelerinden "iyi bir örnek olamadığı için" özür dilemiş, okul hayatına ve müzik eğitimine devam etmek istediğini söylemişti.

Jaebeom'un bu kararı üzerine Park Jinyoung sanatçısını özgür bıraktığını dile getirmiş, grubun artık resmi olarak altı kişi devam edeceğini fakat ilk albümdeki emeklerinden dolayı Jaebeom'un sesini silerek yeni bir kayıt yapmayacaklarını da eklemişti. Aynı zamanda lidersiz olarak devam edecek 2pm, oluşan skandaldan dolayı yaklaşık bir aylık sessizlik dönemine girerek tüm şovlarını iptal etmişti.

2pm üyeleri Jaebeom'u dışladı, ona zorbalık yaptı şeklinde oluşturulan tonlarca haber vardı bunların yanında. (Hâlâ da medyada bununla alakalı YALAN bilgiler dönmekte) Fakat 2pm üyeleri, Jaebeom'un albümden ismini, sesini silmedikleri gibi emeği olduğu için o albümün satışından kazanılan bütçeyi 7 eşit şekilde bölerek Jaebeom'a hakkını vermişler, eğer isterse gruba da dönebileceğini söylemişlerdi.

Yani anlayacağınız ne kimse "Annesi tarafından bana emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğüm bir kadının annelik etmesine şiddetle karşıyım ama" demiş ne de kimse lipgloss Nihal gibi bayılmıştı.

ÜYELER

JunK.jpg

JunK
(Ana Vokal)

Kim Min Jun
15 Ocak 1988, Daegu / GK
Önceden adı Junsu'ydu fakat 2012 yılında değiştirerek Min Jun yaptırdı.
2 çocuklu bir ailenin büyük çocuğu ve 2012 yılında babası vefat etti.
Dong-ah Institute of Media and Arts'da lisans, Kyunghee Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı.
Kitap okuma, özet ve deneme yazma alanlarında 70'in üzerinde ödülü vardır.
Söz yazarlığı ve beste konusunda 2PM'in en iyisidir. CEO Park Jin Young'dan sonra JYP sanatçılarına şarkı yazma ve besteleme görevi ona aittir.
Korece, Japonca ve İngilizce biliyor
İlk solo teklisi: Alive (2011)
Japonca solo albümü: Love & Hate (2014)
Love & Hate Konser turnesi, Japonya'nın "En İyi On Konser" listesinde yer almaktadır
İkinci Japonca albümü Love Letter (2015), Japonya'nın en önemli müzik listelerinden biri olan Oricon'a birinci sıradan giriş yapmıştır
İlk Korece albümü: Mr. No (2016)
Üçüncü Japonca albümü No Shadow (2016) da Oricon'da yine birinci sırayı almıştır
İkinci Korece albüm: 77-1X3-00 (2017)
2pm için yazdığı ilk ana parça Go Crazy, ikincisi ise My House'dur
2018 – 2020 yılları arasında askerlik görevini tamamlamıştır
Hayatını paylaşmak istediği kişi "Çalışkan ve kariyerinde başarılı olan bir kadın" olmalı demiş kendisi


nichkhun.jpg

Nichkhun
(Vokalist, Grubun Yüzü)

Nichkhun Buck Horvejkul
24 Haziran 1988, Rancho Cucamonga / CA
4 çocuklu bir ailenin ortanca erkek çocuğudur (Nichan – Nichkhun – Yanin – Cherreen)
Etnik köken olarak (Farklı dönemlerden) annesi de babası da Çinli fakat babasının soyunun bir tarafı Çin'den gelirken Tayland'a karışmışlar, annesinin soyunun bir tarafı Tayland'dan gelirken Çin'e karışmışlar ve annesinin aynı zamanda İngiltere ile bağlantılı soyağacı vardır. O yüzden Nichkhun, etnik köken konusunda pek konuşmayı sevmiyor. Çok karma bir soyağacına sahip.
Varlıklı bir aileden geldiği için ona Kore'de "Tayland Prensi" denmektedir.
12 yaşından sonra bir buçuk yıl Yeni Zelanda'da eğitim görmüş ve sonra diğer eğitimleri için tek başına Kaliforniya'ya taşınmıştır. 2006 yılında da JYP stajyeri olarak Kore'ye geçiş yapmıştır.
2009 yılında Tayland hükümeti tarafından askere çağırıldı (Tayland – Amerika vatandaşı çünkü) fakat birkaç prosedürü tamamlaması ardından muaf oldu.
Gitar ve piyano eğitimleri almıştır
Tayland Dili, Çince, Korece, Japonca, İngilizce ve Fransızca biliyor
Söz yazarlığı yapıyor ve Oyunculuk eğitimi almıştır
SNSD üyesi Tiffany ile yaklaşık dört yıllık bir ilişkileri oldu
"İşini iyi yapan ve geleceğe dair iyi bir dünya görüşü olan bir kadın" ile hayatını paylaşmak istermiş


taecyeon.jpg

Taecyeon
(Vokalist, Rapper, Grubun Yüzü)

Ok Taec Yeon
27 Aralık 1988, Seul / GK
2 çocuklu bir aileinin küçük çocuğu
Ailesi ile beraber 7 yıllığına Amerika'ya taşınmışlardır (Askere gidene kadar ABD vatandaşlığı vardı fakat askere gidebilmek için o vatandaşlığından vazgeçti)
Korece, İngilizce ve Japonca biliyor
Ablası Jihyen'in zoruyla 17. Yaş gününde JYP seçmelerine katılmıştır (Teşekkürler Jihyen abla)
İkinci nesil erkek grupları arasında şüphesiz en sevilen ve en beğenilen kişi Taecyeon. Netizenlerin, Koreli kadınların ve erkeklerin göz bebeği. Yediden yetmişe gönüllere taht kuran O isim.
10 yıllık JYP sürecine 2018 yılında son vererek kariyerinin geri kalanını başka bir şirkette geçirmeye karar vermiştir fakat 2pm ile etkinliklerine devam etmekte, hâlâ grubun resmi üyesidir.
Söz yazarlığı (özellikle kendi kısımlarını) yazma konusunda 2pm'in güvenilen üyelerindendir
En korkunç hayranlara sahip olan kişi de haliyle Taecyeon'dur. Bu yüzden bir dönem sıkı tedbirler eşliğinde aktivitelerine devam ediyordu.
Junho ile bilek güreşi yaparken omuzu kırılmış ve bu yüzden ameliyat olmuştur
2pm adına iki ana parça yazıp bestelemiştir; Promise (I'll be) ve Gentleman's Game
Askere gittiğinde Kore Hükümeti tarafından örnek bir vatandaş olarak onurlandırılmış ve terfi alarak Çavuş olmuştur
Ok Cat şirketinin sahibi
"Önceden kısa ve sevimli kadınlardan hoşlanırdım ama artık yaş aldıkça olgunlaştım, idealleri unuttum, Herkes kalbimi çalabilir" diyor kendileri ve ünlü olmayan bir sevgilisi var, evlilik planları yapılmakta


wooyoung.jpg

Wooyoung
(Ana Dansçı, Lider Vokal)

Jang Woo Young
30 Nisan 1989, Busan / GK
İki çocuklu bir ailenin büyük çocuğu
Grubun maknae-line abisi ve fazla hareketli bir kişilik. Eğer ellerini bağlarsanız ne şarkı söyleyebilir ne de konuşabilir.
Grup içerisinde ilk solo çıkışı yapan üyedir: 23, Male, Single (2012)
Japonca teklisi: R.O.S.E. (2015)
Korece, Japonca ve Nichkhun ile Taecyeon sayesinde İngilizce biliyor
Nichkhun ile birbirlerine 'ikiz' diye hitap ederler. Bir elmanın iki yarısından farkları yoktur. Birbirlerini pahalı hediyelerle şımartırlar.
Bir ara Stendhal Sendromu'na yakalanmıştı fakat doğru ve düzenli tedavi yöntemleri ile bunu atlattı
JYP sanatçılarının dans eğitimlerini, koreografi oluşumlarını takip eden ve yönlendiren kişidir
"Beni anlayan bir eş" istediğini söylüyor


junho.jpg

Junho
(Ana Vokal, Lider Dansçı)

Lee Jun Ho
25 Ocak 1990, Seul / GK
İki çocuklu ailenin küçük çocuğu
6,000 stajyer arasından birinci gelerek JYP'ye katılmıştır
Altı tane kedisi var (yedincisi de kendisi)
Korece ve Japonca biliyor
İlk Japonca albümü: Kimi no Koe (2013)
İkinci Japonca albümü: Feel (2014)
Feel albümü Japonya'da direkt liste başlarına yerleşen bir albümdür
Üçüncü Japonca albümü: So Good (2015)
İlk Korece albümü: One (2015)
İkinci Korece albüm: Two (2019)
2019'un Şubat ayı itibariyle Kore Müzik Telif Hakkı Derneği'nde 100 şarkıya ulaşan sanatçı olmuştur
Nichkhun ile birlikte farklı dallarda gönüllülük projelerine katılmakta ve dünyanın farklı bölgelerinde görev almaktalar
JunK ile "Jun kardeşler" lakabını takmışlardır ve grup için söz yazarlığı, beste konusunda beraber çalışırlar
"Beni anlayan ve yanında rahat olabildiğim bir kadın hayatımda olsun isterim" demiş


chansung.jpg

Chansung
(Rapper, Maknae)

Hwang Chan Sung
11 Şubat 1990, Seul / GK
İki çocuklu bir ailenin küçük çocuğu (hayata maknae olmaya gelmiş)
Evli, bir çocuk babası ve bir de kedisi var
Sejong Üniversitesi'nin Sinema bölümünde yüksek lisans yapmıştır
Korece ve Japonca biliyor
Taekwondo ve Kumdo'da rütbeli
Kendi kurduğu bir fitness merkezi vardır
Grup evinden kendi evine çıkan ilk üye çünkü hiçbir yere sığamamasıyla biliniyor, biraz da sakar
Oyunculuk eğitimi almıştır. Söz yazarlığı vardır ve dans konusunda Wooyoung ile Junho'dan sonra gelen en önemli isimdir​


Grup Başarıları ve Diskografisi

Again and Again;
Çıkış gününde Cyworld, Hanteo, Melon, Oricon, Mnet, Muse müzik listelerinde birincilik
4 ödül

Hate U;
MCountdown ve Music Bank liste birinciliği
1 ödül

Heartbeat;
MAMA'da En İyi Erkek Grubu ödülü
MAMA'da Yılın Sanatçısı ödülü
(Jaebeom'un ayrılma dönemi olmasına rağmen kazanılan ödüller ve üyeler performans sırasında Jaebeom'un yerini boş bıraktılar. O da varmış gibi sahnenin yedi ışığı da yandı ve onun lineları kesilmedi)
Şarkının üzerinden üç hafta geçmiş olmasına rağmen bütün Kore listelerinde bir numara olmaya devam etti ve üç ödül daha aldılar.
Ayrıca 57bin oy ile Heartbeat "Yılın Şarkısı" seçildi

Without U;
Bütün Kore listelerinde birincilik

What's Your Celebration;
FIFA Dünya Kupası için yapılan şarkı. Bütün gelirler Afrika'daki çocuklara bağışlandı.

Dont Stop Cant Stop ile ilk solo konser;
Bilet ilk dakikada tükendi

Still 2:00PM;
İki hafta boyunca listelerde birincilik
Billboard Dünya Albümler Listesi 13.lüğü (Bu listeye giren böylesi başarıyla İLK Koreli Erkek Grup, 2PM'dir. Hem de ABD'de hiçbir promosyon yapmadıkları halde)
En Popüler Asyalı Şarkıcı ödülü (10. Mandarin Ödülleri, Çin. Bu ödül töreninde performans sergileyen ilk Koreli sanatçı da 2PM'dir)
Japonya'da ilk haftasında yüksek satış, Oricon'a 26. Sıradan giriş

Hands Up Asia Tour
Kendi dönemlerinin en yüksek katılımlı konser turnesini gerçekleştirdiler (+160bin kişi)

Republic of 2PM
Oricon'a 4. sıradan giriş (Still 2:00PM'in rekorunu egale etmişti) ve ilk hafta +52bin satış
Japonya'da en büyük satış yapan Koreli sanatçı oldular
100bin konser bileti 1 dakika içinde tükendi
Yıldönümlerine özel 25bin kişinin katılımıyla fan buluşması düzenlendi
Grubun o seneki Japonya kazancı yaklaşık 12 milyon dolar

2PM Best in Korea 2008-2011;
14 hafta boyunca Oricon'da kalarak 5. sırayı elde etti

2PM Member's Selection;
Gaon'da birincilik
Çıkış anından yıl bitimine kadar +20bin kopya satışı
Tokyo'da arka arkaya altı kez performans sergileyen ilk grup oldular (14.500 kişilik stadyumda 6 gün üst üste konser)

Beautiful;
Yayınlandığı gün +73bin satış
Oricon'da ikincilik
Combined'de ikincilik

Legend of 2PM;
İlk hafta +64bin satış
Bütün albümün Oricon birinciliği ve dokuz hafta boyunca birincilikte kalması
Tokyo Dome'da 2 günde 110bin kişinin katılım gösterdiği konser turu

Grown;
Japan Tower Records birinciliği
Billboard Dünya Albümlerine promosyon olmadan yeni bir giriş; üç hafta boyunca ilk onda kalmayı başararak 6.lığı korudu
ADTOY, Billboard tarafından "Yılın En İyi K-Pop Şarkıları Listesi"nde yer aldı

Winter Games;
Billboard Japan birinciliği

Genesis of 2PM;
İlk hafta +62bin satış
Yedi hafta boyunca Oricon birinciliği

Go Crazy;
MV çekimi sırasında yangın çıkması üzerine ertelendi
Billboard Dünya Albümleri Listesi'ne üçüncü giriş, yedinci sıra

Midaretemina;
Japan Hot 100'de birincilik

Go Crazy Konser Turnesi;
Kendi alanlarının en büyük konser turnesi

Guilty Love;
On hafta boyunca süren Oricon birinciliği, +62bin satış

No.5;
Gaon'da birincilik
Billboard'da üçüncülük
Oricon'da on dördüncülük
+60bin satış

Galaxy of 2PM;
Oricon'a zirveden giriş, yedi hafta süreklilik
+122bin satış

Gentleman's Game;
Billboard Dünya Albümleri Listesi'nde iki hafta süren on birincilik

Diskografi

Hottest Time Of The Day (Mini Albüm)
Only You (Tekli)
2:00PM Time For Change (Mini Albüm)
1:59PM (Albüm)
My Color (Tekli)
Tik Tok (Tekli)
Open Happiness (Tekli)
Follow Your Soul (Tekli)
Don't Stop Can't Stop (Mini Albüm)
What's your Celebration? (Tekli)
Cabi Song (Tekli)
Thank You (Tekli)
Fly To Seoul (Tekli)
Nori For U (Tekli)
Still 2:00PM (Albüm)
Take Off (Mini Albüm)
Hands Up (Albüm)
I'm Your Man (Mini Albüm)
Ultra Lover (Mini Albüm)
Republic of 2PM (Mini Albüm)
2PM Best In Korea 2008 – 2011 (Albüm)
The Member's Selection (Albüm)
Beautiful (Mini Albüm)
Share The Beat (Tekli)
Masquerade (Mini Albüm)
Legend of 2PM (Albüm)
Grown (Albüm)
Give Me Love (Mini Albüm)
Grown Grand Edition (Albüm)
Winter Games (Mini Albüm)
Genesis of 2PM (Albüm)
Go Crazy! (Albüm)
Midaretemina (Albüm)
Guilty Love (Mini Albüm)
2PM of 2PM (Albüm)
No.5 (Albüm)
Higher (Albüm)
Issho Ni Sugoshita Jikan (Tekli)
Galaxy of 2PM (Albüm)
Gentleman's Game (Albüm)
Must (Albüm)
With Me Again (Albüm)

Bilgilerin çoğu zamanında bizzat çevirisini ve takibini yaptığım haberlerden ezberimde kalanlar. Wikipedia üzerinden teyit ettiklerim de oldu.

Favori üyeniz kim?
Favori 2pm şarkınız nedir?
Tanıtım'da görmek istediğiniz başka grup var mı?
 

Arven

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
910
Tepki
2,414
Puan
148
Aaaa ben Taecyeon çok seviyorum hem Vincenzo hemde ghost lets fight da çok beğenmiştim aklı başında ,olgun ve iyi bir insan gibi geliyor bana
Bı de junho çok beğeniyorum çok yakışıklı çocuk
Favori şarkılarım ;
 

Arven

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
910
Tepki
2,414
Puan
148
Nasıl alışkınsam etki etmedi şlsfkaşdkg

Bir bilgi daha: Koreli ebeveynler kızlarını bir dönem 2PM konserine göndermemişler ve sebebi sorulduğunda da "Çünkü onlar s*pık" demişlerdir slfkşadskgs (Sahnede gövde gösterisi yaptıkları için)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:


Hoş geldin aramızaaa! Bsidelara da bakmanı öneririm 💕
Bı ara biri bı tane bside önermişti bakmıştım ama uzun zaman oldu geçen yıldı sanırım o yüzden çok hatırlıyorum
 

marin

Trainee
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
241
Tepki
639
Puan
22
Ay ay ay 2PM tanıtımı gelmiş 😍😍😍 Emeğine sağlık. Çok detaylı ve kaliteli bir tanıtım olmuş ❤ Kendilerini Dream High izledikten sonra keşfedenerdenim bende. Hatta tüm JYPE ailesine Dream High ile bağımlı oldum. Hem grup hem solo olarak çok başarılı olan nadir gruplardan. Yavaş yavaş ailelerini de kuruyorlar. Nereden baksan ideal grup 🤭
En sevdiğim üye sürekli değişiyor benim aslında ama Junho ilk biasım olur. En sevdiğim şarkılarına I'll Be Back diyebilirim. Bu şarkının türü tam olarak nasıl tanımlanıyor bilmiyorum ama artık yok sanki böyle şarkılar.
 

Müstesna

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
511
Tepki
1,878
Puan
90
Dream high ile tanıdığım grup 2pm. Hatta 2am ve 2pm'in olayını hiç anlamıyordum. Yakın zamanda çözdüm 😅 (pek kafada yormamıştım önceden). Dream high ile ilk tanıdığımda woo young'u çok sevmiştim. Şuan hepsini az çok seviyorum ama woo young'un yeri ayrı ben de ilk onu sevdiğim için olsa gerek. Chansung'u da ayrı severim. Tatlı biri. Junho zaten anlatmaya gerek yok.😍
Performanslarını izlemeyi sevdiğim gruplardan biridir 2pm. En sevdiğim şarkıları my house sanırım. Genelde hit olan şarkılarını biliyorum bir de en son geri dönüş şarkılarını dinliyorum. A.d.t.o.y yi de severim.
 
Üst