Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Ive Ve Skz Olayı

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,084
Tepki
7,306
Puan
339
Eveeeet. Son zamanlarda Divelar ve Stayler arasındaki gerginliği bir çoğunuz biliyordur. Bu olaylar hakkında düşüncelerimi yazmak istedim. Öncelikle selam verme olayı hakkında konuşalım. Chan o selamı verdiği zaman Ive selamı görmemiş olabilir bu gayet olası bir durum. Bazıları hemen sanki bilerek selam vermediler gibi davranıyor. Olayın kesinliği hakkında bir şey bilemeyiz. Chan da yayında o açıklamayı yaptıktan sonra ister Ive'dan bahsediyor olsun, ister başkasından bahsediyor olsun hemen Ive'a söylüyormuş gibi algılamak ve linç yağmuruna tutmak yanlış. Şu Skzoo olayına gelecek olursak bence çalıntı değil. Evet, esinlenmiş olabilirler. Ama sonuçta birçok grubun böyle peluş oyuncakları yok mu. Oyuncaklar sadece Stray Kids'e özelmiş gibi davranıyorlar. Hem bence Minive gayet tatlı ve adı da yaratıcı. Wonyoung ve Hyunjin'in koreografi olayına gelecek olursak Wony'nin Hyunjin'in omzuna dokunması zaten koreografinin bir parçasıydı. Siz buna taciz deseniz bile Hyunjin hiç de rahatsız olmuşa benzemiyordu. Ayrıca bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Wonyoung ve adını hatırlamadığım bir üyenin konuşma olayına gelecek olursak evet, öyle çilek yemesi veya öyle konuşması size cringe gelmiş olabilir. Ama bu onların pick me olduğu anlamına gelmez. Pick menin gerçek anlamı karşı cinsi etkilemek için hemcinsini aşağılamaktır. Lütfen pick menin gerçek anlamını bilmeden ona buna pick me diye sallayıp durmayın. Sizler bu konular hakkında ne düşünüyorsunuz duymak isterim. Saygılar.
 

Lilac

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
566
Tepki
1,350
Puan
69
Peluş oyuncak olayını bilmiyorum. Onun dışındakilerde sana katılıyorum ve artı olarak şunu eklemek istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam cahan özür dilemişti, buna rağmen bazı hayranların laf atmaya devam etmesi çok kötü. Buna son vermeliler bir an önce.
 

dygu

Trainee
Katılım
16 Haz 2023
Mesajlar
37
Tepki
200
Puan
8
2 gundur bu olayi konustugumuz icin gorecek halim kalmadi ama duramiyorumda😭 ive gormemis olabilir selam vermeyi cokta takmiyorum acikcasi xhan da yurtdisinda buyumus sanirim bu kadar dikkat etmesi sasirtti yayinda fanlarina soylemesi tamamiyle kendi hatasi kitlesinin buyuk oldugunu da biliyor ve 26 yasina gelmis bazi seylein farkinda oldugunu dusunuyorum ama bu muhabbet sıktı artık hala toxiclik yapmalari komik sadece
 

Sweet Mimosa

Fanbase Starter
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
1,401
Tepki
3,903
Puan
210
Kaç ay geçti olaydan ama hala devam ediyor.Allah ailelerine sabır versin böylelerinin.Ben şahsen bu kadar uzayacağını düşünmemiştim çünkü uzayacak bir olay değil aslında.Boyle devam ederse bir de şey olma ihtimali var mutlaka bir gün bu iki grup bir music show unda karşı karşıya gelecek.Olay yine büyüyeyecek
 

Nora

Rookie Idol
Katılım
16 Haz 2023
Mesajlar
354
Tepki
1,412
Puan
119
Fırsat buldukça kızları takipleyen biriyim. Olay tam bitiyor diyorum bak yine buraya konu açmışsınız 😊
Selamlama mevzusunun bu kadar büyümesinin sebebi ne yazık ki Stayler. Adamın söylediği bişeyin peşine düşüp terör estirdiler sonra da mağdur gibi davranıyorlar. Chan kendi fandomunun başlattığı şey yüzünden özür diledi. Kızlara +18 editler yapmaya kadar sürdürdüler olayı. Ve kızların fandomu karşılık vermesin istiyorlar. Hem suçlular hem güçlüler.

Minive karakterleri ayrı bi saçma mevzu. Ördek karakteri Blackpink üyelerinin birinde de var. Köpek, tavşan Monsta X üyelerinde de varmış. Kimlere ait bilmiyorum. Çok random şeylerden bu kadar yaygara koparmayı nasıl becerdiler şok edici cidden.
 
Son düzenleme:
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,084
Tepki
7,306
Puan
339
Kızlara +18 editler yapmaya kadar sürdürdüler olayı. Ve kızların fandomu karşılık vermesin istiyorlar. Hem suçlular hem güçlüler.
+18 shoplar yaptıklarını bilmiyordum 😢. Şu shop olayı da çok saçma zaten. Ve cidden anlamıyorum sanki Ive, Skz üyelerinden birini öldürdü. Saldırıya geçmek için hazırda beklemişler cidden. Toksik fanlar kapatılsın. O kadar saçma sebeplerden dolayı linçliyorlar ki birbirlerini
 

Nora

Rookie Idol
Katılım
16 Haz 2023
Mesajlar
354
Tepki
1,412
Puan
119
Saldırıya geçmek için hazırda beklemişler cidden. Toksik fanlar kapatılsın. O kadar saçma sebeplerden dolayı linçliyorlar ki birbirlerini
Erkek grubu fanı hemcinslerim beni ciddi ciddi ürkütüyor. Bi de Koreliler bu kadar üzerinde durmadı bu selam verip vermemenin. Bizimkiler Korelilerden çok Koreli gibi davranıyor.
 

ask

Fanbase Starter
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
1,625
Tepki
4,550
Puan
114
Yazdıklarına ek olarak bu olayda kim daha çok zarar gördü yarışı yapmak da saçma geliyor bana. Wony Stay'lerden laf yediyse, Chen de Dive ve Stay antileri tarafından linç yedi. İki tarafında yaptığın da büyük büyük yanlışlar yoktu ama sonuç ikisi için de kötü oldu. Fandomlar artık bu konuyu kendi içlerinde bitirmeli.
Ama bang chan kendi sozleri yuzunden linc yerken Ive durduk yere birrrr ton bir sürü nefret videosu yorumu aldı. Etraf Wonyoung çileğini bitirsin yorumlarından gecilmiyor
 
Konu Sahibi
Haney 🍯

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,084
Tepki
7,306
Puan
339
Omza dokunma olayı ne ilk defa duydum bi tacizci demedikleri kalmamıştı kıza sırada ne var acaba fkfjnf
Adını hatırlamadığım bir etkinlik vardı. Orda birkaç idol vardı işte, şarkı söyleyip dans ediyorlardı. Orda da Wony'nin Hyunjin'e dokunması gerekiyordu. Sonra stayler Wony, Hyunjin'i taciz etti diye uydurdular JSJDJDJFKFKFKKFG
 

ask

Fanbase Starter
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
1,625
Tepki
4,550
Puan
114
Wony ondan önce de bu tarz laflara maruz kalıyordu ki zaten? Ben neredeyse her fandomdan Wony'e laf edeni gördüm. Chan'den sonra sadece belirli bir fandomun gündemi oldu işte. Yoksa onun öncesinde de Wony'i baş tacı ettikleri yoktu.
Evet de bu olayla asiri artti hem diger kizlar da asiri nefret almaya basladi boylece
 

Hellobaby

Fanbase Starter
Katılım
2 Haz 2023
Mesajlar
293
Tepki
806
Puan
27
Chan söylemekle hata yaptı ama özür dilediği anda olay idollerden çıktı. Bu konuda chana hatalı olduğunu yazdım ama artık bu olayı yüzünden chana sürekli laf söylenmesini doğru bulmuyorum. Fanların yaptığı olayları idollere yıkamayız. Her grupta iyi ve kötü olmak üzere bir sürü fan bulunuyor. Bu kişilerin linçlediği her kişi için idollere laf söylesek tüm idollerden nefret etmek gerekir.
 

Uaua

Trainee
Katılım
3 Tem 2023
Mesajlar
88
Tepki
218
Puan
11
Genel olarak chan'ın sanki kendisinin o konuyu bilerek açıp doğrudan ilk bundan bahsetmiş gibi yapılması benim hoşuma gitmemişti. Genel olarak diveların yaptıklarının da göz ardı edilmesi de çok saçma. Ölüm tehditleri, intihar düşünceleri ilgili şarkısını paylaşıp zamanında bunu yapmalıydın fln demeleri, pedo iftiraları, body shamingler, fotoğraf ve video editlemeler, kendisini güvensiz hissettiği şeylerle dalga geçmeler, ailesine kız kardeşine kadar varan nefret söylemleri.... Samsung etkinliğinde bangchan ve Wony etkileşim verirse şöyle linçleriz böyle yaparız fln tarzı dmleri ifşalanmıştı. Stayleri savunmuyorum onların yaptıkları da ortada ztn ama diveların yaptıklarını savunanları fln görünce onları pek samimi bulmuyorum. Doğrudan şu stay şu dive demeden nefret yorumlarına karşı tepki verilmeli diye düşünüyorum ama millet yok önce şu başlattı o da bunu dedi falanın derdinde. Peluş ve dans olayı ztn saçma. Konsept fln bile kavgalarını çok Cringe bulan biri olarak Peluş kavgası..... Her neyse... Çilek yemeyi de sanki sadece stayler kızın o videosu ile dalga geçmiş gibi anlatılması saçma o çok daha eski Bi olay değil mi? Millet fwlarda kullanıyor şu "diveuuuu" videosu tarzı bişi daha çok.
 

Benzer konular

Üst