Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Jenerasyon Geçişlerini Sağlayan Gruplar, Kapattıkları Jenerasyonun Grupları Sayılmaz Mı?

romo

Trainee
Katılım
5 Haz 2023
Mesajlar
174
Tepki
217
Puan
11
Daha önce tartışıldı mı veya tartışmaya değer görüldü mü bilmiyorum. Aklıma geldi ve başlık açayım dedim. EXO 3.jenerasyonu başlatan grup olarak kabul ediliyor Growl ile. Ancak çıkış yaptıkları jenerasyon 2.jenerasyon. Bu onları 2.jenerasyon grubu yapmaz mı? Aynı şekilde Itzy & Gidle gibi 2018-2019 çıkışlı grupların 3.jenerasyon sayılması gerekmez mi?
 

BobaTea

Fanbase Starter
Katılım
10 May 2023
Mesajlar
984
Tepki
2,627
Puan
55
Onlar başlattığı için ve arkasından gelen gruplar genelde onları örnek aldığı için başlattıkları jenerasyondan sayılmaları daha mantıklı bence. Itzy'den sonra onlara benzer konseptle çıkış yapan bir sürü 4. jenerasyon kız grubu olmuştu mesela.
 
Ü

Üye silindi 192

Hiçbir grubun jenerasyon başlattığını düşünmüyorum. Belirli bir kriter olsa bile bir süreden sonra o kriter yine çok kolay denecek bir başarıya dönüşüyor, jenerasyon olayı yıl bakımından olabilir bence başarıya göre olursa başlatan mantıken ondan sonrakilerden daha başarılı olmak zorunda ve onlara yön vermelidir ama böyle bir grup hâlâ yok bana göre, neredeyse her grubun bir eksiği mutlaka oluyor.
 
Ü

Üye silindi 192

Pek doğru gibi gelmedi bana bu fikrin.Kendilerinden önceki gruplara göre bir farkları oluyor zaten bu grupların.Aynı zamanda yeni bir grup olmalarına rağmen büyük hit çıkardıkları için bir dönüm noktası sayılabilir.
Bilemedim şimdi elbette doğru da olabilir lakin Bigbang gibi kişilere "jenerasyon açtılar" demezdim, EXO ve BAP evet ama bu grup hayır.
 
Ü

Üye silindi 192

Bigbang skandalları olmadan önce de dinlediğim bir grup degildi hiçbir zaman fanları olmadım yani ama baya kitlesi vardı,bircok kpop grubu etkilendi bence konseptlerinden.Jenerasyonunda en başarılı grup bile denilebilir.
Yani evet ama bence jenerasyon açmak aynı zamanda kendin üretmek ve bir yerden bir şey alıyorsan bile yalan söylemeyip örnek de olmak demektir. Mesela Exo şarkılarını kendileri yazıp konseptlerini Kpop'tan almışlardı ama Bigbang beatlere kadar Amerikan rap endüstrisini kopyalayıp bizim diyordu bu yüzden bana pek doğru gelmiyor ama tabi herkesin fikri farklıdır ve saygı duyulmalıdır <3
 

52Hertz

2025'e kadar depresyonda
Trainee
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
247
Tepki
993
Puan
103
Mesela star kids 2018 çıkışlı onlardan iki yıl önce çıkan BP ise 3.jenerasyon sayılırken onlar 4.sayiliyor garip bence nj aespa vs bence 4. Olsa bile 2018 li veya 2019 çıkışlılar yeni nesil oluyor garip bir durum analam veremedim ben genel olarak nesil işine anlam veremiyorum
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Evet evet 2018 alınırsa eğer daha mantıklı oluyor global açısından
2018 3.jenerasyonun zirve yılların dan biri 4.başladı diyemeyiz ya da 4.olaya giriş yapsa bile o yıl imkansız ki güçlü bir hâkimiyetleri yoktu bence gerçekten sektörde biz geldik dedikleri zamanlar 2020 ve sonrası
 

Benzer konular

Üst