Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Soru Kendini Geliştirmiş Bir İnsan

karinaa

Trainee
Tepki
236
Selaam arkadasslaar
Siz kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz acaba ? Bu hem akademik olabilir hem insani olarak olabilir hem kültürel olabilir vsvs her şey. Yani kendini yetiştirmiş bilgili bilinçli bir insan olmak ister bence herkes özellikle 25 yaş ve sonrası. Bunun temellerini şimdilerde attığımızı düşünüyorum.

Dil kursu, konferanslar, spor, hobi, topluluk vsvs. Bunlardan neler yapıyorsunuz ? Genel olarak belli gün ya da hafta rutinleriniz var mı ? Kendinize bos vakitlerinizde neler katarsınız ve nasıl faaliyetlerde yer alirsiniz.

şahsen ben bu bilince yeni yeni girdiğim için çok bir şey sayamam ama fitness/pilatesle ilgileniyorum dans kursuna gitmek de istiyorum ve bu ara felsefe kitaplarına merak da saldım. Ayrica bölümümden dolayı da 2.dil öğrenmek istiyorum ama cok vakit alacagından online bir kurs düsünüyorum. Sizler de yazin hem kafamızda belki yeni fikirler olusuur

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253
1) imdb'ye göre ilk 100 listesindeki dizi filmleri izlemek
2) farklı müzik çeşitlerinin kült eserlerini ve sanatçıları hakkında genel bilgi sahibi olmak.
3) dünya mutfaklarından damak tadına uyan bir kaç tarif öğrenmek.
4) çay, kahve, kokteyl gibi içeceklerin çeşitleri yapılışı
5) iran, hint, fransız filmleri gibi çok belirgin sinemada iyi olanlardan konuşabilecek kadar bilmek
6) dünya tarihi (savaşlar, dış politika, kim kimle iyi kötü)
7) türkiye içindeki festivallere, fuarlara gitmek (imkan varsa yurtdışı)
8) edebiyat alanında birikimli ve sıralı ilerleyip o ülkenin edebiyata bakışı, etkisi hakkında konuşabilmek (ingiliz, rus)
9) markalar, moda, makyaj teknikleri, dekorasyon ile ilgili yt/insta/pinterest takibi
10) afad gönüllülüğü, amatör telsizcilik, amatör denizcilik gibi teknik hobiler
11) temel cilt bakımı içerikleri hakkında bilgi, düzenli kan tahlili ile alınacak vitamin, mineral, hormon dengesi ve sağlıklı beslenme, reformer
12) bulunduğun şehre göre tiyatro takibi ve önyargın varsa bile opera, bale, yaylı-vurmalı çalgılar ile ilgili konser deneyimi

Müstesna

Fanbase Starter
Tepki
1,302
Açıkçası kendimi geliştirmek istesem de fazla tembelim. Özellikle de dil konusunda.
ama kültürlenme açısından bir çabam da yok değil. kitap okumaya çalışıyorum. Sosyoloji mezunuyum. özellikle alanımla ilgili kitapları okumaya çalışıyorum. (Sosyolojiyle ilgilenince zaten birçok alanla ilgili de bilgi ediniyorsunuz az çok). Kitaplarda ya da herhangi bir yerde gördüğüm anlamını bilmediğim kelimelerin anlamına mutlaka bakar öğrenirim. (telefonumda Türkçe sözlük hep vardır.)
Bir konuyu merak ettiğimde ilk olarak akademik makalelere, yapılmış araştırmalara bakarım. ne youtube ne de sosyal medya ya da herhangi bir web sitede (eğer o alanla ilgili bilinen bir web site değilse) aramam.
Televizyonda zaten genelde mecburen ya belgesel ya da tartışma programı izlediğim için istemesem de genel kültür anlamında kendime bir şeyler katıyorum. 😅
ayrıca izlediğim en ufak boş diziden bile sosyolojik ve kültürel şeyler çıkarmaya çalışırım. zaman zaman da onları da araştırdığım olur.
Ayrıca halk eğitimde ilgimi çeken kurslara gidiyorum. İşaret dili, grafik tasarım, çocuk gelişimi, özel eğitim uygulamaları gibi birçok farklı kursa gittim. Başvurduğum kurslar açıldıkça gitmeye de devam ediyorum.

Konu Sahibi
karinaa

karinaa

Trainee
Tepki
236
Bence insanı en çok geliştiren şey felsefeyle ilgilenmek 👍 hayata farklı bir açıdan bakmaya başlıyorsun
Buna kesinlikle katılıyorum ve özellikle bilen biriyle konuşmak daha da iyi oluyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

çok klişe gelecek ama ben merak ettiğim konuyu önce youtube'da araştırıyorum kalclkahcnalckbouahc yani bence ilk iş konuyla halihazırda etkileşimde olanlardan bilgi toplamak. sonra duruma göre stop veya devam
Aslında çok çook mantıklı başta bir fikir edinmek

Özellikle dil öğrenmeye çabalarım
Şu sıra mezuna kaldığımdan ötürü pek vakit ayıramasam da İngilizce'ye ek olarak Fransızca öğrenmeye çalışıyorum.
Sonra kitap okumaya çok önem veririm.Özellikle dünya klasikleri
Ayrıca müzik aleti çalabilmek istiyorum.Taa küçüklükten girişimim olmuştu piyano öğrenmeye başlamıştım ama sonra çeşitli sebeplerle aksadı fakat tekrar başlamak ve iyice öğrenmek istiyorum.
Ha bir de uzay,tarih ve klasik sanata(rönesans vs) ayrı bir ilgim var boş vakit buldukça okumalar yapmaya çalışırım.
Galiba bu kadardı😅
Daha ne olsunn gayet yeterli

Bi çok kursa gittim açıkçası diksiyon, münazara, boks işaret dili ama bitirebilfğim tek kurs işaret diliyidi azimli olmak gerek ben çabuk sıkılıyorum diye yarıda bırakıyordum
Yarıda bırakmak hos bisey olmasada ne olursa olsun bircok seyi denemen bile cok büyük bir basari her şeyi deneyimlemeliyiz ki neyi sevdigimizi bilelimm

Bölümün nedir acaba? Hakkında biraz daha bilgi verebilir misin?
Merhabaa tabi vereyimm ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ^^ bizim bölümde artık ing bilmek pekte bir marifet sayilmadigindan 2. Dil istiyorum. Japonca veya almanca ikiside isime ileride yarayabilir diye düşünüyorum. Cünkü iyi bir is icin cok rekabet var maaleseff

1) imdb'ye göre ilk 100 listesindeki dizi filmleri izlemek
2) farklı müzik çeşitlerinin kült eserlerini ve sanatçıları hakkında genel bilgi sahibi olmak.
3) dünya mutfaklarından damak tadına uyan bir kaç tarif öğrenmek.
4) çay, kahve, kokteyl gibi içeceklerin çeşitleri yapılışı
5) iran, hint, fransız filmleri gibi çok belirgin sinemada iyi olanlardan konuşabilecek kadar bilmek
6) dünya tarihi (savaşlar, dış politika, kim kimle iyi kötü)
7) türkiye içindeki festivallere, fuarlara gitmek (imkan varsa yurtdışı)
8) edebiyat alanında birikimli ve sıralı ilerleyip o ülkenin edebiyata bakışı, etkisi hakkında konuşabilmek (ingiliz, rus)
9) markalar, moda, makyaj teknikleri, dekorasyon ile ilgili yt/insta/pinterest takibi
10) afad gönüllülüğü, amatör telsizcilik, amatör denizcilik gibi teknik hobiler
11) temel cilt bakımı içerikleri hakkında bilgi, düzenli kan tahlili ile alınacak vitamin, mineral, hormon dengesi ve sağlıklı beslenme, reformer
12) bulunduğun şehre göre tiyatro takibi ve önyargın varsa bile opera, bale, yaylı-vurmalı çalgılar ile ilgili konser deneyimi
Waow sen gerçekten olmuşsun bu işi halletmişsin😅😅😅😅😅

Açıkçası kendimi geliştirmek istesem de fazla tembelim. Özellikle de dil konusunda.
ama kültürlenme açısından bir çabam da yok değil. kitap okumaya çalışıyorum. Sosyoloji mezunuyum. özellikle alanımla ilgili kitapları okumaya çalışıyorum. (Sosyolojiyle ilgilenince zaten birçok alanla ilgili de bilgi ediniyorsunuz az çok). Kitaplarda ya da herhangi bir yerde gördüğüm anlamını bilmediğim kelimelerin anlamına mutlaka bakar öğrenirim. (telefonumda Türkçe sözlük hep vardır.)
Bir konuyu merak ettiğimde ilk olarak akademik makalelere, yapılmış araştırmalara bakarım. ne youtube ne de sosyal medya ya da herhangi bir web sitede (eğer o alanla ilgili bilinen bir web site değilse) aramam.
Televizyonda zaten genelde mecburen ya belgesel ya da tartışma programı izlediğim için istemesem de genel kültür anlamında kendime bir şeyler katıyorum. 😅
ayrıca izlediğim en ufak boş diziden bile sosyolojik ve kültürel şeyler çıkarmaya çalışırım. zaman zaman da onları da araştırdığım olur.
Ayrıca halk eğitimde ilgimi çeken kurslara gidiyorum. İşaret dili, grafik tasarım, çocuk gelişimi, özel eğitim uygulamaları gibi birçok farklı kursa gittim. Başvurduğum kurslar açıldıkça gitmeye de devam ediyorum.
Bence tembelim demene rağmen bunları yapmışsan daha tembel olmasan neler yaparsıın. Gayet iyisin bence. Ama dil konusunda hosuna giden bir dil bulursan hobi gibi geliyor inan banaa

Son düzenleme:

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Tepki
7,310
Merhabaa tabi vereyimm ben bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ^^ bizim bölümde artık ing bilmek pekte bir marifet sayilmadigindan 2. Dil istiyorum. Japonca veya almanca ikiside isime ileride yarayabilir diye düşünüyorum. Cünkü iyi bir is icin cok rekabet var maaleseff
Teşekkürler 💛