Bu konuda bir diyetisyen olarak konuşacak olursam ilk önce kilo takıntınızın ne boyutta olduğu ve neden kaynaklandığı cidden çok önemli. Psikolojik olarak tetiklenen yeme bozuklukları maalesef sadece kısa süreli değil uzun süreli olumsuz sonuçlara yol açıyor. Bu yüzden kendinizi iyi yoklayıp hayat kalitenizi düşürüyorsa bu durum psikolojik olarak yardım almanızı öneririm. Zayıflık ve kiloluk durumuna gelecek olursak demek isterim ki kime göre neye göre ? Tabii ki bizim de sağlık açısından kullandığımız aralıklar mevcut ama senin boyun şu senin kilon nokta atışı şu olmalı gibi bir durum değil. Bilimsel formülle bile belirli bir aralık çıkar. Ama genel uyguladığımız bilimsel formül yaş ve kiloyu baz alır. Ki bana kalırsa bu da yetersiz. Hepimiz farklı vücutlara farklı metabolizmalara sahibiz, farklı çevrelerde yaşayıp ailemizden farklı genetik etmenleri miras alıyoruz. Hormonlardan tut, stres, yaşadığımız duygu değişimleri, fiziksel aktiviteye yatkınlığımız, yıllardır alışılagelmiş beslenme tarzımız bile birbirinden o kadar farklı ki. O yüzden bu konuda kimse bir başka biriyle kıyaslanmamalı lütfen bunu siz de kendinize yapmayın. Fiziksel sağlığınızı ve psikolojik durumunuzu bozmuyorsa bir başkası diyor diye kendinizi kötü hissetmemelisiniz. Kilo vermek -eğer bir rahatsızlık eşil etmiyorsa- sanıldığından daha kolay. Zorlaştıran etmen irademiz, yaptığımız diyetin sürdürülebilir olmaması, kendimize yasaklar koymamız, kendi isteklerimizi göz ardı etmemiz oluyor. Bastırılmış şeyler bir süre sonra daha şiddetli bir şekilde dönüyor. Ne de uzun yazdım jfdgkjf