Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Korece Şarkı Söylüyor," Blackswan, K-Pop Hakkında Düşüncelerini Açıkladıktan Sonra Övgü Aldı

Hinata

Trainee
Katılım
4 Eyl 2023
Mesajlar
63
Tepki
37
Puan
43
1686766797-untitled-1.jpg


BLACKSWAN, son yıllarda "Koreli üyeleri olmayan Güney Kore'nin ilk K-pop kız grubu" olarak büyük ilgi topladı.

Grubun öncüsü aslında çok uluslu bir kız grubu olan 'Rania'ydı; Koreli üyelerin yanı sıra Taylandlı ve Vietnamlı üyelerden oluşuyordu. Ancak üyelerin sürekli ayrılması nedeniyle, 2020'de üç Koreli üye, Vietnamlı Leah ve Paturo üyeleriyle birlikte yeniden düzenlenerek BLACKSWAN olarak yeniden çıkış yaptı.

Daha sonra, tüm Koreli üyeler nihayetinde tekrar gruptan ayrıldı. Gabi, Sriya ve Nvee geçen yıl katıldı ve Leia sağlık sorunları nedeniyle tanıtım yapmayı bıraktı, bu durumda BLACKSWAN'ı dört üyeli bir grup haline getirdi.

Bazıları onlara "Neden K-pop olduklarını" soruyor. Son zamanlarda müzik endüstrisinde, Koreliler olmadan bir grupun gerçekten K-pop grubu olarak adlandırılıp adlandırılamayacağı konusunda bir tartışma yaşanmaktadır.




Ancak, grup "K-pop'in Korece şarkı söylemek, harika şarkılar ve dansları sergilemek olduğunu belirtti. Başka bir açıklamaya ihtiyaç var mı?" dedi. Sriya, Hindistan'da geleneksel ve modern dansı çalıştığını ve Bollywood'un yedek dansçısı olmak için hazırlandığını söyledi. Şunları açıkladı: "İlk kez yoğun koreografilerin ve şarkı söylemenin aynı anda sergilendiği bir K-pop performansını gördüğümde şaşırdım. Aslında Bollywood'da şarkı söyleme ve dans ayrılır. Yeni bir olasılık keşfetmiş gibi hissettim."

Kızlar, "K-pop'in kimliğinin tabii ki öncelikle Kore dilinde olduğunu" belirtti. Bu nedenle üyeler Koreceyi öğrenmek için çalışmalar yaptı. Fatou şunları açıkladı: "Diğer üyeler Koreceyi kitaplardan öğrendi, bu yüzden saygılı konuşabiliyorlar, ama ben Koreceyi arkadaşlar aracılığıyla öğrendim, bu yüzden zor." Ekledi: "Önemli bir yayın toplantısı için yapımcılardan biriyle rahat bir şekilde konuştuğumda neredeyse büyük bir hata yapacaktım."

BLACKSWAN'ın en son röportajını okuyan Koreli internet kullanıcıları, grup üyelerinin K-pop hakkındaki perspektiflerine etkilendiler ve Koreceyi öğrenmek için özverili bir şekilde çalıştıklarını takdir ettiler.

K-netizen yorumları arasında şunlar yer aldı: "Wow, iyi bunlar," "Şarkı gerçekten iyi," "Korece öğrenmeye çalışmaları oldukça etkileyici," "Bu, K-pop'in sadece bir tür haline geldiği süreç," "Söyledikleri doğru, Korece söylüyorlarsa bu K-pop. İngilizce söylüyorlarsa pop," "Şarkı güzel," "Şarkı çok K-pop," ve "K-pop hakkında söylediklerine katılıyorum."
 
Üst