Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Müslüman Genç Dehşet Saçtı

Ü

Üye silindi 192

Yeni bir olay değildir, 3. yılı yaklaştığı için yazılmıştır.


Maktul: Samuel Paty
Katil: Abdoullakh Abouyezidovich Anzorov
Yıl: 16 Ekim 2020
Yer: Éragny-sur-Oise, Île-de-France, Fransa



2020 yılında Fransa'da kan donduran ve büyük linç girişimi başlatacak bir olay oldu. Samuel Paty lisede çalışan bir öğretmendi ve o gün her zamanki gibi derslerine girmek için okula gitmişti. Konu ifade özgürlüğüydü. 2015 yılında Paris'te Müslümanların 12 kişiyi öldürdüğü ve yirmiye yakın kişiyi yaraladığı Charlie Hebdo olayından kalan Muhammed Peygamber karikatürünü okula getirip terör örgütlerinin Fransa'ya yaptığı darbeyi anlattığı iki öğrenci tarafından iddia edildi. Charlie Hebdo dergisi tüm dinlere, din adamlarına ve siyasetçilere karşı o dönemde karikatür ile dalga geçen bir dergiydi. Hz İsa ve Musa karikatürlerinden sonra Hz Muhammed ile ilgili de bir karikatür yapınca Müslümanlar Fransızları linç etmeye başladılar, Araplar şeriat istedikleri protestolar yaptılar ve en sonunda 12 kişinin ölümüne sebep olan darbe gerçekleşti. Fransa bu durumu "Barbar teröristlerin işi" diye nitelendirdi ve "Dergide bir çok dinle ilgili karikatür yapıldı ama diğer dinlerin mensuplarından böyle insanlık dışı bir şeyle karşılaşılmadı" şeklinde açıkladı. Günlerce bu olay kınandı, Avrupa'daki Müslümanlara olan önyargı iyice arttı ve bazı Arap ve Türklerin cinayet ile gurur duyduğunu söyleyen sosyal medya gönderileri Fransız basınında yer aldı.

Gelelim bu olaya, ifade özgürlüğünü anlatan öğretmen okuldan çıktıktan sonra 17-18 yaşlarındaki katil 14 yaşındaki öğrencilerden öğretmenin gittiği yeri 300€ karşılığında öğrenerek öğretmeni takip etti. Aynı zamanda bu para alan kızlar öğretmene "İslam düşmanı, dine küfür ediyor" diye iftira attıklarını kabul edip okuldan atıldılar. Kısa sürede katil öğretmeni yakaladı ve kafasını kesti, vücudunu çizdi ve işaretler yazdı. Tutuklandığı sırada öğrenci "Allahu Ekber! Hz Muhammed'i küçümsemeye, kardeşlerini sakinleştirmeye cüret eden cehennem köpeklerinizden birini idam ettim." gibi barbarca cümleler söyledi. Macron bu olay için "tipik bir İslamcı terör saldırısı" ve "vatandaşımız çocuklara ifade özgürlüğünü öğrettiği için öldürüldü" yorumlarını yaptı. Fransızlar sosyal medya üzerinden bu durumu protesto ederken bir kesim de Müslümanları ülkede görmek istemediklerini ve ülkelerindeki huzuru kaçırdıklarını söyleyen Tweetler attı. Bu olay İran gibi ülkelerde kınansa da öğrenciyi dolduranın bir iman olduğu ortaya çıktı. Olayın ironik kısmı öğretmen karikatür falan göstermedi hatta İslâm düşmanı bile değildi, aksine İbn Rüşd ve İbn Haldun'un Felsefe derslerinde okutulmasını savunuyordu, yani dini farklı olduğu sebebiyle katledildi.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Küçük çocukları kendi sapkın düşünceleriyle bu şekilde manipüle etmeleri çok korkunç. Aileler keşke çocuklarının daha farkında olsa. Kafası milattan önce kalmış barbarları da ait oldukları zamana tekmeleyebilsek, çok istiyorum :mad:
Kesinlikle ve Araplar bu olayı da savunup "Kâfirlerin kafasını kesin aslanlar" gibi şeyler yazdılar 🤢🤢
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Az önce bu karikatür olayının da iftira olduğunu öğrendim, masum bir adamı Müslüman olmadığı için öldürmüşler resmen...
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Kendince dinini yaşamaya çalışan bir Müslüman olarak ben böyle durumlardan, olaylardan, bağnaz cümlelerden çok utanıyorum.
Katılıyorum ve bu olay nedeniyle Fransa'da Müslümanlara karşı uygulamalar arttı, Fransızlar ülkeden atılmalarını istedikleri bir protesto yaptılar ve Araplar katili savunup öğretmene iftira atmaya devam ettiler.
 
Üst