Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Sesini Beğenmediğiniz Idoller

Ü

Üye silindi 46

"Bu idol iyi şarkı söylüyor ama sesini ben bir türlü beğenemiyorum" dediğiniz idoller var mı?
Bana göre:
Nmixx Bae-kızın sesi gruba farklı bir hava katıyor ama ben dinlerken ses tonuna bir türlü alışamıyorum.
IU-tiz sesleri sevmeme rağmen IU'nunki hiç bir şekilde kulağıma yatmıyor.Şarkılarını dinlerken sesinden rahatsız oluyorum nedense.
New jeans-Hanni dışında diğer kızların ses tonları aynı dinlerken hangi kısmı hangi kızın söylediğini anlayamıyorum.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 187

Twice-momo(nazal)
nmixx-kyujin(ses rengi+telaffuz)
giddle soyeon(rap+nazal)
jimin (yüksek notalarda fazla tiz+nazal)
ıtzy yeji(yüksek notalarda çok tiz)
ıtzy yuna(nazal)
red velvet yeri(sevmiyorum değil de tuhaf geliyor telaffuzu çok peltek gibi)
bp jisoo(nazal)
Pop müzik nazal vokalistlerin cenneti ve ben asla nazal kullanım sevmiyorum burnu tıkanmış bir şarkıcının şarkı söylemesini dinlemek istemiyorum.Özellikle amerikan popüler müziğinde brtiney spears ve erken dönem miley cyrus ile birlikte nazal tarz trend olmuştu hala etkisinden kurtulamadık.

marin

Trainee
Tepki
637
Rosé'nin sesinden dolayı dinleyemediğim BP şarkıları var. YG vokal tarzını sevemiyorum genel olarak. Park Bom dolayısıyla dinleyemediğim 2NE1 şarkıları da oluyordu zamanında. Hatta CL de bazen kötü yorumluyor. Rosé'yi Masked Singer'da ve şu GD ile olan şarkısında begeniyorum aslında ama genel olarak kullandığı teknikten kaynaklanan sesi hoşuma gitmiyor.
Bir de Winter'ın yüksek notaları kulağımı çok acıtıyor. Eğer şarkının sonunda Winter'ın yüksek notası varsa sonu gelmeden kapatıyorum şarkıyı. Sesi çok tiz.