Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Tramvay Etik İkilem Sorusu Ama İdollerle 🤭

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Tepki
4,156
etik ikilem sorularını tartışmayı seviyorum üstüne bi de ortalığı daha da alevlendirir diye idolleri dahil etmek istedimŞLSDKFŞLSDKLGDSŞFKŞDSFKDSŞL yazıları yazarken çok yoruldum sanatçı olmak hiç kolay değil
Trolley_problem_900x600.jpg
sorumuz şu:
bir tren, raylardan kaçamayacak durumda olan en sevdiğiniz grubun üzerine doğru gitmektedir. siz, rayların ayrıştığı noktada tamamen güvenli bir konumda bulunuyorsunuz ve trenin hangi yöne gideceğine karar verebilecek konumdasınız. eğer ki rayları değiştirirseniz trenin de rotası değişecek ve sevdiğiniz grup kurtulacak. ancak eğer ki bunu seçerseniz ve rayları değiştirecek olursanız bu defa da yeni rotada bulunan, yine kaçamayacak durumda olan diğer 1 kişi var (masum hiçbir suçu günahı olmayan dümdüzz insan) ve bu defa da o kesinlikle ölecek. bu durumda ne yapardınız? rayları değiştirir ve trenin o 1 kişi üzerine gitmesine mi neden olurdunuz, yoksa değiştirmez miydiniz ve grubunuzun, zaten olacağı şekilde ölmesini mi izlerdiniz? neden?
benim cevabım: bp'yi öldüremem güle güle herhangi biri umarım cennete gidersin

Konu Sahibi
bbequitedontcry

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Tepki
4,156
ben bu sorunun mantığını anlamıyorum çok kişiyi kurtarmak her zaman daha mantıklı ya da toplum normlarına uyan değil mi kim tek kişiyi kurtarıyor ki bu arada tabii ki sevdiğim grubu kurtarırım
aşkım mantığı şu trenin gidişatı çoklu grubun üstünde sen gidişatı değiştirirsen aslında tek kişiyi öldürürken kasıtlı davranmış oluyorsun

Konu Sahibi
bbequitedontcry

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Tepki
4,156
Aslında tam tersi olmalıydı bence soru. Orda sıradan 5 kişinin üstüne giden bir tren ve diğer rayda bekleyen en sevdigim idol. Bu şekilde daha zorlayıcı olurdu diye düşünüyorum
evd çoğunluk olmaları soruyu kolaylaştırıyo ama çoğunluk olarak bakmadan direkt sevdiğiniz biri gibi düşünün işteee
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

ben vazgectim sonraki yazilanlari okuyunca dokunmuyorum trene falan bu yasta hapse giremem
bu durumda her ihtimalde ceza alırsın zaten DFGŞLKDFGKDŞLGKSŞDFKŞLSD

Konu Sahibi
bbequitedontcry

bbequitedontcry

taste that pink venom
Fanbase Starter
Tepki
4,156
Şimdi ben her türlü suçlu olucam çünkü o kolu çevirip çevirmemek benim elimde o zaman çevirsemde suçluyum çevirmesemde suçluyum bundan dolayı çevirmeyip sevdiğim grupla kendimide atıp birlikte ölelim hep birlikte tahtalı köye gideriz. 😍😍💩
en beklemediğim cevap buydu ŞASKİGDŞFSFKDŞGLKDFGSLŞGKSLŞGSK kızm kendini niye öldürdün😭

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
etik ikilem sorularını tartışmayı seviyorum üstüne bi de ortalığı daha da alevlendirir diye idolleri dahil etmek istedimŞLSDKFŞLSDKLGDSŞFKŞDSFKDSŞL yazıları yazarken çok yoruldum sanatçı olmak hiç kolay değil
Ekli dosyayı görüntüle 7153
sorumuz şu:
bir tren, raylardan kaçamayacak durumda olan en sevdiğiniz grubun üzerine doğru gitmektedir. siz, rayların ayrıştığı noktada tamamen güvenli bir konumda bulunuyorsunuz ve trenin hangi yöne gideceğine karar verebilecek konumdasınız. eğer ki rayları değiştirirseniz trenin de rotası değişecek ve sevdiğiniz grup kurtulacak. ancak eğer ki bunu seçerseniz ve rayları değiştirecek olursanız bu defa da yeni rotada bulunan, yine kaçamayacak durumda olan diğer 1 kişi var (masum hiçbir suçu günahı olmayan dümdüzz insan) ve bu defa da o kesinlikle ölecek. bu durumda ne yapardınız? rayları değiştirir ve trenin o 1 kişi üzerine gitmesine mi neden olurdunuz, yoksa değiştirmez miydiniz ve grubunuzun, zaten olacağı şekilde ölmesini mi izlerdiniz? neden?
benim cevabım: bp'yi öldüremem güle güle herhangi biri umarım cennete gidersin
Dokunmam ben hiç

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
1 kişi için 10 kişiyi feda etmek doğru olmaz allah rahmet eylesin diğerine