Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Soru Türkiyede Var Mı?

Athena

Lilith
Fanbase Starter
Tepki
1,306
Azerbaycanda şöyle bir şey var alış veriş zamanı alınan fişin uzerinde QR kod var.Ve bir uygulama var bu qr kodu orda okutduğun zaman 18% sana para veriyor.Uygulamanin adi birbank.Artik Azerbaycanda herkes bu uygulamanı kullaniyor.Orda para toplaniyor ve istediyin gibi harcaya biliyosun.Ister başka telefona at ve.s.Bende şu an 50 manat var(792,43 tl).Bu parayla Azerbatcanda 2 kot pantolon ve indirimden 1 2 tane t-shirt alınır.Merak etdim sizde böyle bir uyqulama varmı? Yoxsa da olsa çok iyi olurdu.
20230913_162530.jpg

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253
tax free dediğin şey değil mi bu zaten:unsure:

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253
Azerbaycanda şöyle bir şey var alış veriş zamanı alınan fişin uzerinde QR kod var.Ve bir uygulama var bu qr kodu orda okutduğun zaman 18% sana para veriyor.Uygulamanin adi birbank.Artik Azerbaycanda herkes bu uygulamanı kullaniyor.Orda para toplaniyor ve istediyin gibi harcaya biliyosun.Ister başka telefona at ve.s.Bende şu an 50 manat var(792,43 tl).Bu parayla Azerbatcanda 2 kot pantolon ve indirimden 1 2 tane t-shirt alınır.Merak etdim sizde böyle bir uyqulama varmı? Yoxsa da olsa çok iyi olurdu.
Ekli dosyayı görüntüle 11860

kısmi türk vatandaşlığı gibi bir durum var mı sizde

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253
Bildiğim kadarıyla bizde böyle bir uygulama yok ama çok mantıklıymış.

var var. anlatcm
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar bu uygulama her yerde var adına tax free yani verginin geri ödenmesi deniyor. aldığınız ürünlerin yüzde 18i vergi ve eğer o ülkenin vatandaşı değilseniz yani yada ikinci bir vatandaşlığınız varsa böyle yüzde 18i geri alabilirsiniz. mesela ben ankaradayım geçen sene kızılaydaki koton'da yüzde 18 tax free uygulaması geçerlidir yazısını görmüştüm.

Konu Sahibi
Athena

Athena

Lilith
Fanbase Starter
Tepki
1,306
Maaş işten işe deyişir.345 den az alanlarda var.Ilk okul oğretmeni fln 400 500 alıyor.345 bir az çok geldi bana.Eyer paran varsa iyi bir yerde çalışa bilirsin.

var var. anlatcm

arkadaşlar bu uygulama her yerde var adına tax free yani verginin geri ödenmesi deniyor. aldığınız ürünlerin yüzde 18i vergi ve eğer o ülkenin vatandaşı değilseniz yani yada ikinci bir vatandaşlığınız varsa böyle yüzde 18i geri alabilirsiniz. mesela ben ankaradayım geçen sene kızılaydaki koton'da yüzde 18 tax free uygulaması geçerlidir yazısını görmüştüm.
O nasıl bilmiyorum ama bizdeki güvenli bir uygulama.KapitalBank ın kurduğu bi uygulama.Kartı flnda var hatta.

peterpan

Fanbase Starter
Tepki
1,253
Maaş işten işe deyişir.345 den az alanlarda var.Ilk okul oğretmeni fln 400 500 alıyor.345 bir az çok geldi bana.Eyer paran varsa iyi bir yerde çalışa bilirsin.

O nasıl bilmiyorum ama bizdeki güvenli bir uygulama.KapitalBank ın kurduğu bi uygulama.Kartı flnda var hatta.

tamam bunu direkt mağazadan da yapabilirsin hatta gümrük ve havaalanlarında da bu işlemi yapıyorlar. siz de bunu uygulama olarak yapıp işi kolaylaştırmışsınız. ama her vatandaş bunu yapamıyor işte. mesela ben türk vatandaşı olarak senin ülkende alışveriş yaparken bunu yaparım ama bir türk vatandaşı türkiyede otururken bunu alamaz. kendi ülkesine vergi verme zorunluluğu var çünkü ülkenin vatandaşı olduğu için.