K-Pop sektörünün EPL’e dönüşen güncel durumu

47

Ç/N: EPL, İngiltere Premier Lig

1. Çoğu Asya ülkesinin kendi müzik ve albüm piyasaları var, ancak bunlar henüz tam anlamıyla oturmuş değil. Sadece K-Pop’un küresel bir hayran kitlesi var.

2. Bu nedenle, Asya’nın dört bir yanından seçkin stajyerler, Kore eğlence şirketlerine katılıyor ve bunun sonucunda K-Pop gruplarında farklı Asya ülkelerinden idoller yer alıyor.

3. Bunların çoğu Japonya, Çin ve Tayland’dan geliyor. Kendi ülkelerinde harcasalar bile paraları bitmeyecek kadar varlıklı ailelerden gelen çocuklar, Güney Kore’de idol olarak çıkış yapabilmek için okulu bırakıyor, ailelerinden ayrı yaşıyor, her gün 16 saatlik pratiklere katlanıyor, ağlayarak ve zorlanarak stajyerlik sürecinden geçiyorlar.

4. Güneydoğu Asya’da, Tayland’a karşı ciddi bir kıskançlık, imrenme ve hayranlık duygusu var; çünkü K-Pop efsanesi BLACKPINK’ten Lisa, Taylandlı. Şimdi dünya çapında bir yıldız olan Lisa, öyle bir seviyeye ulaştı ki artık Tayland’daki büyük şirketlerin bile onu davet etmesi zorlaşıyor.

5. K-Pop’taki en büyük 4 eğlence şirketi: HYBE, SM, JYP, YG
Orta ölçekli şirketler: Starship, Cube, WAKEONE
Küçük şirketler: Mystic, HIGH UP vb.

6. Dört büyük eğlence şirketinden biri yeni bir idol grubu çıkardığında ve o grupta belirli bir ülkeden bir stajyer yer aldığında, o ülkedeki hayranlar adeta çılgına dönüyor.

7. HYBE’ın global seçmelerine bir Filipinli stajyer katıldığında, Tayland’a uzun süredir imrenen Filipinliler, ona ezici bir destek verdi ve bu destek sayesinde kız stajyer, birinci sıradan çıkış yaptı.

8. Bu Filipinli üyenin yer aldığı grup, Güney Kore’de yalnızca bir çıkış single’ı yayınladı, ancak Filipinler’deki büyük etkinlikleri silip süpürdü. Güney Kore’de henüz popülerlik kazanmadan ya da tanınmadan önce bile, Filipinler’de üst düzey yıldızlar gibi karşılandılar ve etkinliklere davet edildiler.

9. Yakın zamanda SM, ‘Carmen’ adında Endonezyalı bir üyesi olan yeni bir kız grubunu piyasaya sürdü.

10. Endonezya’da insanlar bu durumu büyük bir coşkuyla kutluyor. Ülkelerinden bir stajyerin nihayet dört büyük eğlence şirketinden birinde çıkış yapması, uzun süredir beklenen bir hayalin gerçekleşmesi olarak görülüyor.

12. Kendi ülkelerinde de rahatlıkla çıkış yapabilecek Asyalı stajyerler, artık K-Pop pazarına giriyor ve her Asya ülkesi, bu durumu adeta milli futbolcularının Premier Lig’e transfer olması gibi sahiplenerek karşılıyor.

K-POP’un ‘EPL-leşmesi’.

-Aa, şimdi anladım. Hemen kafamda oturdu

-EPL benzetmesi işi çok kolaylaştırıyor ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

-Sadece Asya da değil ki, idol olmak istiyorsan Kore’den başka şansın yok. ABD’den falan da insan toplayıp grup kurmadılar mı?

-K-Pop sayesinde tanıştığım Vietnamlı bir arkadaşım var ama onlar Hanni’yi Vietnamlı olarak görmüyorlar. Onlara göre Hanni resmen bir Avustralyalı

-Cringe

-Çin, Japonya ve Güneydoğu Asya açısından bakıldığında K-Pop kesinlikle EPL gibi

-Yani büyük ölçüde doğru gibi geliyor bana. Sorun ne ki? Güneydoğu Asyalı bir üye olduğunda YouTube izlenmeleri bayağı iyi oluyor zaten

-Bir konserde Vietnamlı bir hayranla tanıştım, Hanni’yi seviyormuş ama “O bizden farklı bir Vietnamlı” dedi. Biraz garipti. Sanırım Hanni’yi Avustralyalı olarak görüyorlar. Bu sefer Endonezyalı hayranlar Hearts2Hearts’ın çıkışıyla çıldırıyorㅎㅎ

-Birinci olan Filipinli üye kimdi?
ㄴHYBE KATSEYE Sophia.

-Başka bir ülkeye gidip idol olmak… Bu sadece K-Pop’ta olan bir şey

-HYBE’ın erkek grubunda Vietnamlı bir üye yok muydu?

-Umarım hep böyle devam eder. Sonsuza kadar K-Pop.

-Nichkhun Tayland’da ne kadar popülerdi? Güney Kore’de çıkış yapan ilk Taylandlı idol değil miydi o? Ondan sonra sanki Taylandlıların çıkışı bayağı arttı~

K: pannatic

Önceki İçerikEn çok hangi yüz tipindeki biriyle çıkmak isterdiniz?
Sonraki İçerikG-Dragon’un konuk olduğu YouTube programları en yüksek izlenme sayılarına ulaşıyor
Subscribe
Bildir
guest
47 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments