[PANN] İdoller için yurtdışında popüler olup Kore’de tanınmamak daha mı iyi?

59

(“2017 sonrası çıkış yapan grupların çok ses getirmemesinin sebebi, yurtdışına odaklanmaları mı?” gönderisine cevap olarak yazılmış. Okumadıysanız tık)

Düşünüyorum da, bir idolün bakış açısını düşünürsek, yurtdışından iyi para kazanmak ve orada popüler olmak ama Kore’de pek tanınmamak daha iyi değil mi?

İkinci jenerasyon idolleri halk arasında aşırı tanınıyorlardı, yurtdışında para kazanmaya odaklanmıyorlardı, Kore’de daha popülerlerdi. Öyle bir hale gelmişti ki idoller evlerinden dışarı çıkınca insanlar çevrelerine doluşuyordu. Aktif oldukları dönemde bir skandalları çıkarsa tüm ülke öğreniyordu ve skandal her zaman büyütülüyordu.

Bugünlerde ise idol sektörü kendi dünyasında var olan bir sektör, yani bir idolün skandalı çıktığında idol hayranları hariç pek tepki verilmiyor/yorum yapılmıyor. 
İdoller Kore halkı onları tanımasa da diğer ülkelere gidip iyi paralar kazanabiliyorlar 

Bir idol olarak düşünürsek, onları seven insanlar arasında makul derecede popüler olmak, çok para kazanmak, skandalı çıksa da hayranların çoğu yabancı olduğu için affedileceğini bilmek… bu ikinci jenerasyon idollerine göre daha avantajlı bir şey değil mi?

Tabi ki hayranlar bu konuda ne düşünüyor bilemem

Gönderi tepkisi [+342, -34]

1. [+160, -4] Dürüst olalım, idoller muhtemelen şu anki durumu tercih ediyordur… İdollere çok çeşitli şekillerle para harcayabiliyorsunuz, böylece onlar daha çok kazanıyor, yabancı hayranları artıyor. Para kazanmanın en iyi yolu bu

2. [+147, -3] “skandalı çıksa da hayranların çoğu yabancı olduğu için affedileceğini bilmek” bu aşırı doğru ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ İdoller geçmişte halktan para kazanıyordu yani skandalları çıktığı anda para kaynağı yok oluyordu. Bugünlerde idol sektörü kendi dünyasında yaşıyor, gerçekten aşırı kötü bir skandal olmadığı sürece skandallar affediliyor. Özellikle yabancı hayranlar en kötü şeyleri bile affedip bahane buluyor ㅋㅋㅋ

3. [+106, -3] Ben ünlü olsam bu konuları pek düşünmezdim. Sonuçta şirketlerin ya da idollerin gerçek ve nihai amacı para kazanmak

4. [+73, -2] Gruplara flop diyorsunuz, ama sadece genel halkın gözünde floplar. Yine de iyi paralar kazanıyorlar, bu onları flop mu yapıyor? Yurtdışında konser turuna çıkıp para kazanmak, birkaç hafta Kore’de müzik listelerinde 1 numara olmaktan çok daha iyi. Fakat ikinci jenerasyon idollerine kıyaslarsak öz fandomları çok daha küçük. Eskiden multifandom hayranlara küfür ederdik, onlara ‘uçup giden, dönek hayran’ derdik. Bugünlerde ise onlara ‘Kan-jeb’ (Ç/N: Fandoma girsem mi girmesem mi diye düşünen, sınırda olan hayranlara deniyormuş) ve ‘maliyete bakan hayran’ diyoruz. (Ç/N: Sadece canları isteyince hayranlık yapanlar, mesela sadece albümün gerçekten paraya değer olduğunu düşününce albümü satın alan hayranlar) Bu tarz hayranlar artık çok var. Bugünlerde en önemli şey halkın ilgisini çekmek değil, güçlü bir öz fandom oluşturmak bence.

(Ç/N: Öz fandom derken ‘core fandom’ diyor, bu sadece tek bir gruba bağlı ve gruba yıllar boyunca sadık kalan, gruba para harcayan hayranlar anlamına geliyor)

5. [+57, -31] İnsanlar ‘ferahlatıcı, yeni konsept yapın’ diyorlar ama bunu söyleyenler zaten idollere olan ilgisini kaybetmiş olan insanlar, o zaman ferahlatıcı olmanın amacı ne?

6. [+53, -9] Bugünlerde idollere bakarsanız halk arasında tanınmadan da gayet iyi başarılar yakalayabiliyorlar

 

Kaynak: Pannchoa

Önceki İçerik[THEQOO] 2020’de Spotify’da en çok dinlenmiş solo K-Pop şarkıları
Sonraki İçerik[PANN] Bias grubunuzun kontratlarını yenileyeceğini düşünüyor musunuz?
59 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments