23 Şubat’ta ‘A’ diyeceğimiz bir netizen HyunA’nın zorbalığına uğradığını yazdı. Yazısına “Hyuna, önce senin bana ulaşacağını düşünmüştüm. Hatırlamıyor musun, bilmiyor gibi mi davranıyorsun yoksa aklına bile gelmiyor mu?” diye başladı
A: “Belki de küçük yaşında idol olduğun içindir, hakkındaki tüm kanıtlar yok oldu. Bugünlerde Cyworld, Instagram ve Kakaotalk var ama sen çok küçükken çıkış yaptın, Wonder Girls’te çıktığın anda Buddy Buddy ve Cyworld’deki tüm fotoğrafların yok oldu. İlkokul beşinci sınıftaki o günü hala hatırlıyorum. Sen ve arkadaşların beni okulun arkasına çağırdınız, gelmezsen ‘benim gibi başka bir arkadaşın olmadı, ben senin evine gelirim’ dedin. Oraya gittim ve sen de dahil üç kişi sırayla bana tokat attınız. Gözümdeki gözlükleri de rahatsız ediyor diye yere attınız. Önceden bunları söyleyemedim çünkü kanıtım yoktu ve kim inanır ki diye düşündüm. Elimdeki tek kanıt ilkokul mezuniyeti albümü, bana inanacak kişi var mı bilmiyorum ama hiçbir şey olmamış gibi televizyonda seni görünce çok sinirleniyorum. Yaptıklarından pişman mısın??”
Gönderiye Hyuna’nun mezuniyet fotoğraflarını ekledi, fotoğraflardan birinde Hyuna’nın suratı kesilmiş. A: “Hyuna’nın fotoğrafına zarar veren ben değildim. Hyuna’nın çıkış yaptığını öğrendikten sonra mezuniyet albümünü ortaokula götürdüm ve Hyuna ile arası iyi olmayan diğer öğrenciler fotoğrafa zarar verdi.”
Hyuna 23 Şubat’ta Instagram hesabında iddiaları yalanlayan bir gönderi attı:
“10 yılı geçti, ben çıkış yapalı ve halktan bu kadar çok sevgi almaya başlayalı neredeyse 14 yıl oldu. Bazen, uygunsuz şekillerde ilgi almaya başladığımda, ben de kusurlu bir insan olduğum için şöyle düşünceler gelirdi aklıma. Öfkelenirdim, ama bu benim seçtiğim bir meslek olduğu için, bu da bir ilgi türü diye gülüp geçmem gerektiğini düşünürdüm. Hatta anlayış gösterirdim. Beni sevmiyor olabilirler diye düşündüm. Ama her seferinde canı yanan kendimin, buna artık alışmış gibi davranan ve sebepsiz yere beni hep destekleyen hayranlarımın artık üzülmesini istemiyorum. Artık 30 yaşındayım, zorlansam da bu hikayeyi paylaşmak istiyorum. Ben 15 yaşında çıkış yaptım ve çok sevgi gördüm. Bunun için müteşekkirim ve bu sıcak sevgiyi, eksikleri olsa da, paylaşmaya devam etmek istiyorum. 8 yaşındayken kariyerime yardımcı çocuk oyuncu olarak başladım ve 12 yaşındayken bir şirkete stajyer olarak girdim, şarkıcı olma hayaliyle büyüdüm. Bu yüzden okul hayatı hep daha çok yaşamak istediğim bir şey olmuştur. Okul bittiği gibi otobüse atlayıp şirkete gitmek zorundaydım, o zamanlar küçük olduğum için sadece öğrenciyken deneyimleyeceğim şeyler ve biriktireceğim hatıralar elimden alındı gibi hissettim. Demek istediğim şu, ben kimseye tokat atmadım, kimseye vurmadım. Umarım bu gönderiyi yazan kişi hayatında mutluluk bulur.”
–
1. Hyuna için üzüldüm ama çok havalı biri
2. Hyuna-yah… son cümlesiyle nirvanaya ulaşmış. Duygulandım.
3. Hyuna çok küçükken çıkış yaptı ve bir sürü antisi vardı. Onun hakkında ifşa edilecek şeyler olsaydı çoktan çıkardı ortaya .10 yılı geçti bile ve Hyuna hakkında hiç böyle dedikodular duymadım, şimdi ifşa olması inanılacak şey mi? ㅋㅋㅋ
4. Umarım Hyuna’ya nefret yorumu yazanlar cezalandırılır. Hyuna fighting
5. İkinci jenerasyon idollerinden sadece 1-2 idol hakkında zorbalık iddiası duydum. Neredeyse hiç yok. O zamanlar çıkan dedikoduların kanıtı yoktu ve kimse inanmıyordu. Wonder Girls üyeleri hakkında zorbalık dedikoduları çıkmıştı ama kimse inanmadı
6. Hyuna’ya dokunmayın ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ
7. Hyuna çok nazik bir insan ve ben başka birinin hayranı olarak söylüyorun
8. Wonder Girls hakkında çıkan zorbalık dedikoduları cidden yalandı
9. Son iki paragraf çok..ㅠㅠ
10. Dedikodu çıktığı anda samimi bir şekilde kendini açıklarsan çok daha inanılır oluyor
Kaynak: Knetizen
soojin de yalanlamıştı her yalanlayana inanmamak lazım ama bilemedim Hyuna doğru söylüyor da olabilir yalan da 🤷♀️
soojin yapmadığıma inanıyorum dedi. bu yalanlamak değil bence.
Soojin meyve suyu(ya da çikolata çok anımsayamıyorum üzgünüm:() olayı için hatırlamıyorum ama yapmayacağıma eminim dedi. Diğer iddialara cevap verdi ve zaten kızla buluşmayı teklif ettiklerinde kız soojin benim söylediklerimi doğrularsa ancak o zaman olur demiş:d Bu çok saçma bence iftira olduğu belli. (Umarım sizden farklı düşünüyorum diye beni linç etmezsiniz)
15 16 yıl once olan bir olayı ispatlamak cok zor bu arada büyük ihtimal unutulup gidicek . Neyse benim de basımdan geçen bir şey vardı 3.sınıfım sanırım haftada bir gün seçmeli ders gibi bir şey olurdu ve 1.sınfıtan 8.sınıfa kadar herkes olurdu . Neyse hiç sucum yok bak dısarıyı izliyorum bir cocuk geldi ya 5 ya da 6.sınıftı işte beni sıkıstırdı korkuttu aksama senin evini yakmaya gelicem dedi aodjaıduhaıdhua. Sonra ben aksam uyuyamadım korkudan agladım filan annemi uyandırmıştım hatta aosıdjasoıdja. Ama mesela hiç kafama takmadım hatırladıkca gülerim onlar mı cok hassas ben mi vurdumduymazım anlamadım
Benim de kendi sebep olduğum bana yapılan olayı anlatayım… 2.ya da 3. sınıftayken sınıfta diş teli takan bir arkadaş vardı ve bir öğlen yemeği vakti o arkadaşa “nasıl rahat ediyorsun, yemek yerken miden bulanıyor mu ” tarzında üzülmeyeceğini düşündüğüm şeyler söylemiştim. Dediklerimden sonra o kişi üzülüp ağlamıştı ve sınıftaki kişiler bana kızdı ( Keşke Kore’de de bu tarz olaylarda yandaki insanlar seslerini çıkarsa) sonra ben de çok üzüldüm hemen özür diledim.Daha sonra aramız kötü değildi ama ne zaman aklıma gelse çok üzülüyorum. Umarım bir gün tekrar karşılaşırız ve yüz yüze özür dilerim. İlkokulda 2.sınıfıa geçince okul değiştirmiştim o zamanlar çok… Read more »
ben de 4. sınıfta değiştirmiştim daha kötü ve şehir değiştirmiştik .herkesin kaç yıllık arkadaşlığı vardı teneffüs olunca o kadar kötü hissediyordum ki bi de dışarı çıkmak zorunluydu öylece duruyodum kapının önünde ya da bahçede .tek başıma bahçede dolaşmaya da çekiniyodum kantinden bir şeyler alıyodum falan hoca yeni biri geldi diyip sınıfa girdiğimde duyduğum ilk cümle bile ‘off ya şişkoymuş’ oldu…ama yan yana oturduk o çocukla Allah cezasını verdi mndlkhbv
İlkokulda zor oluyor okul değişikiliği gerçekten.
Dur ya herkes anlatmıs benim ne eksiğim var lan dhdjjdkdkdk. Bizim sinifta çok fazla gruplaşma oluyordu- bende sinif degisikligi ile o sinifa gelmistim.- bir ara cok arkadaşim oldu sonra birden ders çalismaya falan basladim ilk ucteydim. Sonra bir baktim hic arkadasim yok sinif birincisi ve arkadaslari surekli benle ugrasiyorlardi. Hic unutmam 5. Siniftayim ben yerime gececegim zaman ayaklari uzatip dusurmeye calisiyolardi. Yaa siz kimle dans ediyonuz lan hdudjjd( suan boyle dusunuyorum ama eve her geldigimde ne zaman bitecek bu okul diye uzuluyordum) Ben daha çok hirslanip birincsi falan oluyodum arada ama kiz zekiydi 🙃😅 neyse şuan yolda gorsek konusuruz ama… Read more »
Herkes senin gibi düşünmüyor bu yüzden
Hyuna çıkış yaptığı ilk günden beri devamlı farklı farklı iftiralara maruz kalıyor cidden bunun için üzülüyorum. Şimdi bir yetişkin ve en iyi cevabı vermiş gurur duydum
Bi soojin açıklamasına bakın bir de hyuna. Hyuna o kadar güzel anlatmış ki ne avukata ne de şirkete ihtiyacı var. Açıklamada kendisine bu iddialar da bulunan kişiye mutluluk dilemesinden dahi anlaşılıyor. Kesin yapmamıştır demiyorum ama en azından açıklaması samimi geldi bana. Soojin gibi üzgünüm, yapmadığıma inanıyorum deyip aklımla dalga geçmemiş.
Ha bide soojin i hatırlamıyor olabilir diye savunanlar vardı. Hyuna aradan 15 yıl geçmesine rağmen net bir şekilde YAPMADIM diyor. Şimdi ne diyecekler acaba?
Soojinin hatırlamıyorm dediği tek şey bir çikolata yüzünden ona bir şey söylemiş olduğu onun dışındaki herşeyi hatırlıyor ve reddediyor ve kesin ve net bir şekilde YAPMADIM diyor ama tabi sizlerde netizenler gibi 4 yüzlü olduğunuz için işinize geleni samimi buluyorsunuz😘
.
Dün Twitter”de Stay’ler Hyunjin meselesiyle uğraşıyordu bende kimseye tamamen güvenmeyin dedim nasıl oldusa Soojin fanları ortaya çıktı bide baktım anama babama sövüyorlar orspu fln yazıyorlar
Bir tek burda normal kafada userler var heryer toxic dolu
Her çıkan habere karşı böyleyim :
Ztn o platformlara yazma. Anında toplu linç. Ben artık bakmıyorum bile.
Tekrar oku hatırlamıyorum dediği sadece meyve suyu olayı
Ben soojin in açıklamasını okudum bence sen yorumumu bidaha okumalısın. Hatırlamadığı olaydan değil “hatırlamıyorum” demesine itâfen yazmıştım zaten. Sonuçta meyve suyu olayı da olsa karşıda ki mağdura olayı hatırlamadığını ama yapmadığını düşündüğünü söylediği saçma bi bahane sundu.
Gönderiye Hyuna’nun mezuniyet fotoğraflarını ekledi, fotoğraflardan birinde Hyuna’nın suratı kesilmiş. A: “Hyuna’nın fotoğrafına zarar veren ben değildim. Hyuna’nın çıkış yaptığını öğrendikten sonra mezuniyet albümünü ortaokula götürdüm ve Hyuna ile arası iyi olmayan diğer öğrenciler fotoğrafa zarar verdi.”
bence asıl zorbalık bu kısımda.
Zorba olsa şimdiye çıkardı bencede.. ama yine de bilemeyiz çok küçüktü belki de yapmıştır , yıllar geçti degismiste olabilir bi insan.. yazdigi yazı güzel evet ama evet yaptım yazacak hali yok yani.. yazı yüzünden hemen masum denilmesi saçma geldi kaç yıldır bu sektörde tabiki nasıl yazacağını biliyordur.. iftira atılıyorsa da umarım iftiracı kişide bunun bedelini öder..
Yeter artık ama zorbalık da zorbalık, neyse. Ben HyunA’nın sözüne güveniyorum
Niye bu kadar dislike var lan bu yorumda
herkes fırsat bulup iftira atmaya başlamış, gerçek olanlar da iftira gibi duruyor o yüzden
siteye girerken korkuyorum benim de zorbalık haberim çıkacak diye
cadı avına dönmese şaşardım
Cadı avına döndü iyice. Kurunun yanında yaşta yanacak.
küçük yaşta çıkış yapan kişilerin okul içi zorbalık yapması bana çokta mümkün gibi gelmiyor adamlar doğru düzgün okula dahi gitmiyorlar ki
ve hyuna nın da dediği gibi okul çıkışında direk şirkete gidiyorlar
ya o nasıl bi kullanıcı adıwfğlabjxnaöncwğgmeğgmwğögeğögwğcmşw
artık kanıtla gelin abi. neye göre inanılmasını bekliyorlar? hadi koreliler her önüne geleni zorba diye etiketlemeyi sorun etmiyor da Türklere ne oluyor anlamadım. iki taraf da çok emin. biri asla yapmaz diye savunuyor, diğeri de kesin yapmıştır diye savunuyor. şu ana dek çıkan haberlerin hiçbirinde kanıt yok. her şey çok saçma bence.
Böyle şeylerin yalan olması yüzünden gerçekten zorbalık yapanlar da araya kaynıyor.Acaba onlar da mı iftiraya uğradı diyorsun.Daha da kötüsü gerçekten zorbalık yüzünden zor zamanlar geçirmiş olan insanlar cesaretini toplayıp yazamıyor yalan söylediği sanılacak diye.Ortaya atılan zorbalık iddialarından bazılarına inandım bazıları inandırıcı gelmedi.Bu da inandırıcı gelmeyenlerden.Hyuna yazısını da samimi buldum.
Bu tarz açıklama yaparsanız. Ve karşı tarafın elle tutulur kanıtı vs yoksa bakın halk sizi destekliyor yani. O yüzden “ay bu idollere iftira atmak için kumpas” demeyin. Kendinden emin olan hemen instagramda çat diye açıklama yapıyor. He suçlu ya da değil bilemeyiz. Ama şu an tam tersi Hyuna’yı koreliler destekliyor. Ben destekleyen koreli yorumlar gördüm ya da. Örneğin Park Hye Soo onun baya “park hye soo’dan zorbalık görenler topluluğu” diye bir şeye denk geldim. Yani ciddi mi anlamadım. Soojin olayı ise bana çok gerçek geliyor. Ya bu iftiralar için aynı okulda okumanızı kanıtlamak zorundasınız. Verseler polise bakalım o mesajı yazan… Read more »
Bir kere bende arkadaşımla kavga etmiştim tabii o da bana karşılık vermişti sonra özür dileyip arkadaşlığımız devam ettik acaba bu haberlerden biride böyle bir şey mi
Gelecekte çıkıp arkadaşım bana zorbalık yaptı diyormuş OLAY ÇIKAR
ben HyunA’nın zorbalık yaptığını düşünmüyorum. Yıllardır bu sektörde, eğer böyle bir şey olsaydı yıllar önce çıkardı. Bence mağdur olduğunu açıklayan kişi şu aralar gündem olan ‘zorbalık’ konusunu bilerek kullanmış.
Cadı avııı, neye inananacağımızı şaşırdık
Bu nasıl bi iki yüzlülük yaa soojinin de haberi çıkıyor oda yaptığı ve yapmadığı şeyleri çok net bir şekilde söylüyor tek bi olay hariç meyvesuyu olayı işte sadece o konuda emin değil ki olayın ne olduğunu bilen yok neyse bi dünya hakaret vesaire hyuna nın çıkıyor oda açıklama yapıyor hemen herkes inanıp hyuna yapmaz rahat bırakın vesaire destek bırakın yaa bi anda bu kadar üst üste zorbalık haberleri çıkması da ayrı bi tuhaf zaten
Hyuna net bir şekilde “yapmadım” diyor ama Sojin “Yapıp yapmadığımı hatırlamıyorum o yüzden yapmamışımdır” tarzı net olmayan bir açıklama yaptı çünkü.
arkadaşınla yaptığın her kavgayı hatırlıyor musun sen mesela? çok saçma bence iki türlüsü de. adamına göre inanıp inanmamak büyük iki yüzlülük. neyse İnternet beni şaşırtmıyor da yukarıdaki arkadaş doğru noktalara değinmiş
Kesin Soojin bir şeyler yaptı diyemeyiz ama o açıklama düzgün yazılmamıştı.Soojin olayında işin içine kimliği bilinen ve uzun süredir bu sektörde olan biri de dahil oldu ama.Klavye başından – eğer yalansa- sallayan birinin dava açılmazsa kaybedecek pek bir şeyi yok ama oyuncunun var.
o kadın hiç konuşmadı ama. instadan ergen gibi gönderme yaparak bir yere varamaz. olayın onu da kapsadığı aşikar. sirketi izin vermiyor diyenler olacak ama şirketi insta üzerinden şarkı paylaşmalı gönderme yapmasına laf etmiyorsa açık acik konuşmasına da ses çıkarmaz bence ki dediğin gibi uzun süredir sektörde olan bir aktris o kadar şirketine bağımlı kalmak zorunda değil. çaylak değil sonuçta.
soojin sadece bi konuda emin olmadığını söylüyor oda meyve suyu olayını neyse o artık bilmiyorum onun dışında yaptığı yapmadığı şeyleri net söylüyor beni asıl kızdıran soojin fanları svunma yaparken onu ne kadar tanıyorsunuz ıvır zıvır diyip dalga geçerken aynı şeyi siz yapıyorsunuz siz hyunayı x kişiyi ne kadar tanıyorsunuz mesela kişiye göre muamele resmen bu bn soojin yapmamıştır diyemem ama hyunada yapmamıştır diyemem
Yorumumda Hyuna’yı savunduğumu söylemiyorum sadece neden ikisinin haberinin yorumlarının neden farklı olduğunu açıklıyorum.
Soojin’in hatırlamıyorum dediği olay meyve suyu olayıydı diğer zorbalık iddialarına cevap verdi🥺 Ve kızla görüşmek istediğinde kız “Soojin iddiaları kabul ederse öyle buluşurum” dedi. Kesin konuşmak istemiyorum ama iftiraymış gibi geliyor. Kız neden kabul etmesini istiyor buluşmak için direkt kanıtlarla gelsin buluşma yerine işte, buluşmak için neden kabul etmesi gereksin ki bilmiyorum bence bunlar asılsız bir iddia:((
sektörde toplu cadı avı var
bi lise kavgalarım diye ballandıra ballandıra video çeken Türk yutubırlara bakıyorum bi de idollere xmnvhfdbv Türk biri idol olsa yatacak yeri kalmazdı herhalde
Evet zorbalığa uğramak kötü bisey ama niye 14 yıl sonra onu ifşa ediyorsun diye de insan bi düşünüyor bence de cadı abi oldu bu olaylar artık tam yeni şarkısı çıkmışken söylemeleri bana komplo gibi geliyor
bence hyuna hakkında bir gerçeği ortağa çıkarsalar bunu daha yıldızı parlarken yaparlardı diye düşünüyorum.
Zorbalık skandalı çıkan herkes kendisi böyle samimi bir şekilde yazıp yayınlamalıydı
“Umarım bu gönderiyi yazan kişi hayatında mutluluk bulur.”
Böyle bir cümleyle samimiyetini gosterdigini düşünüyorum. Hiçbir zorba karşısındaki kişinin mutluluğunu istemez.
Hyuna yazısını okurken üzüldüm. Kısa ve net arkadaş edinmeye ve sosyalleşmeye zamanım yoktu diyor. Bu yaştaki bir çocuk için çok ağır olsa gerek
Hyuna ya inanıyorum,açıklaması çok net ve samimi , soru işareti bırakacak tarzda değil.
Bu haberin çıkacağını biliyordum hatta oturdum bekledim ne zaman Hyuna’yı ortaya atacaklar. Olay artık gerçeklikten çıktı kimin imajı güçlü sert’se onları hedef almaya başladılar Bunu yazan kişi Hyuna’nın kariyerinden habersiz sanırım . 14 yıllık geçmişinde 2 ayrı grupla çıkış yaptı 4MİNUTE zamanları grubun en tanınan üyesiydi o zamanlarda bile böyle söylenti çıkmadı . Bir AOA Jimin’i hatırlayın bide Hyuna’yı eğer birşey olsaydı üyeler kesinlikle bunu söylerdi çünki seveninden çok sevmeyeni oldu hep. Özellikle ilişkisini açıkladığı zaman yazılan hakaret küfür kalmamıştı eğer bir kişinin bile kanıtı tanığı ailesinden duyan olsaydı kesin ortaya atardı Halk inanmaya hazırdı çünki Kanıtınız yoksa iftira atmayı… Read more »
Olaylar çok fazla oldu bu yüzden haterlara iş çıktı Chuu, HyunA, Hyunjin, Mingyu, Kihyun bu olaylardan büyük zarar gördü sizleri destekliyeceğim.
5. yorum çok güzel noktaya değinmiş. 2. jen idollerinden problemli geçmişe sahip olan cidden yok denecek kadar az kişiye rastladık şimdiye kadar. Bence bunun sebebi zamanki idollerin ünlü olmak için motivasyonlarının çok daha farklı olması. O zamanlar ülkede ekonomik kriz var bir kere. O zamanki gençler şimdikiler gibi ün takıntısından veya kıskançlıktan değil, kendilerini ve ailelerini ekonomik açıdan kurtarabilmek yada şarkıcı olmak gerçekten hayalleri olduğu için bu işe kalkışıyorlardı. Ayrıca eğlence şirketi çok fazla olmadığından herkes belli şirketlere girmeye çalışıyordu. Çürükler de o arada stajerken eleniyordu muhtemelen. İdollüğün statüsü çok da yüksek değildi zaten. Şimdiki kadar talep de yoktu. Sonradan… Read more »