HYBE, Big Hit Dışında Diğer Alt Şirketlerden “Eğitim Harcı” Alıyor

22

Big Hit Music dışında, HYBE bünyesindeki tüm yerli şirketler, sanatçılarını yetiştirmek için bir tür ‘harç’ olarak görülen müzik dağıtım ve hizmet ücretleri de dahil olmak üzere HYBE’a çeşitli ücretler ödüyor. NewJeans’i 2021’de piyasaya süren ADOR, geçen yıl 15.7 milyar won (11.3 milyon USD) ödedi, bu miktar, 3.1 milyar won (2.2 milyon USD) olan iç işlem gelirinin beş katından fazla. LE SSERAFIM’e (2022’de çıkış yaptı) ev sahipliği yapan Source Music, “harç” olarak yaklaşık 11 milyar won (7,9 milyon USD) ödedi; bu da 3,5 milyar won (2,5 milyon USD) olan iç işlem gelirinin yaklaşık üç katına denk geliyor.

Buna karşılık, 2020’de ENHYPEN’ı ve bu yılın başında I-LAND’in ILLIT grubuna çıkış yaptıran Belift Lab, 14,4 milyar won (10,4 milyon USD) ödedi ki bu da 9,3 milyar won (6,7 milyon USD) olan iç işlem gelirine nispeten yakın. Belift Lab’ın sanatçıları daha yeni olmakla birlikte, ADOR ve Source Music’e kıyasla HYBE ile işbirliğinden daha fazla faydalanmaktadır.

Bu şirketlerin elde ettiği gelir farklılık göstermektedir. ADOR, kuruluşundan bu yana sadece üç yıl içinde, bir önceki yıl 18,6 milyar won (13,4 milyon USD) olan satışlarını önemli bir sıçramayla geçen yıl 110 milyar won’a (79,4 milyon USD) çıkardı. NewJeans’in HYBE içinde BTS’i müzik gelirinde geçmesi de dahil olmak üzere bu hızlı büyümeye rağmen ADOR, iç işlem ödemelerinin gelirine oranı bakımından en yüksek orana sahip oldu.

Source Music’in geliri, geçen yıl 22,9 milyar won’dan (21,5 milyon USD) 61,1 milyar won’a (44 milyon USD) yükseldi, ancak bu hala ADOR’un yarısı kadar. Bununla birlikte HYBE, ADOR’a (3,1 milyar won) kıyasla Source Music’e (3,5 milyar won) daha fazla iç işlem geliri ödedi ve ADOR’a (15,7 milyar won) kıyasla Source Music’ten (11 milyar won) daha az ücret aldı.

Belift Lab, ENHYPEN’ın faaliyetlerini gelirlerine yansıtarak, geçen yıl 91.3 milyar won (65.9 milyon USD) gelir elde etti, bu da bir önceki yıl 59.9 milyar won (43.2 milyon USD) olan gelire kıyasla önemli bir artıştı. Performansı ADOR’un gerisinde kalsa da, Belift Lab, HYBE ile daha fazla işbirliğine girerek daha yüksek iç işlem geliri elde etti.

Sektörden bir yetkili, HYBE’ın şirketlerine albüm prodüksiyonu ve satışı gibi çeşitli hizmetler sunarak gelir elde ettiğini ve ayrıca projelerinde şirketlerinin sanatçılarını kullanmanın maliyetini ödediğini açıkladı. Big Hit Music’ten BTS, Billboard listelerine hakim olarak benzersiz bir başarı elde ettiğinden, HYBE, BTS’i işinde kullanmak için daha yüksek maliyetler ödüyor gibi görünüyor.

Ancak bazıları, bu şirket yapısının grubun genel büyümesini engelleyebileceğini savunuyor. Big Hit Music’e olan yoğun bağımlılık nedeniyle, yüksek performans gösteren şirketler grup düzeyinde nispeten daha az fırsat almış durumda.

ADOR’un Eğitim Harcı: 15.7B / İç Gelir: 3.1B
Source Music’in Eğitim Harcı: 11B / İç Gelir: 3.5B
Belift Lab’ın Eğitim Harcı: 14.4B / İç Gelir: 9.3B

1. Vergi denetimine girmeleri ve her şeyi temizlemeleri gerekiyor

2. Bu “eğitim harcı” da neyin nesi?

3. Vergi denetimine girelim

4. Eğitim harcı nedir ki… hesaplanmış bir hizmet bedeli bile değil. Bu şirketin ne kadar berbat olduğunu görebiliyorsunuz

5. Lee Sooman bu işten zorla çıkarılmamış mıydı????

6. NewJeans’ten o kadar çok para alıyorlar ki, bunu onlara karşı negatif viralite için kullanıyorlarㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ s*kik herifler

7. Sadece vergi denetimine girecekleri günü bekliyorum

8. Sadece ‘vay be’ diyebiliyorum

9. Vay canına, her geçen gün daha fazla ifşa oluyorlar

10. İçeriden ticaret ㅋㅋㅋ ㅋㅋㅋ Büyük şirketler bile bunu bu kadar bariz yapmaz

K: pannchoa

Önceki İçerikTaeyeon ‘Letter To Myself’ From. Taeyeon 2 – ‘Hot Mess’ Highlight Klip + Teaser Görselleri
Sonraki İçerikCravity ‘Road To Kingdom 2’yi Kazandı
Subscribe
Bildir
guest
22 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments