Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

4.Jen Idolleri Neden Yetenek Olarak Yetersiz Geliyor

Eren yeager

Fanbase Starter
Tepki
1,914
4.jen de 2. veya 3. jende ki gibi öne çıkan ana vokal,ana dansçı ve ana rapçi yok bunun nedeni belki 4.jende ki idollere her alanda başarılı olması gerektiği baskılanması.Ana vokal diğer grup üyelerine oranla dans ta geri planda kalıyorsa onu linçlemeye başlıyorlar bu nedenle var olan iyi vokalini geliştirmek yerine dansını geliştirmeye odaklanıyor,aynı şekil ana dansçı olarak ortalama veya altı bir vokali var insanlar iyi şarkı söylemesi için baskı yaptığı için o da var olan yeteneği yerine pozisyonunda bağımsız bir alanda kendini geliştirmeye çalışıyor ya da sahne karizması yok ama iyi bir vokali,dansı veya rapi vardır yetenekli olduğu konu yerine sahnede nasıl daha iyi mimik yaparım diye çalışmaya başlıyor bu nedenle bir alan iyi olmak yerine her alanda ortalama idoller yetişiyor önceki jenler de böyle değildi pozisyonunu iyi yaptığı sürece hayranlar diğer alanlarda yetenekli olması için baskılamıyordu

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Pozisyonsuz gruplar arttı garip bir şekilde ama böyle grupların çoğunda vokal ya da dansta öne çıkan üyesi yok.
Pozisyonu olmayan grup olayını hiç sevmiyorum. Gerçekten pozisyonsuz olmak istiyorlarsa her comeback farklı bir üye rap yapar, farklı bir üye en fazla line alır, farklı bir üye center olur vs. Çoğu 'pozisyonu olmayan' gruplarda aslında şirketin kimi ana dansçı, ana vokal olarak gördüğü belli. Ama kesin pozisyonlar olmadığı için fanlar arasında daha çok kavga çıkıyor ve ben bireysel stanlemeyi de arttırdığını düşünüyorum. Çünkü "benim biasım haksızlığa uğruyor" oluyor. Senin biasın canlı söyleyemiyormuş önemli değil. En azından pozisyonlar belli olduğunda vokal line'da değil o yüzden normal az kısım olması denebiliyordu. Ha bu arada pozisyonların güncellenmesi gerektiği taraftarıyım. Bazı üyeler gerçekten çok ilerleme kaydedebiliyor ve bazı üyeler de gerileyebiliyor. Çıkış zamanındaki pozisyonlarıyla kalmamalılar.

betul

Fanbase Starter
Tepki
2,508
Pozisyonsuz gruplar arttı garip bir şekilde ama böyle grupların çoğunda vokal ya da dansta öne çıkan üyesi yok.
Blackpink - Rap
Red Velvet - Vokal
Twice - Dans

Bu gruplar bildiğiniz gibi 3.jenerasyonun TOP grupları ve öne çıktıkları belli alan var ;ve bu alanda kendi jenerasyonunda TOP3 grupları arasındalar.4.jen TOP kız grupları NJ & IVE ve bu 2 grup belli bir alanda öne çıkmyan gruplar. Ama bu her grup için geçerli değil bence

Aespa - Vokal
ITZY - Dans
Nmixx - Vokal & Dans
Kep1er - Dans

*Gidle ,Soyeon rap açısından iyi bir grup ama son zamanlarda grubun şarkılarındaki rap partları pek beğenilmiyor :(
LS için de performans diyebiliriz

Konu Sahibi
Eren yeager

Eren yeager

Fanbase Starter
Tepki
1,914
Blackpink - Rap
Red Velvet - Vokal
Twice - Dans

Bu gruplar bildiğiniz gibi 3.jenerasyonun TOP grupları ve öne çıktıkları belli alan var ;ve bu alanda kendi jenerasyonunda TOP3 grupları arasındalar.4.jen TOP kız grupları NJ & IVE ve bu 2 grup belli bir alanda öne çıkmyan gruplar. Ama bu her grup için geçerli değil bence

Aespa - Vokal
ITZY - Dans
Nmixx - Vokal & Dans
Kep1er - Dans

*Gidle ,Soyeon rap açısından iyi bir grup ama son zamanlarda grubun şarkılarındaki rap partları pek beğenilmiyor :(
LS için de performans diyebiliriz
Ay ben bunu itzy ve Newjeans'i baz alarak yazmıştım itzy dansta zirve gruptu ama son zamanlarda bana rap leri ve vokallerini geliştirmiş gibi gelsed onların asıl imzası zor dans ve iyi dans molalarıydı ama diğer alanlarda kendi geliştirmeye odaklandıkları için ilk çıkışlarında ki gibi koreografiler göremiyorum.newjeans belli bir alanda öne çıkmayıp her alanda ortalama olan grup olarak aklıma ilk onlar geliyor