Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Soru Hazır Encore Performansları Mevzu Olmuşken 4.Jen Gruplarını Değerlendirelim

Konu Sahibi
betul

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
844
Tepki
2,509
Puan
75
aespa ve nmixx'in encore stagelerini izlerken hayal kırıklığına uğramayacağımı biliyorum, gidle da shuhua hariç gayet iyi bence. ive üyelerinin after like encore sahnesinde bu yana kendilerini geliştirdiklerini düşünüyorum ama bana kalırsa hâlâ yetersizler. newjeans'i de yetersiz buluyorum. stayc ve itzy bağırarak şarkı söylüyorlarmış gibi geliyor ve bu benim kulağıma hoş gelmiyor. le sserafim'e ise çok şaşırıyorum. produce 48'de iyi bir vokali olan yunjin nasıl bu kadar kötüleşmiş cidden şaşırıyorum. grup genel olarak kötü ve aldıkları saygı çerçevesindeki eleştirileri de hak ediyorlar ama sevdiğimden linçlenmelerine üzülüyorum.

erkek gruplarıyla pek ilgilenmiyorum ama sitede dünkü haberden enhypen ve txt'nin encore sahnelerini gördüm ve beğenmedim açıkçası. enhypen'da bazı üyelerin sesi çok kötü geliyor kulağa.
Yunjin'in vokali produce 48 zamanı çok iyiydi ittnw performansını hala arada açar izlerim. Nasıl oldu da vokali geriledi şaşıyorum.

 
Konu Sahibi
betul

betul

Fanbase Starter
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
844
Tepki
2,509
Puan
75
Aespa & NMIXX tartışmasız en iyileri. 2 grupta da vokal olarak mükemmel
Gidle,Shuhua hariç encore performansları iyi oluyor
ITZY encore performansları kayıtla çoğu zaman aynı oluyor özellikle Yeji.
STAYC kötü değiller ama çok daha iyisini bekliyorum onlardan.
IVE ilk başlarda encore performanslarını beğenmiyordum ama gelişme gösterdiler
New Jeans kolay şarkıları var genel olarak ama beklentimin altında kaldı encore performansları
LE SSERAFIM maalesef encore performanslarını beğenmiyorum


Erkek gruplarını az takip ettiğim için onlar hakkında net görüşlerim yok ama buradakilerin hiçbiri Aespa & NMIXX seviyesinde değil bence
 
Son düzenleme:

canimbanabas

Fanbase Starter
Katılım
21 Haz 2023
Mesajlar
529
Tepki
1,779
Puan
128
Yunjin'in vokali produce 48 zamanı çok iyiydi ittnw performansını hala arada açar izlerim. Nasıl oldu da vokali geriledi şaşıyorum.

bence şimdiki vokali daha iyi ya😭😭😭 into the new world çok zor bir şarkı ve baya teknik istiyor, o yüzden sesleri yaşlarından, eğitimsizlikten ve ses renklerinden ötürü çiğ duyuluyor. yunjinin şimdiki vokali daha tok ve öz güvenli bence🥲.
 

canimbanabas

Fanbase Starter
Katılım
21 Haz 2023
Mesajlar
529
Tepki
1,779
Puan
128
enhypenin ses renklerini beğenmediğiniz için mi bu kadar beğenmediniz yoksa vokal olarak yetersiz olduklarını mı düşündüğünüzden mi beğenmediniz ?
 

Dikachu

Trainee
Katılım
19 Şub 2024
Mesajlar
50
Tepki
81
Puan
8
Kız gruplarında Aespa ve Nmixx, erkek gruplarında Stray Kids ve Ateez gerçekten çok iyi. Canlı söylemeleri kayıta en yakın olan onlar.
Le sserafim'in dansı, performansı güzel evet ama canlı söylemede gerçekten büyük sorunları var. Zaten Kazuha, Sakura, Eunchae canlı söylemede oldukça yetersizler. Fakat Yunjin bile kendini salmış gibi hissediyorum. Kız canlı söylemiyor da sadece arada bağırıyor gibi.
NewJeans ve Ive güzel söylüyorlar fakat kendilerini geliştirmeliler diye düşünüyorum.
Txt ve Enhypen konusunda ne demeliyim bilmiyorum. Çocuklarda cevher var fakat onlara daha iyi vokal koçu lazım. Şu anlık Txt'yi bile beğenemedim (Ult gruplarımdan 😭)
(G)I-DLE'da Shuhua artık ne zaman canlı söyleyecek bilmiyorum. Zaten az partı var ve çok da ahım şahım bir şeyler gerektiren partlar değil. Buna rağmen yarısını söylemedi yarısını Yuqi söyledi.
Stayc tatlı söylüyor fakat yeterli değil. Bazı yerlerde sesleri gidiyor gibi hiseettim.
Itzy iyiydi güzeldi fakat arada fazla bağırdılar sanki.
 

Valin

Rookie Idol
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
439
Tepki
1,078
Puan
27
Kpop gruplarından aşırı vokal yeteneği beklemiyorum zaten ben, beklentim çok yüksek değil yani arada cidden çok iyi çıkanlar oluyor haklarını asla yiyemem. Burada da Aespa (özellikle Winter) ve Nmixx gayet iyiydi. Nmixx'in sorunu bence şarkıları ve bana güçlü bir aura geçemiyor oluşu yoksa kızların yetenekleri cidden iyi. Itzy, Ive,Idle ortalama ama yine stabilitelerini koruyan gruplar olmuşlar. Diğerleri için pek bir yorumum yok, berbat diyemem ama bir özellikleri de yok bence.
Erkek gruplarında da Skz, Ateez ve Txt'ye bakabildim. Skz iyiydi. Ben Seungmin'in ses tonunu aşırı güzel bulan biri değilim. Ama stabilitesi ve sesi bence ortalamanın çok üstünde. Txt'ye kötü diyemem ama yine bir ayrıcalığı yok.
Ateez konusunda uzun uzun konuşurum çok objektif de olamayabilirim jdkfd Ateez her defasında canlı söylediklerini dile getiren bir grup bu özelliklerini de seviyorum. Gruptaki her üyenin vokaline iyi diyemem ama grupta Jongho gibi bir vokal var. San'ın vokali Jongho kadar güçlü değil ama ses tonunu çok daha seviyorum ben nedense. Normalde gruptaa vokal olarak en eksik bulduğum iki üye Woo ve Yeosang ama bu videoda Woo beklediğimden de iyi bir iş çıkarmış, mutlu oldum görünce. Kendilerini umarım daha çok geliştirirler.
 

Benzer konular

Üst