Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Babymonster İlgi Çekici Değil Mi?

peamiess

Trainee
Katılım
21 Şub 2024
Mesajlar
86
Tepki
279
Puan
8
Son zamanlarda şirketin yanlış adımları yüzünden bu kızların üzerine çok gidiliyor ve eleştirilme sebeplerinin genelinin çok saçma ve zorlama olduğunu düşünüyorum.

Bunlardan birisi de visual konusu olduğundan dolayı ilk olarak ona örnek vermek istiyorum.

Şirketin konsept içeriklerini çekerken ayrı olarak bir yaratıcı ekip ayarladığını ya da en iyi isimlerle çalıştığını düşünmüyorum. K-Pop’ın konseptten ve yüzlerden ibaret olduğu bu dönemde kızlar beş yıl öncesindeki konsept içerikleri gibi kötü çekimler aldı ve bu havalarını göstermelerine engel oldu.

Ayrı olarak iki tane uğraşsız olduğunu düşündüğüm M/V’nin ardından bir yere katılmadıkları ya da kişisel olarak herhangi bir paylaşım yapmadıkları için kızları görmek için pek fırsat olmadı.

Bu yüzden ilk olarak kendimce visual potansiyeli olan ve ilgi çekici olduğunu düşündüğüm bazı üyelerin fotoğraflarını bırakmak istiyorum.

Visual konusunda Korelilerin bayılacağını düşündüğüm Rora ile başlayalım.

IMG_9160.jpeg
IMG_9165.jpeg
IMG_9157.jpeg
IMG_9158.jpeg

Bunlar şimdiye kadar gelen net çekimlerdendi şimdi videolardan alınan görüntülere geçelim.

IMG_9186.jpeg

IMG_9187.jpeg

IMG_9205.jpeg

IMG_9191.jpeg

Okul mezuniyetinden daha az makyajlı görüntüleri

IMG_9162.jpeg

IMG_9161.jpeg

Kendisi küçüklüğünden beri kameralar karşısında olan bir çocuk model ve yıllardır yüzünde pek bir değişim olmamış.

IMG_9173.jpeg
IMG_9174.jpeg
IMG_9169.jpeg

Artı olarak çocuk model olduğu zamanlardan beri NewJeans üyesi Hyein ile arkadaşlar.

Tüm fotoğraflarda sol Rora, sağ Hyein.
IMG_9180.jpeg
IMG_9181.jpeg
IMG_9182.jpeg
IMG_9176.jpeg
IMG_9179.jpeg

Rora ayrıca küçüklüğünden beri fazlasıyla uzun bir boya sahip kamera arkası görüntülerine bakınca grupta Rami’den sonraki en uzun üye gibi duruyor ve 1.70 üstü olduğu düşünülüyor.

Kısacası küçük yaşına rağmen hem çok duru bir güzelliğe hem de müthiş bir yeteneğe sahip.

Çoğu visual üye gibi sırf yüzü güzel diye değil de ayrıca fazlasıyla yetenekli olduğundan dolayı gruba girdi.

YG ilk kaos için Rora’yı sıradaki grubuna ana vokal olarak alacağını söylese de hemen ardından BABYMONSTER üyesi olduğunu açıklamıştı.

Küçük yaşlarından beri eğitim alıyor ve yaşına göre eşsiz olan ses renginin yanında piyano ve geleneksel çalgılarla ilgili eğitime sahip.

Ekli dosyayı görüntüle photo-output.jpeg

Kısacası kız hem yetenekli, hem güzel hem de çalışkan artı olarak çokta doğal ve komik birisi. Yaşı küçük olsa da fazlasıyla olgun ve eğlenceli bir kişilik ama maalesef ki şirketin kendisini geri plana attığını düşünüyorum.

Şimdiye kadar gelen içeriklerin çoğunda Koreliler özellikle kendisine bayılıyordu yani daha özenli işler verilirse ve kızlar daha göz önünde olursa parlayacağı belli ama şimdilik şirketin sorumsuzluğunun kurbanı olacak gibi.

Visual olabilecek potansiyele sahip olan Rora’nın ardından YG havasına sahip olduğunu düşündüğüm üç üye’ye geçiyorum.

İlk olarak benim en dikkatimi çeken Kawai Ruka ile başlıyorum.

IMG_9238.jpeg
IMG_9242.jpeg

IMG_9237.jpeg

IMG_9275.jpeg


Şimdi ekran görüntülerine geçelim

photo-output.jpeg
IMG_9224.jpeg
IMG_9287.jpeg
IMG_9232.jpeg
photo-output.jpeg

Sevimli havasının yanısıra ayrı olarak YG havası dedikleri şeye sahip olduğunu düşündüğüm üyelerden birisi. Genel olarak fazlasıyla güler yüzlü birisi olsa da rap yaparken ve dans ederken bambaşka bir havaya bürünüyor.

Sahne tecrübesi pek olmasa da tek başına olan performans videolarında bile fazlasıyla dikkat çekici duruyordu.

Ekli dosyayı görüntüle photo-output.jpeg

Ruka’nın hayran çekimi bazı görüntüleri

photo-output.jpeg

Son olarak çıkış öncesi bazı fotoğrafları

photo-output.jpeg
photo-output.jpeg

Ben Ruka’nın grubun imajına en çok uyan üyelerden birisi olduğunu düşünüyorum. Kendisi de yarışma zamanında kendi yazdığı rap bölümünde ‘Monster without me is just baby.’ diye belirtmişti.

Gerçekten de iyi bir performansçı fazlasıyla özgüvenli ve dans konusunda da rap konusunda da çok iyi üstüne bir de kendi sözlerini de yazabiliyor. Kendisinde gördüğüm tek sorun bir Japon olarak İngilizce telafuzunda zorlanması ama onu da yavaş yavaş düzeltiyor ve hakim olduğu dillerde kendini daha çok belli ediyor.

Şirket biraz üstüne düşse fazlasıyla parlayacak türden birisi ben kendi partlarını izlerken çok keyif aldığım için performanslarına bakmanızı öneririm.



İkinci olarak debut sürecine katılmadığı halde fazlasıyla ilgi çekmeye devam eden Ahyeon ile devam edelim.

Kendisi neredeyse bir yıldır hiçbir yerde görülmediği için maalesef ki stajyerlik döneminden fotoğraflar ekleyeceğim

IMG_9327.jpeg
IMG_9320.jpeg
IMG_9334.jpeg
IMG_9326.jpeg
IMG_9336.jpeg
IMG_9337.jpeg
IMG_9330.jpeg
IMG_9328.jpeg
IMG_9329.jpeg
IMG_9322.jpeg

Ahyeon tanıtıldığı zamandan beri en çok dikkat çeken üyelerden birisi. Hem çok yönlü oluşu hem de sahnede dikkat çekişi sayesinde merkez olacağı düşünülüyordu ama debut sürecinde geçirdiği hastalıktan dolayı aylarca görülmedi ve ardından ayrılacağı düşünülse de kızların 1 Nisan’da yayınlayacağı mini albüm ile gruba döneceği açıklandı.

Ahyeon tarzı ve havasıyla aktif olduğu dönemlerde sürekli trendlerdeydi ve bu yüzden gruba dönüşünün ses getireceği düşünülüyor.


Daha stajyerken gerçekleştirdiği Dangerously performansıyla 30 milyon izlenme elde etti ve şarkının Kore listelerinde yeniden yükselmesini sağladı.

Hem grup performanslarında hem de solo performanslarında şarkıları kendi tarzına göre yorumladığı için grubun olmazsa olmazı diyebilirim.

Bana göre ilgi çeken diğer üye de Asa

IMG_9298.jpeg
IMG_9299.jpeg
IMG_9301.jpeg
IMG_9280.jpeg
IMG_9292.jpeg

Ekran görüntülerine geçelim.

photo-output.jpeg
IMG_9317.jpeg
IMG_9316.jpeg

Asa’nın hayran çekimi bazı fotoğrafları

Ekli dosyayı görüntüle photo-output.jpeg
IMG_9300.jpeg

Son olarak Asa’nın çıkış öncesi fotoğrafları

Ekli dosyayı görüntüle photo-output.jpeg

Asa grupta en çalışkan olduğunu düşündüğüm üye olabilir. Yarışma zamanından beri tüm yönlerini fazlasıyla göstermeye çalışıyor ve şirkete rağmen çabasında da başarılı oluyor.

Çok iyi bir rapçi olmasına rağmen vokal yönünü de göstermeye çalıştı ve son şarkıları Stuck In The Middle’da vokal bölümü alabildi. Onun dışında çıkış şarkıları Batter Up’ın hem yazımında hem de prodüksiyon kısmında yer aldı.

17 yaşındaki bir çaylağa göre fazlasıyla yetenekli olduğunu düşünüyorum.

Bu da 12-13 yaşındayken bir stajyerlik videosu

Geriye kalan üyeler olan Rami, Pharita ve Chiquita’nın da ilgi çekici özellikleri ve yetenekleri var fakat ilk olarak benim ilgimi çeken ve ayrıca ilgi çekebileceğini düşündüğüm dörtlüden bahsetmek istedim.

Bu kızların sırf çıkış yaptıkları şirket yüzünden çok gereksiz yere yerden yere vurulduğunu düşünüyorum.

Son yıllarda çıkan hiçbir grupta visual ve star ışığı gibi şeyler doğru düzgün konuşulmazken bu kızlara bu konuda çok haksızlık ediliyor.

Bırakın star ışığını kendine has bir havası olmayan üstüne bir de sahnede alık alık bakan kişileri bile doğru düzgün eleştirmeyen insanlar bu kızların üzerine çok gidiyor.

Forumlarda ve genel yorumlarda insanlar hep sürekli visual gibi şeylerin konuşulmasından rahatsız olduğunu söylerken şimdi küçük yaşlarına rağmen yetenekli bir grup çıkınca yeteneği konuşmak yerine yüzleri konuşuyorlar.

Bana göre kızların visualleriyle ya da havalarıyla ilgili bir sıkıntı yok. Bu kızların sönük kalmasının tek sebebi şirketin anlamsız stratejileri ve özensiz çalışmaları.

Kendilerini ve yeteneklerini gösterecekleri daha çok şey sağlanırsa tek tek ilgi çekeceklerini düşünüyorum.

BLACKPINK sonrasında çıktığı için mi öyle geliyor bilemiyorum ama bence bu kızlar da ilgi çekici. Biraz da yedi kişi olmaları kendilerini gösterememelerine sebep oluyor eğer tüm bu sorunlar düzgünce yönetilirse grubun önü açık.

Aynı durum Nmixx gibi gruplarda da olmuştu. Kızlar yetenekli olsa da yetenekleri diğer şeylere bakılarak görmezden gelinmişti ama bunu BM için demenin erken olduğunu düşünüyorum.

Bence bu şeyler kızlar bir yerlerde performanslar sergileyip içerikler yayınladıkça konuşulmaya başlanabilir.

Başta küçük oldukları için bakmak istememiştim ama ses renkleri ve perfromansları çok dikkatimi çektiğinden takip etmeye başladım. Debut şarkısını ben de sevmesem de kızlara yeniden bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum ve Nisan’da yedi üye olarak gerçekleştirecekleri comeback ile her şeye sil baştan başlayabilmelerini umuyorum.

Bu sektörde beş saniye canlı söyleyemeyecek insanlar bile fazlasıyla ilgi çekici bulunurken bu kızların geride kaldığını düşünmüyorum.

K-Pop içerisinde popülerliği arttırmak genel olarak doğru marketing ve özenli konseptlere bağlı ve şirket bunu yaparsa hiçbir sorun kalmaz.

-Yazım yanlışı varsa birazdan düzenlerim.-
 

Ekli dosyalar

  • photo-output.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 2
  • photo-output.jpeg
    photo-output.jpeg
    189.7 KB · Görüntüleme: 1
  • photo-output.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Konu Sahibi
peamiess

peamiess

Trainee
Katılım
21 Şub 2024
Mesajlar
86
Tepki
279
Puan
8
İlk önce Babymonster ve Treasure üyelerinin yeterli ilgi çekmeme sebebi çekilen hayatta kalma programı sonrası ile çıkış tarihleri arasındaki uçurum, üstlerindeki ilgiyi soğutarak çıkış yapıyorlar ve bu da beklenilen sükseyi tam olarak veremiyor. Bunun yanında YG'nin kız gruplarından hiçbiri predebut öncesi bu kadar göz önünde olmamıştı, insanlar Babymonster'ı çıkış yapmadan tanıdılar ve ona göre bir kitle bile oluşturdular. Akıllarda "Acaba kim çıkış yapar, diğer üyeler kim?" gibi sorular kalmadı. BP'de ise Jennie dışında diğer üç kız neredeyse hiç bilinmiyordu ve Jennie bile o kadar göz önünde olmadı, sadece belirli YG sanatçıları ile iş birliği yapıp bir kez sahneye çıkarak meraklanmayı arttırdı.

Ahyeon olmadan çıkış yapmak intihardı, bunun sebebi kendine çektiği fanların yanında insanların grubu tam olarak görmek istemesiydi. Eğer bu hayatta kalma programı çekilmese, Ahyeon da tanınmasaydı eminim kimse bunun hakkında konuşmaz ve daha çok üyelere odaklanırdı ama mv'yi izleyenler başka beklentilere girerek altı kişilik dönüş olan Stuck In The Middle'a bakmadı. Ahyeon ile olan şarkıda debuttan farklı olan tarafına bakılacak. Diğer yandan debut yaptıracağı döneme kadar kızların yurt ortamını, kızların yeteneklerini gösteren videolarla pr yapılabilirdi ama YG'nin pr ekibi o kadar kötü ki Stuck In The Middle için bile bir hafta önceden poster yayınlamaya başlayarak haberdar etti.

YG'nin debut şarkıları listelerde her zaman başarılı olacakmış gibi lanse edildi, Kore için bu böyleydi ama Batter Up gerekli başarıyı Kore listelerinde gösteremeyince kızlara alışmak ya da sevmeye çalışmak yerine onların gözünde "başarısız" konumuna geldi. Misal; Winner-Empty melon üzerinde #1, iKON-My Type melon üzerinde #2, Blackpink-Whistle ile listelerde all kill yapmış, 2NE1-Fire ile melon top 3'e girmiş. Bunlar yanında Batter Up başarılı olamadığı için Kore'nin kabul etmesi zaman alır.

Ayrıca bence YG yavaş yavaş şirketini bitirme yolunca, Yang Hyun Suk'un kardeşi The Black Label'da direktör olarak işe başlamış geçenlerde ve The Black Label yeni bir binaya taşınacak. YG'nin hâlâ %21 hissesi olsa bile bundan çok bahsedileceğini düşünmüyorum. Çıkması beklenen kız grubuna Baby Monster'dan daha özenli davranıyorlar. TBL'nin eski stajyerlerinin çoğu Amerika-Kore, İsveç-Kore, Fransa-Japonya gibi çifte vatandaşlı yahut zengin kesimden. Sadece Samsung grubun alt şirketinin torunu olan Annie, model olarak ismine aşina olduğumuz Ella ve koreografileriyle tanıdığımız Bailey isimleri bile Korelileri gaza getirip grup hakkında beklentiye soktu.


YG’nin ne yaptığını kimse anlamıyor ya o kadar bütçeyle öyle garip adımlar atıyorlar ki sondaki teori gerçek olabilir diye düşünmeye başladım. Bir tür imaj temizliği mi yapmak istiyorlar bilemiyorum ama çok yanlış yoldalar.

BM falan beklentileri karşılamamışken sıradaki comeback için özen göstermesi gerekirken çok saçma bir şekilde tanıtım yaptı. Kızlar için yayınlanan konsept fotoğrafları hint dizilerinden kaçmış gibi bir kalitedeydi ve asla ilgi çekmiyordu bir de üstüne üstlük MV’de şu merdivenli kısım falan aşırı sırıtıyordu.

Zamanında kaliteli işlerle anılırken şu son iki yıldaki afallamalarına gerçekten anlam veremiyorum ben her zaman çoğunlukla SM gruplarını takip ediyordum ama ister istemez YG’nin gruplara da bakıyordum çünkü ilgimi çekiyordu ama şimdi herhangi bir küçük şirketten bile daha korkunç bir şekilde yönetiliyor
 

opia

Trainee
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
72
Tepki
124
Puan
8
YG yeni çıkarttığı son gruplara gereken özeni hiçbir şekilde göstermiyor artık. TREASURE'dan üyeler ayrıldı, bayadır albüm sesi bile çıkmıyor. debut albümleri dışında TREASURE şarkısı hatırlamıyorum açıkçası. BAEMON'da da yanlış şarkı seçimleri yaptı ve yok debut survive olsun gibi şeyler yaparak ilgi çekmeye çalışıp başarsa da grupları süresiz olarak debutunu ertelediği için TREASURE ve BAEMON bence bu konuda çok linçleniyor. üyelerin yeteneklerine asla bir şey denemez. sahnede olup şarkı söyleyemeyen birçok idol var, sahnede dans eden bebekler yani 🤠 ama YG titlelar konusunda gereken özeni göstermezse ne TREASURE ne de BAEMON linçten kurtulabilecek.
 

Benzer konular

Üst