Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Dizi Karakterlerini Yorumluyoruz

Ü

Üye silindi 192

Hemen başlayalım


1- Merve Aksak
Screenshot_20230827-160308_Chrome.jpg

Kötü insanlar vardır fakat hiçbir zaman tek tür değillerdir. Bazı katiller sosyopattır, onlar da bizler gibi tertemiz bir sayfa halinde doğarlar ve etrafındaki olaylar onları kötülüğe iter ama bazıları vardır ki onlar kötülük yapmak ve kötülüğü yaşatmak için doğarlar. Merve Aksak dizimizdeki güçlü kadın diyebileceğimiz hatta dizideki Kerim ve Tomris Hanım'dan sonraki en büyük güç. Merve kötü doğmuş yani psikopat dediğimiz türden birisi, arkadaşının intihar girişimi sonucu çocuk sahibi olamamasına bile üzülmeyen bir kişilik. Gençlik yıllarında Merve Kerim'in Taylan'ı dövmesinden zevk alıyor ve müdahale etmiyordu bu da onun kötülükten ve birilerini aşağılamaktan zevk aldığının bir kanıtıdır. Merve'nin sürekli çiçeklerini koruyup sulaması ve çiçeklerine kuş pisliği gelmesin diye kuşları öldürmek amaçlı taktırdığı teller onun bitkilere insanlardan veya hayvanlardan daha çok değer verdiği anlamına gelmez, çünkü bitkiler temizlik, motivasyon ve akademik başarı göstergesidir. Ayrıca Merve'nin bitkilere ve ev dekorasyonuna fazlasıyla özen göstermesi ve takıntısı onun çok ciddi düzeyde materyalist olduğunu da gösterir yani olay canlı sevmekte falan değil. Merve Serhan'ı hiç sevmiyor desek yalan olur biraz da olsa bir sevgi var içinde zira o hatıraları hatırlamasından belli fakat Kerim'e duyduğu hisleri hissetmiyor elbette. Merve için önemli olan şey Serhan değil Aksak soyadı bunu da tanışmadan önce Onur'dan duyduğu "Aksakların küçük prensi" cümlesine verdiği tepkiden anlayabiliriz. Beynini duygularından daha ön planda tuttuğu bariz ki duygularını Kerim dışında kimseye de göstermiyor zaten, aptallığa da tahammülü yok her şeyin kusursuz olmasını istiyor bu sebeple de o dahice planların hepsini kendisi yapıyor. Bu hareketi bile Merve'nin çok ciddi bir Narsistik Bozukluğa sahip olduğunu anlamamız için yeter de artar fakat Merve'de büyük bir özgüven düşüklüğünün olduğunu da unutmamak lazım bunu da Serhan'ı eve tekrar getirmek için yaptığı hırsızlık numarasından anlayabiliriz. Bana kalırsa bu diziyi Merve taşıdı, dizinin en keyifli kısımlarının Merve'de olduğunu düşünüyorum, kendisi çok zeki ve kimse bunu inkar edemez ama dediğimiz gibi o kötü olarak yaratıldı ve finalde Kerim yüzünden iyi birine dönüşmesi mantıksızdı, en azından Oya ve Serhan'a mesafeli olsaydı Merve karakteri daha doğru noktalanırdı. Bu arada Kerim de Merve'nin erkek hali gibidir bu sebeple çok alevli bir aşkları olduğu bariz bir gerçek.



2- Serhan Aksak
Screenshot_20230827-160600_Chrome.jpg

Dizi boyunca en sinir olduğum karakter Serhan iyi görünen ama bomboş olan bir karakter. Geçmişinde ailesinden sevgi görmemesi sebebiyle Serhan hem o zamanlar hem de yetişkinlik çağında içe dönük birisi ama diğer içe dönüklerin aksine biraz aptal. Dizide Serhan her açıdan çok övüldü fakat hiçbir icraatına denk gelmedik. Onu hapisten çıkaran ve ona işini tekrar veren Merve'ye aynı bölümde yaptığı nankörlük akıl alır düzeyde değil. Sevenlerine üzülerek söylüyorum ki Serhan bir tacizci ve zorba aynı zamanda Mehmet'ten hiçbir farkı da yok. Serhan daha ilk bölümden itibaren Merve'ye psikolojik şiddet uygulamakta hatta elinden gelse bunu fiziksele de dökecek birisi ayrıca insanların "Merve dövülmeyi hak ediyor" gibi şeyler demesi ülkemizin zihniyetini gözler önüne seriyor ve malesef ki bunu yazanların çoğunluğu da kadın izleyiciler...Serhan Merve'ye yıllarca zorbalık yaparken aynı zamanda ilk 12 bölüm Oya'yı bildiğiniz taciz ediyor. Oya onun evli olduğunu ve onunla ilişki yaşayamayacağını söylerken ısrar edip sürekli ona temasta bulunuyor ve karşısına çıkıyor, evet buna tam olarak taciz denir arkadaşlar. Serhan karakteri bana kalırsa çöptür, zina davasında kendisini savunmaya çalışması da çok rezilce bir harekettir ve iqsunun da Taylan'nınkinden bile daha düşük olduğunu düşünüyorum neredeyse her sahnesinde televizyonu yumruklayacaktım o derece sinir bozucu birisi.



3- Hürrem Sultan
Screenshot_20230827-160408_Chrome.jpg Screenshot_20230827-160649_Chrome.jpg


Hürrem Sultan Türk dizi tarihinin şüphesiz en güçlü karakteri. Geçmişinde yaşadığı ağır travmalar üzerine intikam almak isteyen Aleksandra Süleyman'a aşık oluyor ama tabiki de intikam planlarından vazgeçmiyor. İlk bölümden itibaren fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan Hürrem'in önceliği çocukları gibi gözükse de Süleyman olduğunu düşünüyorum ben aslında, Süleyman'ı sevmediğini söyleyenler salak falan herhalde zira intihar girişiminde tacını bir kenara atmıştı ve bu girişimi Süleyman'ın aşklarına ihaneti yüzünden yaptı ayrıca zehir içtiğini sandığı bölüm buna kanıt olabilir. Hürrem kötü bir karaktere sahip ama Merve gibi kötü doğmuş birisi değil, o ailesini savunmak için kötülük yapan birisi ve özü olan Aleksandra ise tamamen iyi kalpli birisi. Hürrem'e feminist desek pek de yanılmayız sanki, bir kadının hiçkimsenin malı olmadığını savunması, başarılı erkeklerin her daim arkasında yönetici ve zeki bir kadının olduğunu düşünmesi ve bunu icraata dökmesi, kadınları koruyacak hayır kurumları açması, ataerkil saray kurallarına karşı çıkıp uymaması ve kadınlar saltanatı başlatması en büyük örnekler bu sebeple Hürrem'i sevmeyen kişilerin biraz daha geleneksel kafada düşünen kişiler olduğunu düşünüyorum. Hürrem'in saray ahalisinden beklediği şey herkese gösterilen hürmet ve sevgidir fakat tam tersi tüm hepsi ona ölene kadar kötülükler yapmaya ve onu öldürmeye çalışmaya devam ettiler bu sebeple Hürrem kendine bir savunma mekanizması geliştirerek sadece onlara karşı acımasız olmaya karar verdi. Mahidevran karakteri Süleyman'ı sevmiyordu, sevse Prenses Fortuna'nın Süleyman ile halvete gidişinde mutlu olmazdı, Mahidevran Hürrem'i kıskanıyordu çünkü o bir anda geldi ve 2 yıl içinde elinden her şeyini aldı daha doğrusu Mahidevran'ın övünüp durduğu mevkilere Hürrem o kadar hızlı sahip oldu ki Mahidevran'ın statüsü saraydaki herkesin gözünde birden sıradanlaştı aynı Gülfem'inki gibi. Hürrem'in İbrahim'in yaptıklarını ifşa etmesi İbrahim'in Mustafa'yı tahta çıkarmak uğruna Süleyman'a sadakatsizliğinin sinirini bozması ve çocuklarına o öldüğü vakit zarar verecek olmasından ötürüdür. Genel anlamda bakınca Hürrem aslında kışkırtılmış, şiddet görmüş ve sevgiye ihtiyacı olan güçlü bir ruhtur, dizinin de izlenmesinin asıl sebebi kendisidir bana göre.



4- Pargalı İbrahim
Screenshot_20230827-160433_Chrome.jpg

Çok uzatmaya gerek bile yok, devşirme olan Pargalı en başlarda Süleyman'a çok sadık olsa da Mustafa büyüyünce, Hürrem güçlenince ve Süleyman yaşlanınca kendini daha yüksek mevkilerde görmek amaçlı alttan alttan Mustafa tarafını tutmuş ve Süleyman'a ihanet etmiştir. Peki İbrahim nasıl bu kadar değişti? Cevap çok basit, en başta kapıcı başı olan Pargalı daha sonrasında damat, vezir-i azam derken en sonunda güç zehirlenmesi ile kendini padişah ile eşit görmeye başlamıştır yani İbrahim'in dizinin 2. yarısında Narsistik Bozukluğa sahip olduğunu söylersek yine yanılmayız bence. İbrahim çok büyük bir suç işledi ve bana kalırsa ihanetinden ötürü ölümü hak etti hatta geç bile kalındı, Süleyman neredeyse zehirlenirken İbrahim ondan gerçeği saklamak gibi korkunç bir şey bile yapmıştı. Kendisi ölene kadar Süleyman'ı seviyor muydu? Kesinlikle onu çok seviyordu lakin kendini dizginleyemedi ve cezasını çekti.



6- Firdevs Yöreoğlu
Screenshot_20230827-160735_Chrome.jpg

Tam bir savaş dehası, belki de dizi tarihinin ilk golddigger'ı. Firdevs Yöreoğlu Melih Bey takımının en zekisi, en hırlısı ve en havalısı bana kalırsa. Bihter'i pek sevmem çünkü aklını Firdevs kadar kullanamadı ve bir erkek için akıl almaz hallere düştü fakat bunu Firdevs'te göremezsiniz. Firdevs aynı Merve gibi materyalisttir hatta materyalistlerin Tanrısı bile olabilir zira bir kolyeye 200 bin TL vermek başka türlü açıklanamaz. Firdevs duygu odaklı değildir, cazibesini ve dişil enerjisini inanılmaz doğru kullanır ayrıca her planından resmen iq fışkırır. Kötü bir anne ve eştir ama istediği şey Peyker ve Bihter'in refahı ve mutluluğudur aynı zamanda. Bencil biridir, Adnan'ı baştan aşağı sömürür, Bihter'e kendisine benzemesi için türlü türlü manipülasyonlar yapar. Kısacası Firdevs bildiğiniz zeki ve güzel bir golddigger'dır yani aşk işleriyle hiç işi olmaz. Bihter'in Behlül'ü bu kadar yüceltmesi de hem ona hem de bana göre tam bir aptalın yapacağı iştir, Firdevs'in bakış açısı bana kalırsa Hedonist'tir.




7- Behlül Haznedar
Screenshot_20230827-160831_Chrome.jpg

Behlül kendi tabiriyle bir "piçtir" sadakat sorunu tepelerde olan bu karakterin elden geçirmediği tek kişiler Bülent ve Adnan'dır, çok ciddiyim malesef. Behlül de Hedonizm'i çok mantıklı buluyor fakat Behlül için Hedonizm cinsel açıdan daha ön plana çıkıyor. Şöyle açıklayayım, Behlül istediği herkes ile yatmak ama onların da ona bağlanmamasını istiyor yani Bihter'in durumunu kesinlikle reddediyor ve ona hiç aşık da olmadı. Behlül'ün Firdevs'ten farkı parayı sürekli harcamadan durabilmesi benim fikrime göre. Firdevs istediği çantayı alamayınca gidip evlenir sırf o çanta için hem de hiç beklemeden ama Behlül'ün parası araba için yetmeyince onu almak için ısrarcı olmaz, doğru ortam ve zamanda Adnan'a söyler bu da ikisi arasındaki farktır, final bölümündeki hali buna örnek olabilir. Final bölümü demişken finalde kendini suçlaması da palavradır, o cümleler onun Bihter'in intiharının sorumluluğunu reddetmesi ve vicdanını rahatlatmaya çalışmasıdır ki eminim 1 aya kalmadan eski haline Elif'ten para kopararak devam etmiştir. Uzun lafın kısası Behlül toxictir ve malın da önde gidenidir, beynini pek çalıştırmadı zaten dizide ama Adnan ve Nihal'den daha zekiydi tabiki de.




8- Matmazel Deniz
Screenshot_20230827-163359_Chrome.jpg


Matmazel Deniz dört dörtlük bir karakterdir, ne mutfaktakiler gibi dedikodu ve varoluşun dibini vurmuş ne de Melih Bey takımı ve Behlül gibi genişliğin, tam ortada bir kişiliktir. Açık fikirli, dedikoduyu sevmeyen, yalandan hoşlanmayan ve zorunda kalmayınca söylemeyen, görgülü, eğitimli ve korumacı olan tam bir 1800'lü yıllardaki Fransız insanıdır. Adnan'dan aldatıldığını gizlemesi en büyük hatasıdır, Nihal sümsüğünün hakaretlerine de pek tepki göstermemiştir. Gencecik yaşında Nihal ve Bülent'e annelik yaparak yaşlanmasına karşın en büyük darbeleri de Adnan ve Nihal'den yemiştir, iyi kalpliliği kendisine karşı kullanılmıştır fakat sabırlı yapısı zaman ilerledikçe ailenin gözünde tekrar onu haklı çıkarmış ve aradığı huzura ermiştir.




9- Ali Kaptan
Screenshot_20230827-161154_Chrome.jpg


Gündelik hayatından sıkılmış şekilde tanıştığımız Ali berbat ebeveynin tanımıdır. Çocukluk dönemine dair bir bilgimiz olmadığı için kendisine tam bir yorum yapamıyorum ama kesinlikle düzenli bir hayata göre değil karakteri bu sebeple her zaman aynı 5 kişinin yüzünü görmek ona zor geldi, evlilik hayatından sıkıldı ve her şeyini tek kalemle sildi. Çocuklarına doğru dürüst bir sevgi göstermedi aksine onlara katlanamıyordu ve şiddete başvurdu. Ali hem çocukları hem Cemile'yi hem de Caroline'i dövmüş bir karakter yani çok yoğun agresif ve saldırgan bir yapısı var. Nankör olduğunu da söyleyeyim, kendisi anlık hevese kapılıp eski düzenine geri dönmeye çalışacak kadar dengesiz de bu sebeple kendisinin Bipolar hastası olabileceğini de düşünüyorum çünkü tepkileri ve hareketlerinin sürekli değişmesi ve bir an çok mutlu olup sonraki günler aniden depresif ve hasta olması bana bunu hatırlattı. Acımasız bir yapısı da bulunmakta, annesi ve çocuklarını kış vakti sokağa attırması ve ev diye inşaat vermesi bunu tasdikler nitelikte. Kendisi bir zorba, tecavüzcü, maganda ve yobaz bana göre, bu sebeple intihar etmesine hiç üzülmedim.




10- Mete Akarsu
Screenshot_20230827-161315_Chrome.jpg


Dizide Mete 16 yaşında bir liseli olarak çıkıyor karşımıza yani gelişim çağı henüz bitmemişti. Mete çok agresif ve saldırgan biriydi çünkü Ali'nin belki de en sevmediği çocuğu oydu. Mete annesine düşkündü ve şiddetten nefret ediyordu, düzeni seviyor ve kadınları üzmemeye özen gösteren sadık birisiydi, fark ettiğiniz üzere tamamen Ali'nin tam tersi bir kişiliğe sahip. Sevgisizlik ve şiddet Mete'yi çok ciddi etkiledi bu yüzden ciddi güven sorunları oluştu ve erkekler ile sürekli kavgalar etti bunun sebebi Ali'nin aile içi yarattığı travmalar eminim hepimiz hemfikirizdir. İyi kalpli ve dürüst Mete dizideki en masum ve karakter sahibi kişi bana kalırsa, İnci'nin onun saçını okşadığı sahnede ağlaması aile içi sevgisizliğin yıkıcılığana çok büyük ve acı bir örnek.



11- Aylin Akarsu
Screenshot_20230827-161549_Chrome.jpg

Aylin 17 yaşında karşımıza çıkan ruhu incinmiş dengesiz bir kişilik. Ali'nin Berrin'e dediği her kelime aslında Aylin'i tanımlamakta, aile içi kavgayı Ali kadar körükleyen tek kişi Aylin'di. Sorumsuz ve özenti bir kişiliğe sahip olmasının bedelini hep başkaları ödedi, çocukluk döneminde cezalar Mete'ye kesildi ve sürekli dayak yedi, yetişkinlik döneminde ise ceza Murat'a kesildi ve acı içinde intihar etti. Murat takıntılı bir karakter olsa da Aylin bir meleke değildi, dengesiz karakteri bir Murat'a bir Soner'e kayarken Murat'ın ölümünden dahi kendi payını reddedip tüm suçu Soner'e attı bu da onun bencil biri olduğunu kanıtlıyor. Aylin kadın düşmanlığı yapan pick me birisi bu arada, Cemile'ye aldatıldığı zaman "bakımına özen gösterseydin" demesi ve suçu Cemile'ye yıkması, Berrin Ali'ye cevap verince Berrin'e düşmanca tavır sergilemesi tamamen bir kanıtdır. Babasına olan düşkünlüğü ve yarım kalan sevgisi onu kendinden 19 yaş büyük bir adamla yasak ilişki yaşayacak düzeye getirdi fakat unutmamak gerek bu konuda asıl suçlu kişi Soner'di ve Soner bir pedofili. Aylin bana göre çocuklar arasında en kötüsü, eğitimsizliği ve ailesine gösterdiği anlamsız tavır ile Berrin'e edilen o eleştirileri aslında kendisi hak ediyor.




12- Kavak Yelleri Deniz
Screenshot_20230827-163211_Google.jpg

Deniz'de tam olarak ergen zekası görüyorum, iki kişiyi birden istiyor ama o kişilerin başka kimseyle iletişimde olmamasını da istiyor. Sadakatsizliği ile bir zamanlar çok sövdüğümüz ama çoğu kişinin de ilk crushı olan Deniz "yoğurdum ekşimesin ama ayranım da dökülmesin" şeklinde düşünen birisi, açık ilişki yaşamak istiyor bana göre, sanki aldatmayı ve tek kişide durmamayı medeniyet sanıyor yani o derece alık bir karakter. Kısacası bu karakter bence paralel evrende biraz daha duygusal olan Behlül'ün ilk sürümü falan, ikisi de itici ve toxic.



Devamı gelecektir, @Prenses Ciklet @JkunTavşanDişleri ve @mineonere yorumlamalarını merak ediyorum 😉💙
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20230827-160433_Chrome.jpg
    Screenshot_20230827-160433_Chrome.jpg
    47.5 KB · Görüntüleme: 0
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Bütün analizler harika olmuş özellikle Meteninkinde gözlerim doldu
Happy Love You GIF by LINE FRIENDS
 

ask

Fanbase Starter
Katılım
8 Haz 2023
Mesajlar
1,629
Tepki
4,565
Puan
114
Hemen başlayalım


1- Merve Aksak
Ekli dosyayı görüntüle 9352

Kötü insanlar vardır fakat hiçbir zaman tek tür değillerdir. Bazı katiller sosyopattır, onlar da bizler gibi tertemiz bir sayfa halinde doğarlar ve etrafındaki olaylar onları kötülüğe iter ama bazıları vardır ki onlar kötülük yapmak ve kötülüğü yaşatmak için doğarlar. Merve Aksak dizimizdeki güçlü kadın diyebileceğimiz hatta dizideki Kerim ve Tomris Hanım'dan sonraki en büyük güç. Merve kötü doğmuş yani psikopat dediğimiz türden birisi, arkadaşının intihar girişimi sonucu çocuk sahibi olamamasına bile üzülmeyen bir kişilik. Gençlik yıllarında Merve Kerim'in Taylan'ı dövmesinden zevk alıyor ve müdahale etmiyordu bu da onun kötülükten ve birilerini aşağılamaktan zevk aldığının bir kanıtıdır. Merve'nin sürekli çiçeklerini koruyup sulaması ve çiçeklerine kuş pisliği gelmesin diye kuşları öldürmek amaçlı taktırdığı teller onun bitkilere insanlardan veya hayvanlardan daha çok değer verdiği anlamına gelmez, çünkü bitkiler temizlik, motivasyon ve akademik başarı göstergesidir. Ayrıca Merve'nin bitkilere ve ev dekorasyonuna fazlasıyla özen göstermesi ve takıntısı onun çok ciddi düzeyde materyalist olduğunu da gösterir yani olay canlı sevmekte falan değil. Merve Serhan'ı hiç sevmiyor desek yalan olur biraz da olsa bir sevgi var içinde zira o hatıraları hatırlamasından belli fakat Kerim'e duyduğu hisleri hissetmiyor elbette. Merve için önemli olan şey Serhan değil Aksak soyadı bunu da tanışmadan önce Onur'dan duyduğu "Aksakların küçük prensi" cümlesine verdiği tepkiden anlayabiliriz. Beynini duygularından daha ön planda tuttuğu bariz ki duygularını Kerim dışında kimseye de göstermiyor zaten, aptallığa da tahammülü yok her şeyin kusursuz olmasını istiyor bu sebeple de o dahice planların hepsini kendisi yapıyor. Bu hareketi bile Merve'nin çok ciddi bir Narsistik Bozukluğa sahip olduğunu anlamamız için yeter de artar fakat Merve'de büyük bir özgüven düşüklüğünün olduğunu da unutmamak lazım bunu da Serhan'ı eve tekrar getirmek için yaptığı hırsızlık numarasından anlayabiliriz. Bana kalırsa bu diziyi Merve taşıdı, dizinin en keyifli kısımlarının Merve'de olduğunu düşünüyorum, kendisi çok zeki ve kimse bunu inkar edemez ama dediğimiz gibi o kötü olarak yaratıldı ve finalde Kerim yüzünden iyi birine dönüşmesi mantıksızdı, en azından Oya ve Serhan'a mesafeli olsaydı Merve karakteri daha doğru noktalanırdı. Bu arada Kerim de Merve'nin erkek hali gibidir bu sebeple çok alevli bir aşkları olduğu bariz bir gerçek.



2- Serhan Aksak
Ekli dosyayı görüntüle 9354

Dizi boyunca en sinir olduğum karakter Serhan iyi görünen ama bomboş olan bir karakter. Geçmişinde ailesinden sevgi görmemesi sebebiyle Serhan hem o zamanlar hem de yetişkinlik çağında içe dönük birisi ama diğer içe dönüklerin aksine biraz aptal. Dizide Serhan her açıdan çok övüldü fakat hiçbir icraatına denk gelmedik. Onu hapisten çıkaran ve ona işini tekrar veren Merve'ye aynı bölümde yaptığı nankörlük akıl alır düzeyde değil. Sevenlerine üzülerek söylüyorum ki Serhan bir tacizci ve zorba aynı zamanda Mehmet'ten hiçbir farkı da yok. Serhan daha ilk bölümden itibaren Merve'ye psikolojik şiddet uygulamakta hatta elinden gelse bunu fiziksele de dökecek birisi ayrıca insanların "Merve dövülmeyi hak ediyor" gibi şeyler demesi ülkemizin zihniyetini gözler önüne seriyor ve malesef ki bunu yazanların çoğunluğu da kadın izleyiciler...Serhan Merve'ye yıllarca zorbalık yaparken aynı zamanda ilk 12 bölüm Oya'yı bildiğiniz taciz ediyor. Oya onun evli olduğunu ve onunla ilişki yaşayamayacağını söylerken ısrar edip sürekli ona temasta bulunuyor ve karşısına çıkıyor, evet buna tam olarak taciz denir arkadaşlar. Serhan karakteri bana kalırsa çöptür, zina davasında kendisini savunmaya çalışması da çok rezilce bir harekettir ve iqsunun da Taylan'nınkinden bile daha düşük olduğunu düşünüyorum neredeyse her sahnesinde televizyonu yumruklayacaktım o derece sinir bozucu birisi.



3- Hürrem Sultan
Ekli dosyayı görüntüle 9355 Ekli dosyayı görüntüle 9356


Hürrem Sultan Türk dizi tarihinin şüphesiz en güçlü karakteri. Geçmişinde yaşadığı ağır travmalar üzerine intikam almak isteyen Aleksandra Süleyman'a aşık oluyor ama tabiki de intikam planlarından vazgeçmiyor. İlk bölümden itibaren fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan Hürrem'in önceliği çocukları gibi gözükse de Süleyman olduğunu düşünüyorum ben aslında, Süleyman'ı sevmediğini söyleyenler salak falan herhalde zira intihar girişiminde tacını bir kenara atmıştı ve bu girişimi Süleyman'ın aşklarına ihaneti yüzünden yaptı ayrıca zehir içtiğini sandığı bölüm buna kanıt olabilir. Hürrem kötü bir karaktere sahip ama Merve gibi kötü doğmuş birisi değil, o ailesini savunmak için kötülük yapan birisi ve özü olan Aleksandra ise tamamen iyi kalpli birisi. Hürrem'e feminist desek pek de yanılmayız sanki, bir kadının hiçkimsenin malı olmadığını savunması, başarılı erkeklerin her daim arkasında yönetici ve zeki bir kadının olduğunu düşünmesi ve bunu icraata dökmesi, kadınları koruyacak hayır kurumları açması, ataerkil saray kurallarına karşı çıkıp uymaması ve kadınlar saltanatı başlatması en büyük örnekler bu sebeple Hürrem'i sevmeyen kişilerin biraz daha geleneksel kafada düşünen kişiler olduğunu düşünüyorum. Hürrem'in saray ahalisinden beklediği şey herkese gösterilen hürmet ve sevgidir fakat tam tersi tüm hepsi ona ölene kadar kötülükler yapmaya ve onu öldürmeye çalışmaya devam ettiler bu sebeple Hürrem kendine bir savunma mekanizması geliştirerek sadece onlara karşı acımasız olmaya karar verdi. Mahidevran karakteri Süleyman'ı sevmiyordu, sevse Prenses Fortuna'nın Süleyman ile halvete gidişinde mutlu olmazdı, Mahidevran Hürrem'i kıskanıyordu çünkü o bir anda geldi ve 2 yıl içinde elinden her şeyini aldı daha doğrusu Mahidevran'ın övünüp durduğu mevkilere Hürrem o kadar hızlı sahip oldu ki Mahidevran'ın statüsü saraydaki herkesin gözünde birden sıradanlaştı aynı Gülfem'inki gibi. Hürrem'in İbrahim'in yaptıklarını ifşa etmesi İbrahim'in Mustafa'yı tahta çıkarmak uğruna Süleyman'a sadakatsizliğinin sinirini bozması ve çocuklarına o öldüğü vakit zarar verecek olmasından ötürüdür. Genel anlamda bakınca Hürrem aslında kışkırtılmış, şiddet görmüş ve sevgiye ihtiyacı olan güçlü bir ruhtur, dizinin de izlenmesinin asıl sebebi kendisidir bana göre.



4- Pargalı İbrahim
Ekli dosyayı görüntüle 9360

Çok uzatmaya gerek bile yok, devşirme olan Pargalı en başlarda Süleyman'a çok sadık olsa da Mustafa büyüyünce, Hürrem güçlenince ve Süleyman yaşlanınca kendini daha yüksek mevkilerde görmek amaçlı alttan alttan Mustafa tarafını tutmuş ve Süleyman'a ihanet etmiştir. Peki İbrahim nasıl bu kadar değişti? Cevap çok basit, en başta kapıcı başı olan Pargalı daha sonrasında damat, vezir-i azam derken en sonunda güç zehirlenmesi ile kendini padişah ile eşit görmeye başlamıştır yani İbrahim'in dizinin 2. yarısında Narsistik Bozukluğa sahip olduğunu söylersek yine yanılmayız bence. İbrahim çok büyük bir suç işledi ve bana kalırsa ihanetinden ötürü ölümü hak etti hatta geç bile kalındı, Süleyman neredeyse zehirlenirken İbrahim ondan gerçeği saklamak gibi korkunç bir şey bile yapmıştı. Kendisi ölene kadar Süleyman'ı seviyor muydu? Kesinlikle onu çok seviyordu lakin kendini dizginleyemedi ve cezasını çekti.



6- Firdevs Yöreoğlu
Ekli dosyayı görüntüle 9361

Tam bir savaş dehası, belki de dizi tarihinin ilk golddigger'ı. Firdevs Yöreoğlu Melih Bey takımının en zekisi, en hırlısı ve en havalısı bana kalırsa. Bihter'i pek sevmem çünkü aklını Firdevs kadar kullanamadı ve bir erkek için akıl almaz hallere düştü fakat bunu Firdevs'te göremezsiniz. Firdevs aynı Merve gibi materyalisttir hatta materyalistlerin Tanrısı bile olabilir zira bir kolyeye 200 bin TL vermek başka türlü açıklanamaz. Firdevs duygu odaklı değildir, cazibesini ve dişil enerjisini inanılmaz doğru kullanır ayrıca her planından resmen iq fışkırır. Kötü bir anne ve eştir ama istediği şey Peyker ve Bihter'in refahı ve mutluluğudur aynı zamanda. Bencil biridir, Adnan'ı baştan aşağı sömürür, Bihter'e kendisine benzemesi için türlü türlü manipülasyonlar yapar. Kısacası Firdevs bildiğiniz zeki ve güzel bir golddigger'dır yani aşk işleriyle hiç işi olmaz. Bihter'in Behlül'ü bu kadar yüceltmesi de hem ona hem de bana göre tam bir aptalın yapacağı iştir, Firdevs'in bakış açısı bana kalırsa Hedonist'tir.




7- Behlül Haznedar
Ekli dosyayı görüntüle 9362

Behlül kendi tabiriyle bir "piçtir" sadakat sorunu tepelerde olan bu karakterin elden geçirmediği tek kişiler Bülent ve Adnan'dır, çok ciddiyim malesef. Behlül de Hedonizm'i çok mantıklı buluyor fakat Behlül için Hedonizm cinsel açıdan daha ön plana çıkıyor. Şöyle açıklayayım, Behlül istediği herkes ile yatmak ama onların da ona bağlanmamasını istiyor yani Bihter'in durumunu kesinlikle reddediyor ve ona hiç aşık da olmadı. Behlül'ün Firdevs'ten farkı parayı sürekli harcamadan durabilmesi benim fikrime göre. Firdevs istediği çantayı alamayınca gidip evlenir sırf o çanta için hem de hiç beklemeden ama Behlül'ün parası araba için yetmeyince onu almak için ısrarcı olmaz, doğru ortam ve zamanda Adnan'a söyler bu da ikisi arasındaki farktır, final bölümündeki hali buna örnek olabilir. Final bölümü demişken finalde kendini suçlaması da palavradır, o cümleler onun Bihter'in intiharının sorumluluğunu reddetmesi ve vicdanını rahatlatmaya çalışmasıdır ki eminim 1 aya kalmadan eski haline Elif'ten para kopararak devam etmiştir. Uzun lafın kısası Behlül toxictir ve malın da önde gidenidir, beynini pek çalıştırmadı zaten dizide ama Adnan ve Nihal'den daha zekiydi tabiki de.




8- Matmazel Deniz
Ekli dosyayı görüntüle 9374


Matmazel Deniz dört dörtlük bir karakterdir, ne mutfaktakiler gibi dedikodu ve varoluşun dibini vurmuş ne de Melih Bey takımı ve Behlül gibi genişliğin, tam ortada bir kişiliktir. Açık fikirli, dedikoduyu sevmeyen, yalandan hoşlanmayan ve zorunda kalmayınca söylemeyen, görgülü, eğitimli ve korumacı olan tam bir 1800'lü yıllardaki Fransız insanıdır. Adnan'dan aldatıldığını gizlemesi en büyük hatasıdır, Nihal sümsüğünün hakaretlerine de pek tepki göstermemiştir. Gencecik yaşında Nihal ve Bülent'e annelik yaparak yaşlanmasına karşın en büyük darbeleri de Adnan ve Nihal'den yemiştir, iyi kalpliliği kendisine karşı kullanılmıştır fakat sabırlı yapısı zaman ilerledikçe ailenin gözünde tekrar onu haklı çıkarmış ve aradığı huzura ermiştir.




9- Ali Kaptan
Ekli dosyayı görüntüle 9375


Gündelik hayatından sıkılmış şekilde tanıştığımız Ali berbat ebeveynin tanımıdır. Çocukluk dönemine dair bir bilgimiz olmadığı için kendisine tam bir yorum yapamıyorum ama kesinlikle düzenli bir hayata göre değil karakteri bu sebeple her zaman aynı 5 kişinin yüzünü görmek ona zor geldi, evlilik hayatından sıkıldı ve her şeyini tek kalemle sildi. Çocuklarına doğru dürüst bir sevgi göstermedi aksine onlara katlanamıyordu ve şiddete başvurdu. Ali hem çocukları hem Cemile'yi hem de Caroline'i dövmüş bir karakter yani çok yoğun agresif ve saldırgan bir yapısı var. Nankör olduğunu da söyleyeyim, kendisi anlık hevese kapılıp eski düzenine geri dönmeye çalışacak kadar dengesiz de bu sebeple kendisinin Bipolar hastası olabileceğini de düşünüyorum çünkü tepkileri ve hareketlerinin sürekli değişmesi ve bir an çok mutlu olup sonraki günler aniden depresif ve hasta olması bana bunu hatırlattı. Acımasız bir yapısı da bulunmakta, annesi ve çocuklarını kış vakti sokağa attırması ve ev diye inşaat vermesi bunu tasdikler nitelikte. Kendisi bir zorba, tecavüzcü, maganda ve yobaz bana göre, bu sebeple intihar etmesine hiç üzülmedim.




10- Mete Akarsu
Ekli dosyayı görüntüle 9376


Dizide Mete 16 yaşında bir liseli olarak çıkıyor karşımıza yani gelişim çağı henüz bitmemişti. Mete çok agresif ve saldırgan biriydi çünkü Ali'nin belki de en sevmediği çocuğu oydu. Mete annesine düşkündü ve şiddetten nefret ediyordu, düzeni seviyor ve kadınları üzmemeye özen gösteren sadık birisiydi, fark ettiğiniz üzere tamamen Ali'nin tam tersi bir kişiliğe sahip. Sevgisizlik ve şiddet Mete'yi çok ciddi etkiledi bu yüzden ciddi güven sorunları oluştu ve erkekler ile sürekli kavgalar etti bunun sebebi Ali'nin aile içi yarattığı travmalar eminim hepimiz hemfikirizdir. İyi kalpli ve dürüst Mete dizideki en masum ve karakter sahibi kişi bana kalırsa, İnci'nin onun saçını okşadığı sahnede ağlaması aile içi sevgisizliğin yıkıcılığana çok büyük ve acı bir örnek.



11- Aylin Akarsu
Ekli dosyayı görüntüle 9378

Aylin 17 yaşında karşımıza çıkan ruhu incinmiş dengesiz bir kişilik. Ali'nin Berrin'e dediği her kelime aslında Aylin'i tanımlamakta, aile içi kavgayı Ali kadar körükleyen tek kişi Aylin'di. Sorumsuz ve özenti bir kişiliğe sahip olmasının bedelini hep başkaları ödedi, çocukluk döneminde cezalar Mete'ye kesildi ve sürekli dayak yedi, yetişkinlik döneminde ise ceza Murat'a kesildi ve acı içinde intihar etti. Murat takıntılı bir karakter olsa da Aylin bir meleke değildi, dengesiz karakteri bir Murat'a bir Soner'e kayarken Murat'ın ölümünden dahi kendi payını reddedip tüm suçu Soner'e attı bu da onun bencil biri olduğunu kanıtlıyor. Aylin kadın düşmanlığı yapan pick me birisi bu arada, Cemile'ye aldatıldığı zaman "bakımına özen gösterseydin" demesi ve suçu Cemile'ye yıkması, Berrin Ali'ye cevap verince Berrin'e düşmanca tavır sergilemesi tamamen bir kanıtdır. Babasına olan düşkünlüğü ve yarım kalan sevgisi onu kendinden 19 yaş büyük bir adamla yasak ilişki yaşayacak düzeye getirdi fakat unutmamak gerek bu konuda asıl suçlu kişi Soner'di ve Soner bir pedofili. Aylin bana göre çocuklar arasında en kötüsü, eğitimsizliği ve ailesine gösterdiği anlamsız tavır ile Berrin'e edilen o eleştirileri aslında kendisi hak ediyor.




12- Kavak Yelleri Deniz
Ekli dosyayı görüntüle 9381

Deniz'de tam olarak ergen zekası görüyorum, iki kişiyi birden istiyor ama o kişilerin başka kimseyle iletişimde olmamasını da istiyor. Sadakatsizliği ile bir zamanlar çok sövdüğümüz ama çoğu kişinin de ilk crushı olan Deniz "yoğurdum ekşimesin ama ayranım da dökülmesin" şeklinde düşünen birisi, açık ilişki yaşamak istiyor bana göre, sanki aldatmayı ve tek kişide durmamayı medeniyet sanıyor yani o derece alık bir karakter. Kısacası bu karakter bence paralel evrende biraz daha duygusal olan Behlül'ün ilk sürümü falan, ikisi de itici ve toxic.



Devamı gelecektir, @Prenses Ciklet @JkunTavşanDişleri ve @mineonere yorumlamalarını merak ediyorum 😉💙
Firdevs hanım gibi annem olsaydı keşke diyorum her seferinde. Matmazel'e katılmıyorum kısıtlayıcı ve sıkıcı bir kisilikti. Ali Kaptanın da bipolar oldugunu dusunmuyorum adam tam tipik türk babasıydı (babam bu adamdan 2 tık daha dominant💀💀) Mete kanlı canlı karşıma gelse nikah basacağım türden biri ama partner secimleri berbattı sadece İnci hocadan sonra tanıştığı kızı sevebildim keske onunla olsalarmış. Ayline de cok katıldım gercek hayatımda karsilastigim ve nefret ettigim turden insanlardan ölmesine uzulmedim. Bir de diziyi izlemedim ama Merve Aksak tam bir Entj 3w2 381 örneği keske enneagram 3e onu örnek verseymisim
 
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 192

Ferhunde queen i de yorumlar mısın rica etsem eğer diziyi izlediysen
Tabiki de yorumlarım <3

Ufak tefek cinayetler izlenmesi gereken bir dizi lütfen izleyin. Bende birkaç yorum yapmak istiyorum.
Merve hırsından önünü göremeyen ve kocasıyla sırf hırs için evlenen ve kocasını hedeflerine yaklaşmak için basamak olarak gören bir karakter ama tabi iyi yanlarıda var haklı olduğu yerde kendini ezdirmiyor. Sanırım Merve'nin tek sevdiğim yanıdır bu.
Serhan ise sınırlarını keskin bir şekilde çizemeyen bir karakter bazı konularda Merve ye haksızlık yaptığını düşünüyorum fakat iş yoğunluğu arasında kızını sevmesi ve ilgilenmesi hoşuma gitmişti yani kendisi ailesinden gereken ilgiyi almadı ama kızından da bu ilgiyi sakınmadı hoşuma gitmişti bu durum. Ama pek desteklediğim bir karakter değil sonuçta işin ucunda bir aldatma durumu var.
Bu arada eline sağlık bebiş. 💞
Çok güzel olmuş ellerine sağlık
"sadakat sorunu tepelerde olan bu karakterin elden geçirmediği tek kişiler Bülent ve Adnan'dır"

Şu cümlede patladım ŞXHSKCHKSHDJS bildiğim 5-6 karakter var burada ve hepsi çok doğru. Cümlesi cümlesine katılıyorum⭐ Tabii bu konuda TR dizisi gurmesi olan Ciklet daha uzman, sözü Ciklet'e bırakıyorum.
Flying Kiss Flirting GIF by SpongeBob SquarePants
 

Eren yeager

Fanbase Starter
Katılım
7 Tem 2023
Mesajlar
453
Tepki
1,914
Puan
49
Kimse katılmamış ama ben Aylin yorumuna katılıyorum insanların aylinin birçok hatası varken Berrin gibi bir karaktere nefret göstermesini çok saçma buluyordum Berrin kötü bir anne olmasına rağmen dönemine göre çok güçlü bir kadındı ve Hakana olan tavırları yüzünden berrinde nefret etmelerinıde çok şacma buluyordum hakan Ali kaptan gibi öfke nöbetleri geçiren dengesiz şiddete meyilli ve egoist bir karakterdi berrine sevgi duyması böyle bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor Ali kaptan gibi bir babası olan Berrin hakandan uzak durması çok normaldi
 
Üst