Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Bilgi Köşesi Dünya Turu 13: Brezilya

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
2,122
Tepki
7,485
Puan
339
Selam sevgili Netizen Turkey sakinleri. Umarım keyfiniz yerindedir ❤️ bugün sizleri Brezilya'ya götürüyorum. Sizlere keyifli gezmeler dilerim


indir (15).jpeg



•Brezilya’da 4000’den fazla havalimanı varmış. Amerika'dan sonra en fazla havalimanına sahip ülkedir Brezilya.
•Coca-Cola dünyanın birçok yerinde olduğu gibi tabii ki Brezilya’da da var. Fakat Guarana meyvesinden yapılan "Guaraná Antarctica" adlı bir gazlı içecek koladan daha çok seviliyormuş. Guarana aynı zamanda Brezilya dışında Arjantin, Portekiz ve Japonya’da da üretiliyor
•Brezilya’nın başkenti Brasilia dünyanın en genç ve modern başkentlerinden biri. Bu şehir belli bir plan dahilinde 41 ay içinde inşa edildi ve 1960 yılında Brezilya’nın başkenti oldu. Şehre gökyüzünden bakıldığında şehrin planının bir uçağa benzediğini rahatlıkla görebilirsiniz. Şehrin birbirinden güzel modern binaları görülmeye değer.


file.jpg
 

peterpan

Fanbase Starter
Katılım
20 Tem 2023
Mesajlar
583
Tepki
1,362
Puan
169
gecekondu mahallelerine favela deniyor. suç başkenti gibi bir ülkenin bütün olayları da buralarda örgütleniyor ama yerleşim tepelerde olduğu için de en iyi manzara buralarda oluyor. kuzeydeki favelalar daha tehlikeli iken güneydekiler daha güvenliymiş. en tehlikelisi city of god'mış hatta filmini bile çekmişler.
 

peterpan

Fanbase Starter
Katılım
20 Tem 2023
Mesajlar
583
Tepki
1,362
Puan
169
Belgeselini izlemiştim aşırı korkunç geldi polis asla karışmıyor oraya

bizde de böyle yerler var ya aynı onlar gibidir tahminen. pis işlerinde kullandıkları tüm adamlar burdadır iki tarafın da işine geliyordur. youtube'da mert öztürk diye bi çocuk var o da mahalleden tanıdıklar bulup böyle tr'deki tehlikeli mahalleri geziyor. bi ara bak efsane ortamlar var. orddaki ortamları görünce benim oyumla bunların oyu bir mi diyen aysun kayacı gibi geziyosun evde bütün gün:LOL:
 

Benzer konular

Üst