Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Eğlence Anlayışım Arkadaşlarımla Uyuşmuyor...

şuppiluliuma

Trainee
Tepki
0
19 yaşındayım. Lise yıllarından beri görüştüğüm yakın olduğum beş kişilik bir arkadaş grubum var. Arkadaşlarımı kişilik olarak gerçekten seviyorum iyi anlaşıyorum. Ama eğlence anlayışım onlarınkiyle pek uyuşmuyor. Alkol almayı çok seviyorlar, bazen bir mekanda buluşup sarhoş olana kadar bir şeyler içmek istiyorlar. Ama ben alkol hiç tüketmiyorum. Alkollü mekanlar ya da clublar ilgimi çekmiyor. Onlar da bunu biliyorlar bizimle gel sen içmezsin bir şey olmaz diyorlar. Ama ortamda çok alakasız kaldığımı hissediyorum. Canım sıkılıyor yani. Geçen sefer yine beş kişi buluşunca bir arkadaşım içkinin dozunu fazla kaçırdı. Sokağın ortasında kustu onu sarhoş bir vaziyette ayakta tutmaya çalıştık. Hiç hoş bir görüntü değildi ama onu kırmamak için bir şey de demedim. Şimdi malum yeni yıl yaklaşıyor arkadaşlarım da bir yılbaşı planı yapmışlar içmek istiyorlar. Yılbaşını onlarla kutlamak isterim zaten başka bir planım da yok. Ama yine sıkılacağım tuhaf bir gün olacak gibi hissediyorum. Bunu onlara nasıl açıklayabilirim bilmiyorum. İstemiyorum desem bahane bulsam kırılacaklar. Beş kişilik grupta sırf bir kişi istemiyor diye planı da değiştiremem. Siz napardınız?

kim de-fi

Trainee
Tepki
55
Abla yani tam bilmemem ama bence tam bir şekilde konuşmak en iyisi şoksa bi yerden sonra patlanılıyor yakın olduğum arkadaşlarımla bir sorunu paylaşmadığımda günden güne içten içe onlara kızdıgımı ve kırıldığımı farkettim bi süre sonra aynı kişi gibi bili gelmiyorlar o yüzden en iyisi buraya yazdığının aynını onlara söylemek. Zaten liseden beri yakın arkadaşlarınsa seni tanıyorlardır ve anlarlar planı değiştirmeyebilirler ama bu hassasiyetini net bir şeklide hissetmiyorlar belli ki. Eğer bunun için sana kırılıp kurulurlarsa daha da saçma olur. Biraz acımasızca gelebilir ama seni yoran ilişki/arkadaşları kaybetmek sadece bi süre öyle hissettirir sonra bi bakarsın kaybettiğin bişey yok çünkü en başından beri seni sevip önemseyen insanlar zaten konuştuktan sonra böyle bişey yapmaz 💞🙃

Laila

Trainee
Tepki
3
Beraber eğlenemediğin insanlar bir süre sonra sadece halini hatrını sorup merhabalaştığın kişilere dönüşebiliyor ya da konuşmama evresine girip muhabbetiniz tümden bitebiliyor. Biz arkadaş edindiğimizde onların hep aynı en yakın dostumuz olarak kalacağını düşünüyoruz ama zaman geçtikçe her arkadaşlığın farklı dinamikleri olduğunu daha iyi hissediyorsun. Bu kişiler çok iletişimin olmasa da pozitif hisler beslediğin kişiler olabilir, bir de her zaman vakit geçirmekten hoşlandığın kişiler de olacaktır. Öyle ya da böyle yeni kişilerle tanışacaksın ve onlarla iletişimin daha farklı olacaktır. Arkadaşlıklar çeşitli olur genelde ama senin şu anki durumunda çeşitlilik yok ve beraber eğlenme eksikliğin de her geçen gün kendini daha fazla hissettirecek. Sen doğal olarak arkadaşlarınla beraber olmak istiyorsun ama onlarla eğlenmiyorsan illaki vaktini onlarla geçirmek için kendini zorlamamalısın. Her planlarına uymak zorunda değilsin ve bir planı reddetmek anormal olmamalı, sonuçta herkesin kendi hayatı var ve en basitinden vaktin olmayabilir ya da farklı planların olabilir. İnsanlarla iletişime açık ol, en basitinden tenefüste yeni tanıştığın kişilerle bir çay vs içip çevreni genişletip çeşitlendirmeye başlamalısın. Bu kişiler illaki ömürlük dostun olacak diye bir garanti sunamam ama belki kendi kafa dengi birine de denk gelebilirsin.