Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Grupları Başarılı Ve Başarısız Yapan O Özellikler

Ü

Üye silindi 189

kpop gruplarının onları aynı anda hem başarılı hem de başarısız yapan kendilerine özgü özellikleri var. ben başlıyorum siz de kendi favori gruplarınızınkini yazmayı unutmayınnnnnn

bp: sürekli cb yapmayıp o lüks "you can't sit with us" imajlarını koruyarak yüzlerini eskitmiyorlar ama aynı zamanda bu 2 yılda bir cb yapmalarıyla bazı fanların ilgisini kaybediyorlar. ayrıca minicik olan diskografilerinin sanatçı imajlarına verdiği zarardan bahsetmiyorum bile.

twice: sürekli cb yapıp sürekli aktif olmaları o çalışkan ve "ihtiyaç duyduğunda orada olacak" imajlarina inanılmaz bir katkı sağlıyor. hepsi birer " the girl next door" vibeı veriyor hepsi çok yaklaşılabilir, tatlı kızlar ama aynı zamanda sürekli cb yaptıkları için çabucak yüzleri eskiyor ve cb yaptıklarında heyecanlanacak bir şey olmuyor. cb yaptıklarını günler sonra öğrendiğim zamanlar olmuştu.

bts: grupça bu kadar yakın olmaları, sololardan önce grup demeleri fanların onları aile gibi görmesine sebep oluyor ve fanlar için adeta bir comfort zone oluyorlar. bu da insanlara bu şeyin bir parçası olma isteği uyandırıyor ve inanılmaz sadık ve koruyucu olmalarını sağlıyor. ama bu solodan öne grubu koyma durumu üyelerin solo olarak tanınırlıklarını düşürüyor. dünyanın en popüler grubunun üyelerinin daha popüler olmasını beklersiniz değil mi özellikle bu üyeler bir de solo çalışmalar yapıyorlarsa ama bts üyeleri bu durum yüzünden olabilecekleri kadar popüler ve gündemde olmuyor.

exo hakkında da uzun uzun düşündüm ama aklıma böyle bir şey gelmedi o yüzden özellikle exo fanlarının yorumlarını bekliyorum 👇👇👇👇👇

4. jen gruplarına da çok hakim değilim o yüzden enhypen, txt, ive, itzy, skz, new jeans, le sserafim, nmixx, aespa fanları da yorumlara 👇👇👇👇

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
Bence bazı grupların başarılı imajı var başarılıdan çok başarı konusu açılınca bunu yazmak istedim lütfen takip ettiğiniz grup gerçekten başarılıysa üzerinize alınmayın genel bir yorum bu

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Bence bazı grupların başarılı imajı var başarılıdan çok başarı konusu açılınca bunu yazmak istedim lütfen takip ettiğiniz grup gerçekten başarılıysa üzerinize alınmayın genel bir yorum bu
bu buyuk bi basari elde edip sektorde yer edinmis neredeyse her grupta var bence. bir sure sonra yaptiklari her sey zaten basarili olur dusuncesiyle yaklasildigi icin boyle olabilir.

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
bu buyuk bi basari elde edip sektorde yer edinmis neredeyse her grupta var bence. bir sure sonra yaptiklari her sey zaten basarili olur dusuncesiyle yaklasildigi icin boyle olabilir.
Evet bir kez de olsa başarılı imajına ulaştılar sonuçta düşüşe geçip unutulsalar bile başarılı bir gruptu diye bahsediliyorlar

Haney 🍯

Bal 🌼
Forum Ağası
Tepki
7,301
Skz; her şeylerini kendileri yapıyorlar. Şarkılarını yazıyorlar, dansları bile bazen kendileri yapıyorlar. Harika yapımcılar. Çok aktif bir şekilde çalışıyorlar. Aralarında da samimiyet ve sıcaklık var. Bazen bu samimiyet aşırıya kaçabiliyor. Sürekli aynı tarzda şarkı yapmalarının da insanları bir süre sonra onlardan soğuttuğuna inanıyorum.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Skz; her şeylerini kendileri yapıyorlar. Şarkılarını yazıyorlar, dansları bile bazen kendileri yapıyorlar. Harika yapımcılar. Çok aktif bir şekilde çalışıyorlar. Aralarında da samimiyet ve sıcaklık var. Bazen bu samimiyet aşırıya kaçabiliyor. Sürekli aynı tarzda şarkı yapmalarının da insanları bir süre sonra onlardan soğuttuğuna inanıyorum.
oncelikle kendi sarkilarini yapmalari asiri saygi duydugum ve kpopta da nadir olan bir sey ama evet son birkac cblerinin biraz kulaga benzer geldigi dogru. her ne kadar producer line yetenekli olsa da bazen yeni kisilerle calisip yeni sesler kullanmakta fayda var.

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
oncelikle kendi sarkilarini yapmalari asiri saygi duydugum ve kpopta da nadir olan bir sey ama evet son birkac cblerinin biraz kulaga benzer geldigi dogru. her ne kadar producer line yetenekli olsa da bazen yeni kisilerle calisip yeni sesler kullanmakta fayda var.
Buna ben de katılıyorum skz aslında self-made ama insan çok çalışınca nasıl desem hani beyni sulanır ya (örnek vermek için lütfen skz fanları yanlış anlamayın 💗) adını sorsalar anlamazsın bir şey de çok çalışınca bir süre sonra böyle oluyor zihinlerini dinlendirmeleri ve ufuklarını açacak deneyimler yaşamaları lazım ben bir kaç şarkısını seviyorum mesela skz şarkısı söyle deseler direkt Miroh gelir aklıma tabi bazı şarkıları da gerçekten denilen gibi gürültülü farklı kişilerle çalışmak grubu çok iyi gelecektir diye düşünüyorum ben de

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
Seventeen : Kariyerlerinin başından beri şarkılarının tamamını kendileri yapan, koreografilerinden cr alan, kimi zaman mv düzenleyecek kadar ileri giden, hâlâ dans dersleri ve vokal derslerine devam eden çok çalışkan, her şeye kendileri yetişmeye çalışan bir grup Seventeen. Going Seventeen ile kahkaha tuhanı estiren, birbirlerinin her işini destekleyen samimi bir grup. Grubu başarısız yapar mı bilmem ama bir Carat olarak bazen "aşırı" davrandıkları anlar olduğunu düşünüyorum. Küçük sayılabilecek bir şirketten sektöre atıldıkları için debut zamanları varyete yetenekleri ile gündeme gelip hayran topluyorlardı, bazen varyete yaparken bu kaygıydan dolayı fazlaya kaçtıkları anlar olduğunu düşünüyorum. Bir de çok heyecanlandıklarında bana normal gelen ama başkalarının tuhaf görebileceği bazı söylemleri olabiliyor.

G-IDLE : Grup olarak bugün Mama sahnesinin en iyi kadın sanatçılarıydılar. Vokalleri, rapleri çok iyi. Grupça şarkı yapımında da yer aldıklarını biliyorum ama bazen çok cringe davrandıklarını düşünüyorum.

SHINee : Eksiksiz, mükemmel bir beş kişilik grup. Bir grubun şarkıları bu kadar mı iyi olur? Minho ve Taemin, AKTİF OLUN.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Valla yazacagim tum gruplari yazmissin belki g-idle için de baslik sarkilarini soyeon un yapmasi olabilir gibi geldi 🤷🏻‍♀️

Soyeon sevmem ısınamıyorum çünkü ama Soyeon olmasa idle şuan yarımızın bahsedeceği bir grup bile olmazdı
soeyeon basarili bi producer ve evet gidlein basarili olmasindaki en buyuk faktor ama onun da kendine ozgu bir tarzi var be bu baslik sarkilarinda belli oluyor. mesela ben minnienin yaptigi sarkilari daha cok seviyorum ya da yuqi daha farkli sarkilar yapiyor ama bunlari asla baslik sarkilari olarak goremiyoruz. arada bi ana sarkiyi diger kizlar yapsa guzel olurdu bence

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
Exo hangi sektör olursa olsun üstüne koyarak ilerliyor. Bi bütün olarak hakaret ediyorlar önce ben demek yerine önce biz diyorlar. Sm gibi şirkete rağmen hala çabalıyorlar.

Kötü işleyiş olarak tek söyleyeceğim keşke onlara yapılan kötü muameleyi bize daha fazla gösterselerdi aman sorun çıkmasın fanlar üzülmesin diye saçma sapan şeylere katlandılar onca sene. Diğer konu habersiz kalmak exo çoğu önemli konuda fanları kullanmayı bilmiyor kötü bütün olayları hep sonradan medyadan öğreniyoruz. Bu da sanki exo fanlar ile iletişime geçmiyor gibi bir algı oluşturuyor
Exonun tek şanssızlığı şirketi bir de buna rağmen yok flop yok unutuldu diyenler var çok sinir bozucu

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Exo hangi sektör olursa olsun üstüne koyarak ilerliyor. Bi bütün olarak hakaret ediyorlar önce ben demek yerine önce biz diyorlar. Sm gibi şirkete rağmen hala çabalıyorlar.

Kötü işleyiş olarak tek söyleyeceğim keşke onlara yapılan kötü muameleyi bize daha fazla gösterselerdi aman sorun çıkmasın fanlar üzülmesin diye saçma sapan şeylere katlandılar onca sene. Diğer konu habersiz kalmak exo çoğu önemli konuda fanları kullanmayı bilmiyor kötü bütün olayları hep sonradan medyadan öğreniyoruz. Bu da sanki exo fanlar ile iletişime geçmiyor gibi bir algı oluşturuyor
exo daha iyi bir muamele gorseydi sirket tarafindan bu gun cok daha iyi bir yerde olabilirdi. harcanan potansiyel diyince benim aklima exo geliyor...

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Seventeen : Kariyerlerinin başından beri şarkılarının tamamını kendileri yapan, koreografilerinden cr alan, kimi zaman mv düzenleyecek kadar ileri giden, hâlâ dans dersleri ve vokal derslerine devam eden çok çalışkan, her şeye kendileri yetişmeye çalışan bir grup Seventeen. Going Seventeen ile kahkaha tuhanı estiren, birbirlerinin her işini destekleyen samimi bir grup. Grubu başarısız yapar mı bilmem ama bir Carat olan bazen "aşırı" davrandıkları anlar olduğunu düşünüyorum. Küçük sayılabilecek bir şirketten sektöre atıldıkları için debut zamanları varyete yetenekleri ile gündeme gelip hayran topluyorlardı, bazen varyete yaparken bu kaygıydan dolayı fazlaya kaçtıkları anlar olduğunu düşünüyorum. Bir de çok heyecanlandıklarında bana normal gelen ama başkalarının tuhaf görebileceği bazı söylemleri olabiliyor.

G-IDLE : Grup olarak bugün Mama sahnesinin en iyi kadın sanatçılarıydılar. Vokalleri, rapleri çok iyi. Grupça şarkı yapımında da yer aldıklarını biliyorum ama bazen çok cringe davranışları beni itiyor.
seventeeni varyete olarak cok bilmiyorum dogrusu o yuzden bir sey diyemeyecegim ama benim fark ettigim haklarinda cok haber olmamasi. "skandal" ve basari haberleri disinda seventeen oyle cok haberi yapilan ya da konusulan bi grup degil gibi. magazin sayfalarini ya da netizen basliklarini cok suslemiyorlar. nedenini merak konusu benim icin.

ponywinx

Judith🩷
Dance Machine
Tepki
2,850
soeyeon basarili bi producer ve evet gidlein basarili olmasindaki en buyuk faktor ama onun da kendine ozgu bir tarzi var be bu baslik sarkilarinda belli oluyor. mesela ben minnienin yaptigi sarkilari daha cok seviyorum ya da yuqi daha farkli sarkilar yapiyor ama bunlari asla baslik sarkilari olarak goremiyoruz. arada bi ana sarkiyi diger kizlar yapsa guzel olurdu bence
Evet aslında bu kadar ön planda olmasa biraz kendini çekse dediğin gibi bazı başlık şarkılarını başka üyeler yapsa daha güzel olurdu ama yine de grubunu çok iyi desteklediği ve kendisi sayesinde grubu bu kadar başarılı ve tanınan bir grup olduğu için de bir şey söyleyemiyorum açıkçası

liikyaliikya

Trainee
Tepki
384
seventeeni varyete olarak cok bilmiyorum dogrusu o yuzden bir sey diyemeyecegim ama benim fark ettigim haklarinda cok haber olmamasi. "skandal" ve basari haberleri disinda seventeen oyle cok haberi yapilan ya da konusulan bi grup degil gibi. magazin sayfalarini ya da netizen basliklarini cok suslemiyorlar. nedenini merak konusu benim icin.

Skandal dediğimiz Wonwoo'nın geçmişteki SNSD söylemleri, Woozi'nin anime olayı ile Mingyu'nun zorbalık ve resim olayları. Bir de Joshua'nın manitası. Mingy'nun olayları geçen sene gündeme geldi, Woozi ve Joshua da bu sene. Skandal haberi olarak da aslında çok haberleri yapılmıyor. Medya Seventeen hakkında haber yapsa bile tepki çok gösterilmiyor çünkü fandom kitlesi bu noktaya aşırı takılmıyor, halk da çok dikkat etmiyor. Başarı haberleri de aslında yok sayılıyordu. Sene başı Japonya'da bir stadyumda fan meeting yaptılar ve bütün stadyum sold out olduğu hâlde medya sallamadı. Kore medyası çok ilgili değil. Japon medyasında daha çok haberleri çıkıyor. Bu albüm satışları gelmese daha da haberleri olmazdı. İlk haftasında bir milyon satan ikinci grup olarak BTS'ten sonra yer aldıkları hâlde 2020 yılında medya pek üstünde durmuyordu. Medya debutlarından beri gruba çok dikkat etmiyor.