Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Dedikodu Hybe'ın Yeni Kız Grubu 2. Gün Spotify Artışı Ile Dikkat Çekiyor? +Straykids Hayranları Grubun Straykids'i Kopyaladığını Düşünüyor.

Miss Korea

Visual Goddess
VIP Visual Queen
Katılım
9 Şub 2024
Mesajlar
240
Tepki
1,095
Puan
57
Askim olay reklam vermek degil ki. Gercekten playlist reachlerini gordukten sonra torudugum yerden kudurdum. Spotify'a reklam berdigin zaman sarkilar arasinda sp free kullananlara 30 saniyelik sarkinin bir kesiti verilir. Spotify da bunu dinlemeden saymaz. Bu reklam direkt aciktan parayla yapilir. Youtube ise reklamlari izlenmeden sayar sadece youtube charta giriste reklamlari degerlendirmeye almaz. Playlisting dedigimiz olaysa bambaska bir olay. Daha nufuzlu sirketler amerikada one cikarmak istedigi sarkicilarinin onenli singlellari icin spotify'a onemli playlistler icin baski uygular. Ortada bir para gidis gelisi olmaz ama spotify playlist/yeni sarki onerisi/benzer sarki onerisi sistemiyle diger uygulamalardan daha fazla one cikarak kazanc saglar, sarkicilar da sarkilarini tanitir, genreya gore kullanicilar yeni sarkilari kesfeder. Enhypen'in cikislarindan beri almadiklari playlistingi daha birinci gunlerinden almislar. Gittim kendim kontrol ettim inanamayip. Birinci gunde eklendikleri playlistler ikinci gunde playlsit reachi olarak gozukuyor. Daha ilk gunden en onemli listelere eklenerek 20m reach'e ulasmislar. Birazdan postta aticam ssleriyle beraber. Hani cidden sinir bozucu bir durum. Sarki tutar desteklersin daha da yukselir okey. Ama daha sarki cikali 5 saat olmusken en saglam playlistlere de ekletmezsin ya. Attention bile 10 gun sonra girmisti. Bu da Bang Sihyuk'un Min Heejin'le yarisma yontemi midir bilmiyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Skz kopyalamasina gelince de pek sanmiyorum ben. Zamaninda Weki Meki'yi Blackpinkle ayni gun debut yapip ayni el hareketiyle poz verdikleri icin Blinkler (ben de o zaman blinktim) linclemislerdi baya. Bence cok abartilacak seyler degil. Nj kopyalama olaylarina da cok katilmiyorum. Bence NJ'den daha dreamy bir havalari var. MV ve debut teaseri olarak yayinladiklari o video bana cok Superliminal oyunundaki yerleri hatirlatmisti. Bu lucid dream, backrooms olaylarinin daha feminen bir tarzi varmis gibi onlarda. Ay hic anlatamadim boyle ama bu Hong Kong sokak fotografciligi havalariyla falan birlesmis tarzlari bence NewJeans'in y2k'inden daha farkli. Ben acikcasi sarkiyi baya sevdim. Sadece albumdeki diger sarkilar pek sarmadi. Keske mvyi biraz daha ilk konsept fotograflarindaki gibi cekselermis bazi sahneler cidden attention'in mvsine benziyodu.
Bu neçe güzel bir mesajdır böyle
 

Benzer konular

Üst