Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

İstenmeyen Lise

aslı

Rookie Idol
Katılım
15 Haz 2023
Mesajlar
442
Tepki
702
Puan
62
Annem ben istemediğim halde beni meslek lisesine gönderiyor.Obp ile gideceğim bu arada.Anadolu’ya da puanım gayet tutuyor.Annemi nasıl ikna edebilirim?
 

kayısı

avukat kedy
Moderatör
Katılım
11 May 2023
Mesajlar
700
Tepki
2,100
Puan
113
Bu arada eğer özellikle bir bölüm hayalin yoksa meslek lisesine gidip sonrasında okumak istersen o alanda bir üniversite okumanı öneririm. Maalesef artık anadolu liselerinin faydadan çok zararı dokunmaya başladı. Herkes avukat, doktor, mühendis olmaya çalışınca zanaatkar insan kalmadı. Öyle olunca insanlar yanlarında çalıştıracak işçi bulamaz oldu, buldukları kişiye de üniversite mezunlarının 2 katını teklif ettiler. Mesela ben avukat olarak asgari ücretin bi tık üstünde çalışıyorum ama adliyede çalışan katipler ve mübaşirler benden en az 5.000 TL daha fazla maaş alıyor, haftasonları çalışmıyorlar, idari tatillerde hep izinliler ve 9-5 çalışıyorlar. Ama ben eşek gibi duruşmadan duruşmaya koşturup, haftasonunu bırak resmi tatillerde bile çalışıp, 8-6 mesailerinde sürünüyorum. Katiplerin çoğu meslek lisesi veya 2 yıllık üniversite mezunu ama ben Hukuk fakültesini 4 senede bitireceğim diye stresten egzama oldum + 4-5 kilo aldım + saçlarım deli gibi beyazladı. Şimdiki aklım olsa meslek lisesi okurdum, çocuğumu da meslek lisesine yönlendirirdim. Eski Türkiye'de olsak kesinlikle anadolu lisesi oku derdim ama bu Türkiye şartlarında hayatta kalmak istiyorsan ve doğru düzgün para kazanmak istiyorsan kendini uzman eksikliğinin olduğu bi alanda uzman yapmalısın. Meslek liselerinin puanları düştü diye zamanında kimse tercih etmediği için şimdi mezun öğrenci bulamıyorlar, dolayısıyla buldukları ilk meslek lisesi mezununa da anadolu lisesi öğrencisinden daha fazla maaş teklif ediyorlar. Annen de büyük ihtimalle bu yüzden sana meslek lisesine yazıl diyor.
 

Benzer konular

Üst