Netizen Turkey Hoş Geldiniz!

Netizen Forum, Türkiye'nin en iyi k-pop forumu. KPOP haberleri, Kore-Türk Dostluk Forum, K-POP Magazin, Tartışmalar, Son Çıkanlar ve dahası.

Kayıt Ol

Jennie Cornrow Giydiği İçin Eleştiri Alıyor

Ü

Üye silindi 189

jennie the idol in 2. bolumunde cornrow saclariyla gozuktugu icin linc yiyor twitterda.

acikcasi bu sefer jennie yi aldigi elestiriler icin savunamiyorum. siyahiler icin cok onemli bu mevzu. kendileri yapiyor diye yemedikleri laf, gormedikleri irkcilik kalmayinca tabii siyahi olmayan bi insanin bu sac modelini hicbir sey yokmus gibi kullanmasini, ovgu almasini sevmiyorlar.

jennie bilmiyordu desem o da olmayacak. lisa da bi zamanlar cornrow yapmisti hatta bu yuzden ozur de diledi. bu kiz uyelerinden bu kadar bihaber degil ya. ayrica bi donemler koreden cok ameriksda yasiyordu hic mi kimseden bi sey ogrenmedi?

neyse umarim yakinda lisa gibi ozur diler ve trkrar etmez
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

fotolar bunlar

+

Ekli dosyalar

• gaya-jennie-blackpink-di-the-idol-tuai-kontroversi-karena-kepang-cornrow.jpg
    gaya-jennie-blackpink-di-the-idol-tuai-kontroversi-karena-kepang-cornrow.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 47
  • blackpink-jennie-18072022-thumbnail.jpg
    blackpink-jennie-18072022-thumbnail.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 47
  • 20230612_113829.jpg
    20230612_113829.jpg
    19.4 KB · Görüntüleme: 46
  • 20230612_113827.jpg
    20230612_113827.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 48

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Linçlenmek istemiyorum ama ben bu siyahilerdeki benim kültürümü başka kimse kullanmasın olayını anlayamıyorum. Bir kere global bir dünyada yaşıyoruz birinin senin kültüründeki unsurları kullanmasını engellemek mümkün değil. İkincisi pek çok kültürde bu tarz örgüler var ve ilk önce kimin bulduğunu anlamak da kolay bir iş değil.

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552
evet ırkıçılık gerçekten kötü keşke hiç yaşanmasaydı ama ben kültürlerin o kültüre ait olmayan birisi tarafından uygulanınca bunun neden kötü bir olay olduğunu anlamıyorum ama siyahiler için önemliyse dikkatli olmak gerek
Ben de anlayamiyorum maalesef kulturu kullanarak yayginlastirmak daha mantikli. Ben orguyu begeniyorsam yapardim

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

evet ırkıçılık gerçekten kötü keşke hiç yaşanmasaydı ama ben kültürlerin o kültüre ait olmayan birisi tarafından uygulanınca bunun neden kötü bir olay olduğunu anlamıyorum ama siyahiler için önemliyse dikkatli olmak gerek
anladigim kadaroyle soyle. siyahiler mesela yillarca beyaz amerikalilar tarafindan gerek konusma sekilleri gerek giydikleri kiyafetler gerek saclari vs yuzunden dalga gecildi, irkviliga ugradi. simdi siyahi olmayan insanlar soyahiler hibi konusuyor, giyiniyor, saclarini onlar gibi yapiyor ve ovgu aliyorlar, bu sekilde unlu oluyorlar, sevgi goruyorlar. dolayisiyla da siyahiler bunu istemiyor. onlarin karari saygi duymak lazim

Linçlenmek istemiyorum ama ben bu siyahilerdeki benim kültürümü başka kimse kullanmasın olayını anlayamıyorum. Bir kere global bir dünyada yaşıyoruz birinin senin kültüründeki unsurları kullanmasını engellemek mümkün değil. İkincisi pek çok kültürde bu tarz örgüler var ve ilk önce kimin bulduğunu anlamak da kolay bir iş değil.
askim yazmaya usendim kopyala yapistir yapiyorum

anladigim kadaroyle soyle. siyahiler mesela yillarca beyaz amerikalilar tarafindan gerek konusma sekilleri gerek giydikleri kiyafetler gerek saclari vs yuzunden dalga gecildi, irkviliga ugradi. simdi siyahi olmayan insanlar soyahiler hibi konusuyor, giyiniyor, saclarini onlar gibi yapiyor ve ovgu aliyorlar, bu sekilde unlu oluyorlar, sevgi goruyorlar. dolayisiyla da siyahiler bunu istemiyor. onlarin karari saygi duymak lazim

ayrica bu konu hakkinda bizim pek soz hakkimiz oldugunu da sanmiyorum. siyahiler oyle diyorsa oyledir

ask

Fanbase Starter
Tepki
4,552

askim yazmaya usendim kopyala yapistir yapiyorum

ayrica bu konu hakkinda bizim pek soz hakkimiz oldugunu da sanmiyorum. siyahiler oyle diyorsa oyledir
Ben sevdigim bir orguyu amalara bakmaksizin yaptirirdim bu konuda ayni tarafta degilim

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637
Tamam da böyle onu giyme bunu kullanma diyerek kendilerini daha fazla ayrıştırıyorlar. Bu zaten sadece Amerika'daki siyahilerin düşüncesi Afrika'da yaşayan siyahiler tam tersi bizim gibi bir başkası kültürlerini kullanınca mutlu oluyorlar.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Tamam da böyle onu giyme bunu kullanma diyerek kendilerini daha fazla ayrıştırıyorlar. Bu zaten sadece Amerika'daki siyahilerin düşüncesi Afrika'da yaşayan siyahiler tam tersi bizim gibi bir başkası kültürlerini kullanınca mutlu oluyorlar.
bilibili de cok iyi aciklamis ben de eklemek istiyorum. biz siyahilere yapilan irkciligi tam bilmiyoruz bence. zamaninda amaan be orgu dedigimiz orguleri giyen kadinlar o orgulerinden tutulup yerlerde surunduruluyordu. simdi ise o orguler moda oldu. amerikada avrupada kadinlarin basortuleri cekiliyor yerlerde surukleniyor ama yuksek moda markalari ayni basortulerini dergi cekimlerde kullaniyor. benim ugruna eziyete ugradigim sey bunlarin moda hevesi olmus xbnzbxmxn

kisacasi ne siyahileri ne testturluleri bu konuda suclayamazsiniz. basortusu ya da cornrowlarin alakali olmayan insanlar tarafindan kullanilmasini istemiyorlarsa istemiyorlardir. bu konuda konusmak siyahi ya da basortulu olmayanlarin ustune degil bence

bilibili de cok iyi aciklamis ben de eklemek istiyorum. biz siyahilere yapilan irkciligi tam bilmiyoruz bence. zamaninda amaan be orgu dedigimiz orguleri giyen kadinlar o orgulerinden tutulup yerlerde surunduruluyordu. simdi ise o orguler moda oldu. amerikada avrupada kadinlarin basortuleri cekiliyor yerlerde surukleniyor ama yuksek moda markalari ayni basortulerini dergi cekimlerde kullaniyor. benim ugruna eziyete ugradigim sey bunlarin moda hevesi olmus xbnzbxmxn

kisacasi ne siyahileri ne testturluleri bu konuda suclayamazsiniz. basortusu ya da cornrowlarin alakali olmayan insanlar tarafindan kullanilmasini istemiyorlarsa istemiyorlardir. bu konuda konusmak siyahi ya da basortulu olmayanlarin ustune degil bence
yani siyahi degilsek siyahiler abartiyor vb seyler demeyelim bence daha cok degil 60larda yasaniyordu bu olaylar ne desler haklari var

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 25

arkadaşlar biz oturduğumuz yerden olaya çok hakim değiliz ama siyahiler günümüzde bile hala özellikle amerika'da çok yoğun ırkçılığa uğruyorlar. örgülü saçları sebebiyle okula alınmayan siyahi çocuklar, işe alınmayan insanlar var. kendilerini böyle dışlayan, eziyet eden, yıllardır ırkçılık yapanların kendi kültürlerine ait şeyleri kullanıp onları ''moda'' yapmasını istemiyorlar. hayatı boyunca ırkçılığa uğramış ve ne yazık ki muhtemelen hep de uğrayacak insanların hassasiyetleri hakkında oturduğumuz yerden rahatça konuşmak hiç doğru değil bence. bu sahneler geldiğinde ben normal örgü sanmıştım. korelilerde özellikle kpop'ta o kadar çok var ki bu kültür yağmalama meselesi. ne yazık ki normalleşmiş durumda. bu insanların kafalarını kendi yaşadıkları fanustan çıkarıp bir şeyler öğrenmesi gerekiyor ya. yazıklar olsun jennie'ye de

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Bu ırkçılık olayları sözde duyarcı tayfa tarafından abartıldığı için yaşanılan ırkçılığın tersine dönme ihtimali var ki siyahileri ve korelileri savunucam derken başka ırklara ırkçılık yapanlar var glory magazinde türkler çok yapıyordu bunu aynı mantıkla siyahilerin beyazların kültürlerini yapmamaları gerekir bildiğim kadarıyla hamburger John adında beyaz bir erkek tarafından bulundu gurur yapıp yememeleri gerekmez mi yemekte kültürdür.
askim ne abartmasi ama sende cok degil 60larda 70lerde olan olaylar. insanlarin hala akrabalari yasiyor bu knuyla ilgili. birkac siyahi aktivist yazarin makalelerini okursan gorursun bunlar hicbir sey. adamlar insan muamelesi gormuyormus hatta evcil hayvanlar bile onlardan daha iyi muamele goruyormus ki bu irkiculik olaylarinin hala az biraz devam ettigini de soylememe gerek yok bence

BobaTea

Fanbase Starter
Tepki
2,637

Ben nasıl hissetmeleri gerektiğini dikte etmeye çalışmıyorum. Bu tarz açıklamaları kendi ağızlarından çok dinledim. Sadece bir başkasının kültürlerini kullandıklarında gösterdikleri tepkinin onlara yararı olduğunu düşünmüyorum. Beyazlar ve siyahiler arasındaki uçurumu büyütüyor sadece. Çözümün bu olduğunu düşünmüyorum.
Bir diğer sorun da bu olaylar yüzünden herkesin kendi kültürüne ait olmayan bir şey kullanıldığında bile konuşma haklarının olduğunu sanması. Japonlara olmuştu bu. Biri kimono giydi diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Japonlar araya girip bizce sakıncası yok demek zorunda kalmışlardı.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

arkadaşlar biz oturduğumuz yerden olaya çok hakim değiliz ama siyahiler günümüzde bile hala özellikle amerika'da çok yoğun ırkçılığa uğruyorlar. örgülü saçları sebebiyle okula alınmayan siyahi çocuklar, işe alınmayan insanlar var. kendilerini böyle dışlayan, eziyet eden, yıllardır ırkçılık yapanların kendi kültürlerine ait şeyleri kullanıp onları ''moda'' yapmasını istemiyorlar. hayatı boyunca ırkçılığa uğramış ve ne yazık ki muhtemelen hep de uğrayacak insanların hassasiyetleri hakkında oturduğumuz yerden rahatça konuşmak hiç doğru değil bence. bu sahneler geldiğinde ben normal örgü sanmıştım. korelilerde özellikle kpop'ta o kadar çok var ki bu kültür yağmalama meselesi. ne yazık ki normalleşmiş durumda. bu insanların kafalarını kendi yaşadıkları fanustan çıkarıp bir şeyler öğrenmesi gerekiyor ya. yazıklar olsun jennie'ye de
cidden askim cok iyi anlatmissin sabahtan beri sok oldum burada xvnzbxmx nasil oluyorsa siyahilere yapilanlari kucuk gorup abartiyorlar diyebiliyorlar agzim acik kaldi resmen

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 25

cidden askim cok iyi anlatmissin sabahtan beri sok oldum burada xvnzbxmx nasil oluyorsa siyahilere yapilanlari kucuk gorup abartiyorlar diyebiliyorlar agzim acik kaldi resmen
iranlı kız yemeklerimizi çaldı diye herkes burda inanılmaz tepkiler göstermişken bu yorumlar beni hayal kırıklığına uğrattı. knetizenleri hatırlattı hatta

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 189

Ben nasıl hissetmeleri gerektiğini dikte etmeye çalışmıyorum. Bu tarz açıklamaları kendi ağızlarından çok dinledim. Sadece bir başkasının kültürlerini kullandıklarında gösterdikleri tepkinin onlara yararı olduğunu düşünmüyorum. Beyazlar ve siyahiler arasındaki uçurumu büyütüyor sadece. Çözümün bu olduğunu düşünmüyorum.
Bir diğer de sorun da bu olaylar yüzünden herkesin kendi kültürüne ait olmayan bir şey kullanıldığında bile konuşma haklarının olduğunu sanması. Japonlara olmuştu bu. Biri kimono giydi diye ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Japonlar araya girip bizce sakıncası yok demek zorunda kalmışlardı.
japon olayini bilmiyorum ama soyahilerin buyuk bi cogunlugu bu olayi istemiyor gibi gozukuyor. ayrica bahsettigimiz olsy da ugruna olduruldukleri asagilandiklari irkciliga ugradiklsri kendi kulturrleri diger insanlarla aralarina mesafe koymak istiyorlarsa da kendi kararlari biz bu konu hakkinda bir sey soylememeliyiz

iranlı kız yemeklerimizi çaldı diye herkes burda inanılmaz tepkiler göstermişken bu yorumlar beni hayal kırıklığına uğrattı. knetizenleri hatırlattı hatta
cidden oyle ya kendi kulturleri hakkinda en ufak sey dense kendilerini yerden yere atiyorlar ama is baska kulturlere gelince (insanlarin olduruldugu, iskenceye ugradigi, kucuk dusuruldugu kultur) abartiliyir oluyor hayret bi sey cidden

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
ikisi baya farklı olaylar bu arada. iranlı kız bize hakaret edip iran yemeklerini çaldığımızı söyledi ama bunu yapan herhangi bir ünlü çıkıp bu aslında beyazların yaptığı bir saç demiyor ki.

insanların çoğu kötü bir niyet olmaksızın yapıyor bu saçı hani ırkçılık tartışması çıkan birine aşırı tepki gösterilmesini anlarım ama o ünlünün bu tarz bir tartışması yoksa ünlüden daha çok bu kültürleri kullanan stilistlerin, markaların, makyözlerin falan sorgulanması taraftarıyım çünkü göz önünde olan kişi özür diler geçer kenara arka taraftakileri etkileyen bir şey olmadığı için yine aynı şeyleri yapmaya devam ederler. bu tarz olayların asla azalmamasının nedeni de asıl sorunlu kişilere tepki gösterilmemesi diye düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın ünlülere hiç tepki gösterilmesin demiyorum eleştiri alsınlar tabii ki ama sadece göz önündekini eleştirerek hiçkimse bir yere varamaz.

Konu Sahibi
Ü

Üye silindi 25

ikisi baya farklı olaylar bu arada. iranlı kız bize hakaret edip iran yemeklerini çaldığımızı söyledi ama bunu yapan herhangi bir ünlü çıkıp bu aslında beyazların yaptığı bir saç demiyor ki.

insanların çoğu kötü bir niyet olmaksızın yapıyor bu saçı hani ırkçılık tartışması çıkan birine aşırı tepki gösterilmesini anlarım ama o ünlünün bu tarz bir tartışması yoksa ünlüden daha çok bu kültürleri kullanan stilistlerin, markaların, makyözlerin falan sorgulanması taraftarıyım çünkü göz önünde olan kişi özür diler geçer kenara arka taraftakileri etkileyen bir şey olmadığı için yine aynı şeyleri yapmaya devam ederler. bu tarz olayların asla azalmamasının nedeni de asıl sorunlu kişilere tepki gösterilmemesi diye düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın ünlülere hiç tepki gösterilmesin demiyorum eleştiri alsınlar tabii ki ama sadece göz önündekini eleştirerek hiçkimse bir yere varamaz.
sadece hassasiyetlerimizden basit bir örnek veriyorum. Yunan yoğurdu meselesinde bile birçok Türk tepki gösteriyor mesela bunlar kültürel şeyler insanların böyle çizgileri olabilir. ama sadece kendilerine gelince olmasın bu. eleştirdiğim şey burda insanların siyahilerin tepkilerine mana verememesi, basit görmesi, abarttıklarının düşünülmesi vs. giydikleri, yaptırdıkları saçtan makyajdan ünlüleri eleştirmeyelim savunmasını da saçma buluyorum. bir şeyler güzel olunca idolüm seçmiştir hata varsa suç stilistindir mantığını sevmiyorum ben. hepsine tepki gösterilmesi taraftarıyım

inx

Fanbase Starter
Tepki
2,450
sadece hassasiyetlerimizden basit bir örnek veriyorum. Yunan yoğurdu meselesinde bile birçok Türk tepki gösteriyor mesela bunlar kültürel şeyler insanların böyle çizgileri olabilir. ama sadece kendilerine gelince olmasın bu. eleştirdiğim şey burda insanların siyahilerin tepkilerine mana verememesi, basit görmesi, abarttıklarının düşünülmesi vs. giydikleri, yaptırdıkları saçtan makyajdan ünlüleri eleştirmeyelim savunmasını da saçma buluyorum. bir şeyler güzel olunca idolüm seçmiştir hata varsa suç stilistindir mantığını sevmiyorum ben. hepsine tepki gösterilmesi taraftarıyım
yanlış anlaşılma olmasın ben de ünlüler de eleştirilsin yazmıştım zaten sonuçta o saçı kabul ediyor mu ediyor. ben de senin gibi hepsinin eleştirilmesi taraftarıyım ama genelde insanlar göz önünde olan kişiyi linçleyip geçiyor bu da çözüm getirmiyor. tepki gösterme konusunda da sana katılıyorum ırkçılığı sadece siyahilere yapıldığında ırkçılık olarak kabul edenlerle aynı kafada olunmamalı. benim yazdığında itiraz ettiğim şey yunanların ve iranlı o kadının bize ait olan bir şeyin kendilerinin olduğunu iddia etmesiydi yani "yoğurdun tadı güzel her yemeğimizin yanında yeriz" "baklavayı türklerden bile çok seviyorum" gibi bir durum yok ortada kadın resmen bize ait onlar çaldı dedi. ben bu iki konuyu bağdaştıramadım ama neden örnek verdiğini "mesela bunlar kültürel şeyler insanların böyle çizgileri olabilir. ama sadece kendilerine gelince olmasın bu. " yazdığında anladım